تاثیر غذا بر روده چیست؟ + بهترین مواد غذایی برای تقویت روده و معده

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

قبل از بررسی تاثیر غذا بر روده بیایین ببینیم پروسه چجوری شروع میشه:

  • غذا را می خوریم
  • معده ما غذا را به تکه های کوچک تر قابل هضم تجزیه میکنه
  • غذا از معده ما وارد دستگاه گوارشی و روده ما میشه
  • مواد غذایی توسط غشاء درون روده ما به داخل جریان خونی وارد میشه

ترکیب های غیر قابل تجزیه مثل فیبر های سبزیجات توسط باکتری های خوب درون روده خورده شده تا بیترات ها و ترکیب های سالم دیگر را تولید کنند

بیترات ها برای ترمیم و تقویت سلول های روده استفاده میشه

با خوردن غذاهای فیبر دار به تقویت باکتری های روده کمک می کنیم

باکتری های زیادی توسط غذاهایی که می خوریم هر روز وارد روده ما می شوند

سم ها، آنتی بیوتیک ها و خیلی ترکیبات دیگه راه خودشون رو از دهان ما به روده و دستگاه گوارشی پیدا می کنند. برخی از این مواد میتوانند باکتری های خوب روده را از بین برده و راه را برای تکثیر باکتری های بد هموار کنند.

تاثیر غذا بر روده چیست؟ + بهترین مواد غذایی برای تقویت روده و معده

روده چطور کار میکنه؟

میلیارد ها میلیارد ویروس، باکتری و قارچ درون و روی بدن ما زندگی می کنند و داشتن یک رابطه متعادل با این موجودات برای ما ضروری هستش. این موجودات باهم “میکروبیوم” ها را تشکیل می دهند.

روده ما به نوع خود، یک محیط زیست برای این میکروبیوم ها می باشد که عملیات های مختلفی انجام می دهد.

باکتری های درون روده غذاهایی که در شکم تجذیه نمیشود را تجذیه می کنند، این باکتری ها مواد مغذی در اختیار ما می گذارند و به تعادل سیستم ایمنی کمک می کنند و از ما را در برابر میکروب های خطرناک محافظت می کنند.

ما هنوز درک خوبی از اینکه کدام باکتری ها برای بهترین روده ممکن مورد نیاز است و دقیقا تاثیر غذا بر روده  چیه، نداریم. اما میدونیم که یک میکروبیوم خوب نیاز داره که تنوع زیادی از انواع باکتر ها در خودش داشته باشه.

خیلی فاکتور ها روی سلامت میکروبیوم تاثیر میگذاره. مثل محیطی که در آن زندگی می کنیم، داروهایی مثل آنتی بیوتیک ها که مصرف میکنیم و حتی اینکه آیا با سزارین به دنیا اومده باشیم.

رژیم غذایی هم به تازگی ثابت شده که تاثیر زیادی بر روی سلامت روده های ما داره. تاثیر غذا بر روده با تحقیقات زیادی به اثبات رسیده است

حال با لینکه ما تمام این فاکتور ها را نمیتوانیم کنترل کنیم، بهتره تعادل خوبی را با دقت کردن به چیزایی که میخوریم، به وجود بیاریم.

فیبر های داخل غذاهایی مانند سبزیجات، میوه، دانه ها و گندم می تواند تنوع باکتری خوبی در روده ما بوجود بیاورد. وقتی باکتری های داخل روده فیبر ها را تجذیه می کنند، اسید های چرب کوتاه زنجیر تولید می کنند که برای ترمیم دیواره روده، تقویت سیستم ایمنی، و جلوگیری از التهاب که با سرطان مقابله می کند، ضروری است و هرچه غذاهای دارای فیبر بیشتری بخوری، باکتری های فیبر شکن بیشتری در روده تو زندگی خواهند کرد

تاثیر غذا بر روده چیست؟ + بهترین مواد غذایی برای تقویت روده و معده

در یک آزمایش در مورد تاثیر غذا بر روده ، دانشمندان رژیم غذایی ۲ گروه، که یکی از روستاهای آفریقای جنوبی بودند و غذاهای فیبری بیشتر می خوردند، با گروهی از سیاهپوستان آمریکایی که غذاهای پروسس شده و گوشت بیشتر می خوردند، را با هم تعویض کردند.

تنها با گذشت ۲ هفته رژیم آمریکایی برای روستایی ها، رشد التهابات در بدن آنها بیشتر و میزان باکتری های روده آنها و اسید چرب کوتاه زنجیری به نام “بیوترید” که در برابر سرطان مقعد از بدن دفاع می کند، بسیار کمتر شده بود. در عین حال آمریکایی هایی که رژیم روستایی ها را برای ۲ هفته رعایت کردند، نتایج برعکس داشتند و سلامت به آنها بیشتر شده بود.

حالا چه سر باکتری های روده ما میوفته وقتی غذاهایی پروسس شده پرچرب میخوریم؟

فیبر کمتر یعنی سوخت کمتر برای باکتری های روده که باعث میشه آنها گشنگی بکشند تا بمیرند. و این در محیط میکروبیوم یعنی تنوع باکتری کمتر و گشنه تر . در این شرایط بعضی از باکتری ها از لایه بزاق درون روده تغذیه می کنند.

ما از تاثیر غذا بر روده خبر داریم و میدونیم که غذایی که میخوریم روی باکتری های میکروبیوم تاثیر می گذاره. در یک آزمایش دانشمندان متوجه شدند که غذاهایی مانند، میوه و سبزیجات، چای و قهوه شراب قرمز و شکلات تلخ، به تنوع باکتری های روده کمک میکنه. این مواد غذایی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام “پلی فنل” تولید می کنند.

در عین حال غذاهایی مانند شیر کامل و نوشیدنی های شیرین شده مثل نوشابه، تنوع باکتری های میکروبیوم رو کمتر می کردند

نحوه آماده سازی غذا هم تاثیر داره. بیشترین فیبر و سوخت بهتر برای روده، در مواد غذایی تازه که کمترین پردازش را داشته باشند، وجود داره. پس تاثیر غذا بر روده، در غذاهای آب پز و بخارپز شده و یا حتی خام، فیبر و سوخت بیشتری از غذاهای سرخ شده دارند، بهتر هستش

حالا نوعی از آماده سازی غذاها هست که میتونه باکتری های خوبی به بدن ما به نام “پروبیوتیک” ها وارد کنه. غذاهای تخمیر شده معمولا بیشترین میزان پروبیوتیک ها را دارند مثل لکتوباسیلیس و بیفیدوبکتریا. با اینکه قدیما غذاها رو برای نگهداری طولانی تخمیر می گردند، اما امروزه هم هنوز از پروسه تخمیر کردن استفاده های زیادی در غذاهای مختلف می شود. غذاهایی مثل کیمچی، ساورکراوت، تمپِه و کومبوچا تنوع های زیادی به رژیم غذایی ما می دهند. ماست هم ماده غذایی تخمیر شده خوبی هستش و میتونه تنوع باکتری های روده مارو بیشتر کنه. اما معنیش این نیست که همه ماست های توی بازار برای ما خوب هستند. برند هایی که از شکر بیشتر و باکتری کمتر برای تخمیر استفاده می کنند، فایده ای برای ما ندارند.

این موارد فقط راهبرد های کلی برای ما هستند. تحقیقات بیشتری در مورد روده و تاثیر غذا بر روده نیاز هست تا ما این میکروبیوم هارو بیشتر بشناسیم. ما ارتباطات و نتایخ خوبی در آزمایشات پیدا کردیم، اما داخل روده ما فضای خیلی پیچیده ای هستش

ما هنوز نمیدونیم که این غذاهایی که گفتیم، مستقیما با میزان تنوع باکتری ها ارتباط دارند، یا یک چیز اضافی پشت پرده هست که این پروسه را هدایت می کند. با این حال که ما تازه داریم نتایج خوبی از تحقیقات در مورد روده بدست ماریم، اینو میدونیم که میکروبیوم ها برای سلامت روده، سیستم گوارشی و بدن ما حیاتی هستند.

خبر خوب اینه که ما میتونیم با خوردن غذاهای فیبر بالا و داشتن رژیم سالم، بهترین تاثیر غذا بر روده را داشته باشیم و شرایط مناسبی رو بوجود بیاریم و به روده اعتماد کنیم که خودش بقیه کارو بکنه و ما رو قوی و سلامت نگه داره.

تاثیر غذا بر روده چیست؟ + بهترین مواد غذایی برای تقویت روده و معده

چیزایی که به سلامت روده و تکثیر باکتری های خوب کمک می کنه

در یک روده سالم با رعایت نکات گفته شده در مورد تاثیر غذا بر روده ، سلول های ایمنی بدن توسط باکتری های روده در از بین بردن ترکیبات مزاحم همایت می شه

 و این همکاری از ورود خیلی چیزای بد به جریان خونی جلوگیری می کنه

  • خوشحال زندگی کردن
  • استراحت برای هضم غذا
  • میوه و سبزیجات سبز و تازه سرشار از فیبر و ویتامین
  • خوراکی و نوشیدنی های سرشار از مواد پروبیوتیکی
  • زندگی در محیطی سالم و دور از آلودگی
  • مواد غذایی ای که دارای شکر کم بوده و کمترین میزان فرآوری را داشته اند
  • آب نوشیدن

چیزهایی که روی کم شدن باکتری های خوب روده تاثیر داره

در یک روده مریض روده ما مقاومت کمتری در برابر ترکیبات خطرناک و باکتری و ویروس ها داره و این امر ما را در برابر بیماری بدون دفاع می گذاره و احتمال ابتلا به سرطان هم افزایش پیدا می کنه

  • کم بودن سطح آب بدن
  • تشنگی مفرد
  • رژیم غذایی بد و چرب
  • محیط زندگی آلوده در تمام طول سال
  • استرس و افسردگی
  • استفاده بیش از حد از مواد شوینده و آنتی باکتریال
  • زندگی در محیطی که همیشه و به صورت مستمر و روزانه در حال تمیز شدن با مواد آنتی باکتریال است

تاثیر غذا بر روده چیست؟ + بهترین مواد غذایی برای تقویت روده و معده

امیدوارم از این مطلب در مورد تاثیر غذا بر روده و راه های داشتن یک روده سالم استفاده کرده باشید

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉