چگونه تحت فشار عملکرد خوبی داشته باشیم؟ + ویدیو

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

ورزشکار محبوب شما در آستانه پیروزی است. جمعیت نفسش را حبس می‌کند، و در لحظه حساس، ضربه‌اش خطا می‌رود. آن مسابقه‌دهنده پدیده‌ای به نام «خفگی» را تجربه کرد، که با وجود ماه‌ها، و حتی سال‌ها تمرین، فرد درست در مهم‌ترین لحظه اشتباه می‌کند. شاید این حالت برای شما هم پیش اومده باشه. در لحظه حساس و دقیقه ۹۰ سوتی دادید یا سوال رو غلط جواب دادید پا کنترل خودتون رو از دست دادید یا خیلی چیزای دیگه.

خفگی در ورزش معمول است و بسیار اتفاق می افتد. خفگی موقعی اتفاق می افتد که اجرا یک عمل زیر فشار بسیار زیادی انجام می‌شود و به لحظه‌های کلیدی وابسته است. و اما، اضطراب اجرا گریبان سخنرانان، شرکت‌کنندگان در مسابقات، و حتی موسیقی‌دانان معروف دنیا را هم می‌گیرد.

بیشتر مردم مقصر آن را اعصاب خود می‌دانند. با خود می گویند اینبار حواسم نبود یا دقت نکردم یا چیزای دیگه. اما یک سوال مهم اینجا باقی میمونه که چرا این اتفاق برای افراد حرفه ای هم می افتد؟

دو مجموعه نظریه هست، که هر دو می‌گویند که در ابتدا، خفگی تحت فشار به تمرکز مربوط است.

اول، نظریه‌های حواس‌پرتی هستند. این‌ها می‌گویند وقتی مغز از پیش با دلهره، دودلی، یا ترس اشغال شده باشد، کارآیی مغز آسیب می‌بیند. تصور کنید شما در حال انجام کار روزمره خود هستید و ناگهان تلفن زنگ زده و خبر خیلی ناگواری به شما داده می شود. حال تصور کنید که شما در این حالت جدید باید حتما کاری که نصفه گذاشتید را تمام کنید. بدون شک عملکرد شما در این حالت جدید و دقدقه فکری، ضعیف تر خواهد شد.

وقتی تحت فشار هستیم، افکار مرتبط و نامرتبط سر توجه شما رقابت می کنند. در این درگیری، چیزی قربانی خواهد شد. مغز نمی‌تواند در آن واحد این همه اطلاعات را پردازش کند.

حتما بخوانید: باهوش تر بشیم – هر روز زرنگ تر از دیروز بشیم

چگونه تحت فشار عملکرد خوبی داشته باشیم؟ + ویدیو

حتما بخوانید: اهمیت زمان در زندگی از زبان محمد علی کِلِی

وظایفی که حافظه کاری را به چالش می‌کشند، (دفترچه یادداشت ذهنی که استفاده می‌کنیم تا شماره تلفن‌ها و لیست‌های خرید را موقتا ذخیره کنیم)، مخصوصا در برابر فشار آسیب‌پذیر هستند. تصور کنید شما در حالت ناگوار مجبور به حفظ ۳ تا شماره تلفن هستید. احتمال اینکه در بار اول بتوانید هر ۳ شماره را حفظ کنید خیلی کمتر از این خواهد بود که شما در حالت عادی قصد به انجام این کار بکنید.

در مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۴، از گروهی دانشجویان دانشگاهی خواسته شد تا مسائل ریاضی را حل کنند، که بعضی آسان و بقیه پیچیده‌تر بودند و نیاز بیشتری به حافظه داشتند. این تعداد دانشجو به ۲ دسته تقسیم شدند که یکی از آنها تمام کار ها را در آرامش انجام میداد و نیم دیگر مجبور بودند در تحت فشار عملیات ها را انجام دهند.نیمی از دانشجویان هر دو گونه سوالات را در آرامش و بدون هیچ فشاری حل کردند، در حالی که بقیه آنها را هم در آرامش و هم تحت فشار حل کردند.

در حالی که همه دانشجویان در سوالات آسان خوب عمل کردند، آنهایی که تحت فشار بودند در مسائل دشوارتر که نیاز به حافظه داشتند، بدتر بودند.

نظریه‌های تحت نظر گرفتن صریح، دومین گروه مورد آزمایش را در حال خفگی تحت فشار در نظر می‌گیرند. آنها به دنبال این هستند که چگونه فشار می‌تواند باعث شود افراد کاری که باید بکنند را بیش از اندازه بزرگ کنند.

حتما بخوانید: مهارت های صحبت کردن در جمع – راز سخنرانی موفق جلسات تد

همه ما اینکارو کردیم و مسائل رو بیش از حد متعارف بزرگ کردیم. همه ما اینو میدونیم که هر چی بیشتر فکر کردن به کاری که از ته دل میدونیم باید انجام بدیم، باعث میشه که انجام اون کار به عقب تر بیوفته و حتی شاید هیچ وقت هم انجام نشه.

اینجا، منطق این است که وقتی یک مهارت به صورت خودکار درآمد، فکر درباره مکانیزم دقیق آن با توانایی شما در انجام آن تداخل می‌کند یعنی هر وقت شما آنقدر یک حرکت فیزیکی را تکرار کردید که ملکه ذهن شما شد، اگر بعدا بخواهید به قدم قدم کاری که در این حرکت باید انجام بدید، فکر کنید، عملکرد شما تضعیف خواهد ش یاهمان خفگی را تجربه میکنید. وظایفی که به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهیم در برابر این گونه خفگی از همه آسیب‌پذیرتر هستند.

مطالعه ای روی گلف بازها انجام شد که در آن گلفر ها رو به ۲ دسته تقسیم  کردند و دسته اول کار خودشونو میکردند و به دسته دوم گفته شده بود که شما باید روی شیوه ضربه زدن به توپ و استراتژی غریزی خود، تمرکز کنید. نتیجه این تست اینگونه بود که آن گلفر هایی که باید به تمام جزئیات حرکات خودشان توجه می‌کردند در زدن ضربه دقیق هم افت کردند و عملکرد آنها تضعیف شد.

هرچند ممکن است خفگی برای همه اجتناب‌ناپذیر نباشد. محققان مطرح می‌کنند که بعضی آسیب‌پذیرتر از بقیه هستند، مخصوصا آنها که خجالتی هستند، اضطراب دارند، و از اینکه دیگران آنها را بد قضاوت کنند هراس دارند.

اگر شخصی دارای اختلالات شخصیتی مانند خجالتی بیش از حد متعارف باشد، بدیهی است که میزان خفگی او در موقعیت های خاص و وقتی که در چشم بقیه مجبور به انجام کار یا حرکتی است، بیشتز خواهد شد و او عملکرد ضعیف تری خواهد داشت. حتی اگر ایشان در حرفه خود استاد باشد احتمال وقوع خفگی زیاد است.

چگونه تحت فشار عملکرد خوبی داشته باشیم؟ + ویدیو

حتما بخوانید: درمان تنبلی و بی حوصلگی با تکنیک کایزن ژاپن + ۱۰ نکته خیلی مهم دیگه

چطور می‌توانیم در حساس‌ترین لحظات از خفگی اجتناب کنیم؟

اول، تمرین در شرایط پر استرس می‌تواند کمک کند. یعنی هر چه شما خودتان را بیشتر تحت فشار قرار دهید، بعدا در تحمل فشار های سبک تر عملکرد بهتری خواهید داشت. مثلا بوکسوری را فرض کنید که برای دفعه اول وارد رینگ مسابقه می شود. اولین ضربه ها که به او می خورد باعث می شود او فشاری تجربه کند که تا به حال تجربه نکرده بوده و با تداوم تمرینات خود ترس او کمتر شده و در این شرایط عملکرد بهتری خواهد داشت.

در مطالعه‌ای روی دارت‌بازهای حرفه‌ای، محققان دریافتند که آنها که تحت فشار تمرین نکرده بودند، در برابر آنهایی که به فشار عادت داشتند، عملکرد بدتری در شرایط مضطرب داشتند.

دوم. بسیاری از افراد حرفه ای مراسم قبل اجرا برای خود دارند. این مراسم میتواند چند نفس عمیق، چند حرکت ککشی و یا زمزمه با خود باشد. تحقیقات نشان داده که این افراد با انجام این نوع مراسم، خود را در شرایطی قرار می دهند که بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.

مطالعه بر گلف، بولینگ، و واترپولو نشان می‌دهند که مراسم کوتاه می‌توانند به ثبات بیشتر و عملکرد دقیق‌تر تحت فشار کمک کند.

و سوم، محققان نشان داده‌اند که داشتن تمرکز خارجی بر یک هدف، نتیجه بهتری از تمرکز داخلی دارد، که فرد به مکانیزم کاری که دارد می‌کند توجه کند. مطالعه بر گلف‌بازهای باتجربه نشان داد که آنها که ضربات چیپ می‌زنند اگر بر پرواز توپ تمرکز کنند به طور قابل توجهی بهتر از آنها که بر حرکت بازوشان تمرکز داشتند عمل می‌کنند.

پس نباید ارزش تمرین و تمرکز خود در انجام کار ها را نادیده بگیریم و اگر واقعا در حرکت یا کاری مهارت داری، سعی کن خیلی به اینکه نحوه انجامش برات چجوریه فکر نکنی. اینجوری فقط خودت ضرر خواهی کرد.

حتما بخوانید: ۴۰ تا از مهمترین و مغذی ترین مواد غذایی که رژیم شما را هم غنی تر می کنند
حتما بخوانید: ۱۰ مهارت زندگی خیلی مهم که در هیچ کلاسی تدریس نمیشه!
حتما بخوانید: ۱۲ تفاوت مرد و زن که نمیدانستید
حتما بخوانید: خصوصیت های افراد باهوش و ۸ کاری که آنها انجام نمی دهند
حتما بخوانید: ۱۴ موانع ذهنی که زندگی ما رو کنترل می کنند

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉