۱۵ مرحله بسیار مهم در طراحی لوگو حرفه ای

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 لوگو (logo) نشانه و نمادی بصری است که می تواند برای یک شرکت، محصول، سایت یا وبلاگ و هویت یک برند بزرگ نیز باشد. طراحی لوگو حرفه ای با فکر و اندیشه و در نظر گرفتن موضوع لوگو و با تصویر سازی ساده و قابل فهم برای عموم انجام می شود.

 یک لوگو حرفه ای توجهات را جلب می کند، و در خاطر مخاطبش می ماند. برای مثال، آرم شرکت محصولات ورزشی نایک، در تمام دنیا هر فرد با دیدن این آرم ، سریع یاد برند بزرگ نایک می افتد. نمونه های زیادی از طراحی های حرفه ای لوگو در جهان وجود دارد مانند اپل، گوگل، ماکروسافت، تویوتا و …

 برای طراحی لوگو حرفه ای از اینجا شروع کنید

۱- هدف خود را بشناسید

اولین و شاید یکی از مهمترین مراحل طراحی لوگو حرفه ای تعیین هدف لوگو می باشد.

این سوال را از خودتون بپرسید که لوگو چه منظور و حسی را قرار است به مخاطب انتقال دهد. هدف کارفرما چیست.

تعیین هدف قبل از شروع طراحی، ذهن شما را برای پیدا کردن راه حل های اجرایی آماده می کند.

به طور مثال هدف لوگو شما مربوط به شرکت هواپیمایی است و این لوگو باید حس سفر راحت را به طور واضح به مخاطب منعکس کند.

البته ناگفنته نماند شرکت های بزرگی هستند که از اسم یا نمادی از اسم خود در لوگو استفاده می کنند. و بر اساس آن شناخته می شوند. مانند اپل که یک سیب می باشد. اپل به زبان انگلیسی معنی سیب می دهد.

پس قبل از شروع حتما از هدف لوگو را مشخص کنید و ذهن خود را با این هدف تطابق دهید.

حتما بخوانید: ۱۱ نکته مهم استفاده از اینستاگرام که هر طراح باید بداند

۲- استفاده از نرم افزار طراحی

در این روز ها کمتر توجهی به طراحی با کاغذ و قلم می شود. در دنیای امروزی، طراح از همان اول در نرم افزار کار می کند. طراح با توجه به مهارت و توانایی خود می تواند از موس یا قلم نوری برای طراحی لوگو حرفه ای استفاده کند.

نرم افزار های زیادی برای طراحی وجود دارد و حتی شما می توانید از وب سایت هایی های طراحی لوگو استفاده کنید.

اما یک طراح لوگو حرفه ای سراغ میانبر های کم نتیجه نمیره و از ابزار اصلی طراحی در کامپیوتر استفاده می کنه. خوب حالا میخوام ۲ تا از اصلی ترین این نرم افزار ها رو به شما معرفی کنم.

فتوشاپ : بله درست شنیدید. فتوشاپ. طراحی لوگو در فتوشاپ از ۲۵ سال پیش تا الان انجام میشود.

نرم افزار فتوشاپ یک ابزار بسیار قدرتمند برای تولید و تدوین عکس می باشد. اصول کار نرم افزار فتوشاپ با پیکسل هست.

پیکسل یک واحد داده می باشد که قادر به ذخیره اطلاعات تصویری و رنگی می باشد. شما وقتی میشنوید یک عکس ۱۰۰۰ پیکسل در ۵۰۰ پیکسل است یعنی :

در طول تصویر ۱۰۰۰ پیکسل و در ارتفاع تصویر ۵۰۰ پیکسل وجود دارد و جمع پیکسل های عکس، ضرب این ۲ عدد می باشد. یعنی ۱۰۰۰px*500px که واحد مگاپیکسل پیدا می کند.

پس وقتی دفعه بعدی شنیدید که دوربین گوشی دوستتون ۱۵ مگاپیکسل قدرت عکاسیشه. یعنی ضرب ۲ عدد طول و ارتفاع.

طراحی لوگو در نرم افزار فتوشاپ میتونه با استفاده از ابزار های واقعا دوست داشتنی و ساده انجام بشه. این ابزار های تدوین عکس و رنگ، برای کاربر قرار داده شده اند و یادگیری این ابزار میتونه در کمتر از ۱۰ ساعت انجام بشه.

البته ناگفته نماند که ارزش اثر هنری شما، به شامه هنری و خلاقیت ذهنی و اجرایی شما بستگی داره.

طراحی لوگو در نرم افزار فتوشاپ میتونه به یک تجربه خیلی شیرین برای شما تبدیل بشه. با استفاده صحیح از ابزار فتوشاپ شما نتیجه کار خود را در هر لحظه می توانید ببینید و نیازی به پردازش خاصی برای تولید نتیجه ندارید.

نرم افزار فتوشاپ فرمت های زیادی از فایل های تصویری، صوتی و ویدیویی را پشتیبانی می کند. و همین طور نتیجه شما می تواند به فرمت های زیادی خروجی گرفته شود. مانند jpg , png , tiff, iff, و فرمت اصلی پروژه فتوشاپ فرمت PSD می باشد. برای فایل های بزرگتر از ۲ گیگابایت فرمت PSD به فرمت PSB تغییر می کند.

اصول کار فتوشاپ با سیستم لایه یندی می باشد. یعنی تصویر شما از لایه های زیادی در فایل پروژه اصلی تشکیل می شود. این لایه ها را می توانید به صورت جداگانه تدوین کنید.

در واقع قدرت فتوشاپ، جدا از ابزار های ساده اش، سیستم لایه بندی قوی است.

پکیج های آموزشی زیادی برای یادگیری و حتی طراحی لوگو در فتوشاپ در اینترنت وجود داره و در آینده نزدیک تیم ایران محتوا ساده ترین روش های اجرایی طراحی را در نرم افزار فتوشاپ در وب سایت ایران محتوا قرار خواهد داد

نرم افزار فتوشاپ قادر به کار با وکتور یا بردار ها هم می باشد ولی کار با وکتور ها به صورت تخصصی با نرم افزار ایلستریتور انجام می شود که در پایین توضیح مختصری در مورد این نرم افزار قدرتمند به شما خواهم داد.

ایلستریتور: این نرم افزار شباهت زیادی به فتوشاپ دارد و در واقع سازنده هر دو آنها یک شرکت به نام Adobe می باشد.

اساس کار ایلستریتور بردار ها یا وکتور ها می باشد. این واحد هم مانند پیکسل یک محفظه ذخیره داده و اطلاعات است. اما فرق آنها در این است که یک بردار، با تغییر مقیاس، تغییری در کیفیت آن بوجود نمی آید. اما پیکسل این محدودیت را دارد.

طراحی لوگو حرفه ای تلفیقی از این ۲ نرم افزار می باشد. قدرت تدوین هر دو نرم افزار بسیار بالا بوده و هر طراح بر حسب سلیقه و عادت با یک یا هر دو این نرم افزار ها کار می کند.

حتما بخوانید: ابزار مورد نیاز برای تدوین و تولید محتوای الکترونیکی

۳- تحقیق کردن

یکی از مهمترین نکات در طراحی لوگو حرفه ای تحقیق و سرچ کردن در اینترنت می باشد.

شما باید لوگو های حرفه ای دیگر را پیدا کرده و بررسی کنید. نمونه های زیادی برای خود جمع آوری کرده و از آنها الهام بگیرید.

وب سایت های زیادی نمونه های رایگان در اختیار شما می گذارند مانند Vecteezy و Freepik

وب سایت های دیگری مانند Pinetrest و Shutterstock هم می توانند نمونه های خیلی خوبی برای شما نشان دهند.

فقط کلماتی که سرچ می کنید مهم است. شما می توانید از نمونه های بزرگ و کوچک الهام و ایده بگیرید.

یادتان باشد که تحقیق، یکی از اصلی ترین مراحل طراحی لوگو حرفه ای می باشد.

خلاق ترین طراح ها معمولا بهترین محقق ها در اینترنت هستند.

۴- تفکیک کردن

حالا با این همه نمونه قشنگ و جذاب که از اینترنت پیدا کردیم چه کار کنبم؟

انتخاب از بین این همه نمونه سخت است نه؟

با شما هم عقیده هستم. اما باید بر هدف خود تمرکز داشته باشد و سعی نکنید بین تعداد زیاد نمونه ها گم شوید یا فقط از یک اثر زیبا کپی برداری کنید.

نمونه هایی که به چشم شما و هدف شما نزدیک تر باشد را جدا کنید. ۵ نمونه اصلی کافی است. این نمونه ها را بررسی کنید. از نوع طراحی، رنگ، هدف، کاربردی بودن و …..

تفکیک کردن، یکی از مراحل مهم در طراحی لوگو حرفه ای می باشد. استفاده از عکس های زیاد می تواند بسیار گیج کننده باشد.

۵- ایده پردازی

با توجه به هدف اصلی و این نمونه های منتخب، وقت ایده پردازی فرا رسیده است. زمان کوتاهی به خود بدهید و ریلکس کنید تا این اطلاعات که در قبل جذب کردید، به اصطلاح در ذهن شما نشست کند.

سپس ایده اولیه خود را با توجه به هدف و تحقیقات انجام شده، تولید کنید.

شاید این مرحله نیاز به سعی و خطا داشته باشد و با کسب تجربه ایده پردازی هم برای شما ساده تر خواهد شد. لازم است ذهن خود را باز بگذارید.

۶- طراحی اولیه

با استفاده از ابزار طراحی، چند طرح اولیه خطاطی یا رنگ آمیزی اولیه در پالت کاری خود انجام دهید.

آنها را با آزادی دست و ذهن ترسیم کنید و سعی کنید هر نیم ساعت یکبار از زوایای مختلف بررسی کنید.

سپس بعد از سعی و خطا و تلاش، شما میتوانید ۲ یا ۳ تا طرح اولیه تولید کنید. سپس کمی درنگ کرده و بعد از گذشت زمانی به طرح های خود بازگردید.

آن طرحی هایی که با شما بیشتر سخن می گوید و جذابیت و مفهوم بیشتری دارد را انتخاب کنید.

تناسب و تعادل در طراحی لوگو حرفه ای موضوع بسیار مهمی است، ذهن به صورت خودکار تصاویری که دارای تقارن و تعادل باشند را بیشتر جذب می کند . سایز در طراحی لوگو حرفه ای بسیار مهم می باشد و لوگو باید قبل از بهره برداری در اندازه های مختلف، رنگ بندی های مختلف و پیش زمینه های مختلف تست و ارزیابی شود. سایز خیلی مهم است!

البته نظر بقیه هم میتونه کمکتون کنه. فقط دقت کنید مخاطب خود را با دقت انتخاب کنید چون اکثر مردم با پروسه طراحی لوگو حرفه ای آشنا نیستند و شاید در مورد طرح اولیه خام شما قضاوت ناسازنده ای داشته باشند.

سعی کنید از کسانی نظر بپرسید که خودشون این تجربه ها را داشته اند.

۷- انتخاب طرح لولیه و پالت رنگی

طراحی لوگو حرفه ای با چندین طرح اولیه یا ایده آغاز شده و سپس با بررسی نقاط قوت و ضعف هر کدام و در نهایت ترکیب چند ایده، به ایده و طرح اصلی دست خواهیم یافت.

بعد از بررسی طرح های اولیه، بهترین را انتخاب کنید.

استفاده از رنگ های خاص در تاثیر بصری لوگو نقش مهمی ایفا می کند. مثال هایی از برند های بزرگ وجود دارد که تاثیر بصری لوگوی خود را با انتخاب رنگ های حرفه ای، چندین برابر بیشتر کرده اند.

مثلا کمتر کسی است که با برند معروف لاکوست به شکل سوسمار (تمساح) جالب روی آن آشنا نباشد این برند با رنگ سبز خود شناخته میشود و این موضوع این برند را از رقبای خود متمایز می کند.

از رنگ هایی استفاده کنید که در چرخه رنگی به هم نزدیک هستند.

برای رنگ آمیزی آن حداکثر از ۳ رنگ استفاده کنید. این رنگ ها باید با هم هارمونی بصری داشته باشند.

با داشتن اطلاعات در مورد روانشناسی رنگ ها شما می توانید انتخاب رنگی را بهتر و سریع تر انجام دهید.

روش دیگر برای انتخاب پالت رنگی، سعی و خطا می باشد و شما با تست کردن پالت های مختلف می توانید به مورد ایده آل خود برسید. این روش زمان و حوصله زیادی می طلبد.

۸- تولید نتیجه اولیه

پس از تست های زیاد و عقب و جلو رفتن ها، نتیجه اولیه را تولید کنید. سعی کنید تمامی المان های لوگو حرفه ای مانند اسم و وب سایت و …. را لحاظ کنید.

۹- استراحت ذهن و چشم

ذهن و چشم اهل عادت هستند. شما شاید چندین ساعت کار کنید و این باعث می شود ذهن و چشم شما با این تصویر که خلق کردید، گرم گرفته باشد.

در این مرحله واقعا لازم است که برای مدت حراقل یکی ۲ ساعت از لوگو دور باشید و به چشم و ذهن خود استراحت دهید

۱۰- بازنگری نتیجه اولیه

بعد از استراحت می توانید با ذهن ریست شده در مورد اثر خود ارزیابی کنید.

این سوال ها را از خود بپرسید.

آیا من این لوگو را جایی ببینم چه حسی بهم میده؟

ایا این لوگو به استاندارد دنیای امروزی میرسه؟

آیا من این لوگو رو ۳ بار ببینم برای همیشه یادم میمونه؟

سهی کنید به این سوالات صادقانه جواب دهید. اگر جواب ها برای شما قانع کننده نبود شاید باید در مورد طراحی خود بازنگری کنید. شاید لازم باشه یک قدم به عقب برگردید.

در این مرحله نظر های دیگران را هم بررسی کنید و سپس نقاط قوت و ضعق اثر خود را شناسایی کنید.

۱۱- اعمال تعییرات ثانویه

پس از ارزیابی، تغییراتی که در نظر دارید را اعمال کنید و در این مرحله دقت بیشتری به خرج دهید. این تغییرات شاید بزرگ یا کوچک باشد ولی همیشه وجود دارد. تغییرات ثانویه جزوی از طراحی لوگو حرفه ای می باشد.

۱۲- تولید و ارزیابی نتیجه نهایی “اولیه”

نتیجه نهایی اولیه شما باید با ارزیابی خود شما و دیگران بررسی شود. طرح لوگو را در پیش زمینه های مختلف با رنگ های مختلف تست کنید.

اطمینان حاصل کنید که لوگو حرفه ای شما در هر شرایطی، وجهه و مفهوم خود را حفظ خواهد کرد.

اگر لوگو شما دارای استاندارد های خاصی برای استفاده می باشد. این استاندارد ها باید از طرف شما تعریف شود. به صور مثال لوگو فقط باید در رنگ قرمز و سفید و در پیش زمینه های سقید، مشکی یا قرمز اعمال شود.

۱۳- نهایی سازی

پس از تست های مکرر دیگر. شما اثر خود را در پیش زمینه های مختلف و رنگ ها، طبق استاندارد تعریف شده، آماده ارائه به کارفرما کنید

۱۴- اعمال فیدبک کارفرما

نظر کارفرما نظر نهایی خواهد بود!

شما باید خاطر داشته باشید که نظر کارفرما باید اعمال شود و شما هم باید از اثر خود دفاع کنید. در هر حال نظر کارفرما ارجهیت دارد.

اگر کارفرما تغییراتی خواست، شما اعمال کنید. و این پروسه را تا زمانی که تایید او را کسب کنید، ادامه دهید.

یادتان باشد که تایید نهایی همیشه باید با کارفرما باشد. مگر اینکه کارفرما خود شما هستید. و یا در حال یادگیری و تمرین هستید.

۱۵- پایان

در مرحله پایانی لوگو نهایی شده را در سایز های مختلف و فرمت های مختلف تحویل کارفرما دهید.

 بهتر است برای انتخاب طرح نهایی، چندین طراحی کنید تا این امکان وجود داشته باشد که از میان طرح های مختلف، کارفرما بتواند انتخاب کند.

به خاطر داشته باشید که ذهن انسان انتخاب گر است و در صورت رویارویی با یک انتخاب، به اصطلاح نرم تر می شود. انتخاب از بین ۲ طرح جذاب همیشه ساده تر از نظر دادن در مورد یک اثر می باشد.

پس از انتخاب طرح نهایی، تغییرات را اعمال کرده و لوگو خود را به سر انجام رسانید.

یادتان باشد که در کار با مشتری، شما نمی توانید سلیقه خود را به مشتری تحمیل نمایید. طرح نهایی انتخاب شده باید رضایت او را به همراه داشته باشد. نه رصایت شما که طراحی کردید.

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉