سیستم بانکداری ذخیره کسری چیست؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

بانک ها می توانند با روشی به نام “بانکداری ذخیره کسری” پول تولید کنند. حالا این واژه سخت و سنگین بانکداری ذخیره کسیری یعنی جه؟ در اینجا تعریف بسیار خوبی که ویکیپدیا در این مورد داره رو براتون آوردم.

بانکداری ذخیره کسری سیستمی است که بانک در آن “ذخیره” بانک تنها “کسری” از تمامی حسابهای مشتریان است. در این سیستم بیشتر واریزیها به بانک، به بیرون قرض داده می‌شوند و تنها کسری از آن‌ها برای جبران موجودی حسابهای مشتریان نگهداری می‌شود.

بعضی از وامهای بانک مجدداً در موسسات مالی دیگر پس انداز می‌شوند و مجدداً همین چرخه در بانک دوم تکرار می‌گردد. به دلیل اینکه موجودی حسابها، جزو پول در گردش محسوب می‌شوند، سیستم ذخیره کسری نقش مهمی در افزایش نقدینگی داشته و بانکها در آن پول تولید می‌کنند.

حتما بخوانیدبانک جهانی و صندوق بین المللی پول

از این رو میزان پول در گردش بیشتر کشورها چندین برابر مقدار تولید شده توسط بانک مرکزی است. میزان این افزایش توسط ضریبی تعیین می‌شود که معمولاً توسط مسئولین دولتی، ذخیره‌های زیادی بانکها و مقدار پول در دست مردم که در بانک گذاشته نشده‌است تعیین می‌شود.

بانک مرکزی در بیشتر کشورها میزان حداقل ذخیره بانکها را تعیین می‌کند. این امر باعث محدود شدن تولید پول توسط بانک مرکزی می‌شود و باعث می‌شود که بانک دارای منابع کافی برای باز پس دادن پول مشتریان باشد.

ولیکن به دلیل اینکه بانک مقدار کمتری از کل موچودی حسابها را در واقع دارا است، در زمانی که به دلیل ترس یا عدم اطمینان یا در زمانهای معینی از سال تعداد زیادی از مردم برای بازپس گرفتن پولشان به بانک مراجعه کنند بحران ایجاد می‌شود.

در قدیم و قبل از تأسیس بانک مرکزی، این حالت باعث ورشکسته شدن بانک می‌شد زیرا با انتشار خبر در مورد وجود نداشتن پول در بانک مشتریان زیادی سراسیمه برای خارج کردن پول خود مراجعه می‌کردند. ولیکن با تأسیس بانک مرکزی در این شرایط بانک مرکزی در شرایط بحرانی منابع مالی مورد نیاز بانک را تأمین می‌کند.

دانلود فایل صوتی

از این رو در این حالت بحران برای یک بانک به صورت مجزا ایجاد نمی‌شود، ولیکن در حالت بحرانی یک کشور به‌طور کامل ورشکست می‌شود.

در حال حاضر تمامی بانکها در تمامی کشورهای دنیا از سیستم بانکداری ذخیره کسری استفاده می‌کنند.

زمانی که شما پولی را در بانک قرار می دهید، به صورت قانونی بانک موظف است حداقل درصدی از آن را در گاوصندوق خود نگه دارد. اما می تواند باقی آن را به صورت قرض یا وام ارایه دهد.

حتما بخوانیدسازمان تجارت جهانی چیست؟

بانکداری ذخیره کسری - بانک - بانک ها - پول - وام

فرض کنیم این میزان حداقل از طرف بانک مرکزی به مقدار ۱۰% تعیین شده باشد.

آقای جان به بانک میرود و ۱۰۰۰ دلار در بانک پس انداز می کند. این بانک ۱۰۰ دلار آن را نگه داشته و و ۹۰۰ دلار باقی مانده را به آقای مایک وام میدهد. حالا در نظام مالی بانک ۱۹۰۰ دلار وجود دارد. پس انداز ۱۰۰۰ دلاری جان و وام ۹۰۰ دلاری مایک

مایک هم با ۹۰۰ دلار خود یک لپ تاپ از خانم کارن میخره. سپس کارن ۹۰۰ دلار خود را در بانک دیگری پس انداز می کند

بانک ۱۰% اون مقدار را نگه داشته و باقی مانده آن یعنی ۸۱۰ دلار را به جرج وام میدهد.

هم اکنون ۲۷۱۰ دلار در سیستم مالی وجود دارد. پس انداز های ۱۰۰۰ دلاری جان و ۹۰۰ دلاری کارن و وام ۸۱۰ دلاری جرج

و این چرخه ادامه میابد تا جایی که پول ۱۰۰۰ دلاری جان تا ۱۰۰۰۰ دلار در سیستم مالی هم میرسد.

واقعیت اینست که بانک های تجاری، سالانه پول بسیار بیشتری از بانک مرکزی تولید می کنند

حتما بخوانیدمفهوم جهانی شدن چیست؟
حتما بخوانید: یارانه یا همان سوبسید چیست؟

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉