دانلود فایل ویدیویی
صندوق بین المللی پول و بانک جهانی مانند سازمان ملل، بعد از جنگ جهانی دوم بنا نهاده شده اند. در اینجا تعریف کوتاهی از بانک جهانی و صندوق بین المللی پول از ویکیپدیا برای شما آوردم.
بانک جهانی ابتدا برای کمک به بازسازی خرابیهای جنگ جهانی دوم بهوجود آمد، ولی در سال ۱۹۴۹، بهسمت ارتقای توسعه اقتصادی در کشورهای توسعهنیافته معطوف شد.
هدف اصلی بانک جهانی اعطای وام برای توسعه و گسترش طرحهای تولیدی آن دسته از کشورهای در حال توسعه است که عضو بانک هستند. این وامها برای مقاصدی مانند اجرای پروژههای لولهکشی آب آشامیدنی، آموزش و پرورش و همچنین اجرای برنامههای کلی عمرانی از جمله واردات کالاهای صنعتی است.
فقط اعضای صندوق بین المللی پول میتوانند به عضویت بانک جهانی درآیند. از طرف دیگر شرط اولیه عضویت در مؤسسه بینالمللی توسعه و مؤسسه مالی بینالمللی، عضویت در بانک جهانی است.
حتما بخوانید: بزرگترین دوره رکود اقتصادی جهان چگونه شکل گرفت؟
صندوق بینالمللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیشبینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب میشود.
طرح تأسیس صندوق بین المللی پول در کنفرانس برتون وودز در سال ۱۹۴۴ که ساختار اقتصادی جهان بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت به وجود آمد. صندوق بین المللی پول در مارس ۱۹۴۵ (دی ۱۳۲۴) شروع به کار کرد. هدف از تشکیل صندوق عبارت است از:پ
– گسترش همکاریهای پولی بین المللی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین الملل
– ایجاد سامانه با ثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارزها
– تهیه منابع لازم از طریق منابع عمومی صندوق، به منظور کمک به کشورهای عضو دارای کسری تراز پرداختها
پس از جنگ جهانی، همه مردم خواستار صلح بودند اما صلح با شکم خالی به راحتی به دست نمی آید. بنابراین این دو سازمان تشکیل شدند تا به ثبات اقتصادی جهان کمک کنند.
حتما بخوانید: سازمان تجارت جهانی چیست؟
هر دو در اصل یک نوع بانک هستند که با جای آنکه توسط مردم تشکیل و اداره شوند، توسط کشورها تشکیل گشته اند.
اکثر کشورها عضو این دو سازمان جهانی هستند و از مزایای آنها بهره می برند. البته کشورهای قدرتمندتر، سرمایه گذاری بیشتری در آنها دارند و در نتیجه تاثیرگذاری بالاتر دارند. کشور هایی مانند آمریکا و انگلیس که از قدرت های اصلی جهان می باشند دارای قدرت خاصی در این دو سازمان بوده و تا حد زیادی سرنوست و آینده این سازمان ها و در کل، مردم محتاج کمک این دو سازمان را کنترل می کنند.
صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برای همکاری باهم طراحی شده اند.
دانلود فایل صوتی
مسئولیت اصلی صندوق بین المللی پول، یاری رساندن به کشورهاییست که مشکلات اقتصادی داشته و قابلیت دسترسی به پول از روش های دیگر را ندارند. شاید اقتصاد آنها سقوط کرده یا ارز و پول آنها در معرض خطر است.
حتما بخوانید: مفهوم جهانی شدن چیست؟
صندوق بین المللی پول در این شرایط مانند فردی است که به عنوان آخرین شانس شما، پولی به شما قرض دهد و شما زمانی به سراغش می روید که شخص دیگری تمایل به قرض دادن پول به شما را ندارد. این خود می تواند یک کشور را نجات دهد.
اما بانک جهانی یک روش بلند مدت تری نسبت به صندوق بین المللی پول دارد. هدف اصلی آن از بین بردن فقر در جهان است و کمک های مالی به پروژه هایی می کنند که در راستای چنین هدفی باشد. بالاخص در کشورهای فقیر.
اما همین طور که ما میدانیم هر کاری که با نیت خیر شروع می شود بعد از گذشت زمانی دچار تاثیر نیروهای دیگر می شود و از هدف اصلی خود فاصله می گیرد.
متاسفانه اعتبار این سازمان ها در سالهای اخیر زیر سوال رفته است. زیرا کمک های مالی به برخی دولت های فاسد یا حتی دیکتاتورها کرده اند و سپس سیاست های ریاضت اقتصادی غیر موثری برای بازپس گیری پول هایشان اعمال نموده اند.
مدیریت و اجرای قوانین این سازمان های خیلی بزرگ بسیار دشوار بوده و البته اگر این سازمانها درست اداره شوند در بهتر نمودن شرایط جهانی می توانند بسیار موثر باشند.
متاسفانه در موارد زیادی ما دیدیم که انحرافات بوجود آمده در این نوع سازمان ها باعث ثروتمند شدن برخی و فقیر شدن تعداد زیادی دیگر شده و این سوء مدیریت این سازمان های بزرگ یکی از مشکلات اصلی جهان امروز می باشد.
حتما بخوانید: تعریف شاخص های اقتصادی
فقط تصور کنید که اگر سازمان هایی مانند بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ، درست مدیریت شوند و خدماتشان را به صورت عادلانه در جهان اجرا کنند، بعد از گدشت چند سال، دنیا بهبود پیدا می کند.
هم کاری این دو سازمان با هم (البته به صورت عادلانه) می تواند کم کم باعث ریشه کنی فقر در جهان شود. کشور های سود جو و استعمارگر از این مهم جلوگیری می کنند. همه ما میدونیم که سود برخی از کشور ها در توسعه پیدا نکردن برخی از کشور های فقیر با منابع طبیعی غنی می باشد. خیلی از این کشور هایی که منابع اولیه خوبی دارند می توانند با کمک این دو سازمان به جایگاهی که حقشون هست برسند.
اما این شرایط ایده آل تا زمانی که دست قدرت کشور های سود جو بر سازمان هایی مثل بانک جهانی و صندوق بین المللی پول باشد، بوجود نخواهد آمد.
حتما بخوانید: چرا پول کاغذی اختراع شد؟
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
لطفا تا آخر بخوانین ممنون میشم****
هر انسان آگاهی باطرح نوین جهانی مخالف هستش زیرا میزان بدهی اکثر کشورها به بانک جهانی رو نگاه کنین*
امریکا ۳۰تریلیون دلار
آلمان ۹تریلیون دلار
حالا اگر تمام بدهی کشورها به بانک جهانی رو حساب کنیم۲۸۰تریلیون دلار چیزی معادل سه عدد کره زمین با تمام معادن آن
این یعنی چی:
حالا من مثال کشور المان که ابر قدرت اقتصاد اروپا وچهارم جهان
که ۷تریلیون دلار به بانک جهانی بدهکار هست درحالی که درآمد سالیانه تقریبا ۴۰۰میلیون دلار که کشور آلمان تقریبا ۲۰سال باید کار کند بدون برداشت پول(((«که غیر ممکن هست»))) تا بدهی بانک جهانی رو تصفیه کند که درتوان کشور آلمان وهیچ کشور دیگر در دنیا نیست درنتیجه بانک جهانی صاحب آن کشور میشود و ریئس جمهور و نخست وزیر یا سیاستمدران آن کشور به ظاهر صاحب آن کشور هستن که سیاستها رو بانک جهانی تعیین میکند وآنها اجرا میکنن اگر اجرا نکنن (((باعث انقلاب ویا تغییر دولت میشود ومهره جدید طابع دستورات بانک جهانی میشود))) و مردم کشورها بی خبر از آن هستن *** درنتیجه کشورهای دارای بهی به بانک نوین جهانی راهی جز قبول کردن سیاستهای بانک جهانی را ندارن که باعث میشود تمام مردم آن کشورها به برده بانک جهانی تبدیل میشود****
وبااستفاده از رسانه ها که بیش از۹۸%آن را دراختیار دارد برتفکر انسانها احاطه دارد.
به عنوان مثال : مثلا ویروسی مثل کرونا زیاد کشته میده درسال یا گرسنگی که امار تلفات روزانه فوت گرسنگی تقریبا دوبرابر کرونا هستش***
اما چون رسانه دراختیارت باشه کرونا روبه فکر ومغز مردم القا میکنن پس اکثر مردم امروز تابع رسانه وبه نوعی برده سیاست بانک جهانی هستیم