تاثیر تمرین کردن بر یادگیری و افزایش قدرت ذهن چیست؟ + ویدیو

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

چطور قدرت ذهن و یادگیری خود را تقویت کنیم؟

یافتن تسلط در هر مهارت فیزیکی، حال می‌خواهد رقص روی پا در باله باشد، یا نواختن یک ساز، یا پرتاب توپ در بیس‌بال، نیازمند تمرین است. تمرین کردن تکرار کاریست با هدف بهبود انجام آن، و به ما کمک می‌کند که با راحتی، سرعت، و اعتماد به نفس بیشتری کار کنیم.

حال تمرین کردن در مغز ما چه می‌کند که ما را در انجام کارها بهتر کند؟

مغز ما دو نوع بافت عصبی دارد:
  • ماده‌ی خاکستری
  • و ماده‌ی سفید.

ماده‌ی خاکستری اطلاعات را در مغز پردازش می‌کند، با هدایت سیگنال‌ها و محرک‌های حسی به سلول‌های عصبی، در حالی که ماده‌ی سفید بیشتر تشکیل شده از بافت چربی مانند و رشته‌های عصبی است.

برای اینکه بدنمان بتواند حرکت کند، لازم است که اطلاعات از ماده‌ی خاکستری مغز، به ستون فقرات، و از راه زنجیره‌ای از رشته‌های عصبی به نام آکسون (آسه)، به ماهیچه‌هایمان منتقل شود.

حتما بخوانید: ۱۰ مهارت زندگی خیلی مهم که در هیچ کلاسی تدریس نمیشه!

تاثیر تمرین کردن بر یادگیری چیست؟

حتما بخوانید: خصوصیت های افراد باهوش و ۸ کاری که آنها انجام نمی دهند

تاثیر تمرین کردن بر یادگیری چیست؟

حال چطور تمرین کردن یا تکرار، ساز و کار داخلی مغز ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

آکسون‌های موجود در ماده‌ی سفید با یک ماده‌ی چربی مانند به نام مايلن پوشیده شده‌اند. و این پوشش یا غلاف مایلن است که با تمرین کردن تغییر می‌کند.

مایلن شبیه عایق روی کابل‌های الکتریکی است که از اتلاف انرژی سیگنال‌های الکتریکی که مغز استفاده می‌کند جلوگیری می‌کند و آن‌ها را به نحو کارامد‌تری در مسیر‌های عصبی منتقل می‌کند.

بعضی مطالعات اخیر روی موش‌ها نشان می‌دهند که تکرار یک حرکت فیزیکی لایه‌های غلاف مایلن را که آکسون‌ها را می‌پوشانند افزایش می‌دهد. و هرچه لایه‌ها بیشتر باشد، محافظت دور زنجیره‌های آکسون بهتر می‌شود، نوعی بزرگراه سریع برای اطلاعات شکل می‌دهد که مغز شما را به ماهیچه‌هایتان متصل می‌کند.

حتما بخوانید: ۱۴ موانع ذهنی که زندگی ما رو کنترل می کنند

پس با اینکه بسیاری از ورزشکاران و نوازندگان موفقیت‌های خود را وابسته به حافظه‌ی عضلانی می‌دانند، ماهیچه‌ها در اصل خودشان حافظه ندارند. بلکه، ممکن است این پوشانده شدن مسیرهای عصبی با مایلن باشد که به این ورزشکاران و نوازندگان

برتری می‌بخشد.با مسیرهای عصبی سریع‌تر و کاراتر.

نظریه‌های زیادی در مورد تاثیر تمرین کردن بر یادگیری وجود دارند که تعداد ساعت‌ها، روزها و حتی سال‌های تمرین را مشخص می‌کنند که برای کسب یک مهارت نیاز داریم. با اینکه هنوز یک عدد جادویی نداریم، اما می‌دانیم که استادی فقط نتیجه‌ی تعداد ساعت‌های تمرین نیست.

کیفیت و اثربخشی تمرین هم موثر است. تمرین اثربخش مداوم است، با تمرکز بسیار انجام می‌شود، و بخش‌هایی یا نقاط ضعفی را هدف قرار می‌دهد که در حال حاضر نهایت توانایی یک فرد است.

پس اگر تمرین اثربخش است که راه‌گشاست، چطور می‌توانیم حداکثر استفاده را از زمان تمرینمان ببریم؟

حتما بخوانید: اهمیت زمان در زندگی از زبان محمد علی کِلِی
برای درک بیشتر تاثیر تمرین کردن بر یادگیری ، این نکات را امتحان کنید،
  • روی کاری که در حال انجامش هستید تمرکز کنید. حواس‌پرتی‌های بالقوه را با خاموش کردن کامپیوتر یا تلویزیون و قرار دادن تلفن همراهتان در حالت پرواز به حداقل برسانید. در یک آزمایش، محققان مطالعه‌ی ۲۶۰ دانشجو را بررسی کردند. به طور متوسط، این دانش‌آموزان می‌توانستند هر بار فقط به مدت ۶ دقیقه روی کاری تمرکز کنند. لپ‌تاپ، گوشی‌های هوشمند و به خصوص فیس‌بوک ریشه‌ی بسیاری از حواس‌پرتی‌ها بودند.
  • به آرامی یا به صورت حرکت آهسته شروع کنید. هماهنگی با تکرار حاصل می‌شود. حال چه درست و چه نادرست. اگر به تدریج سرعت تکرار حرکات صحیح را افزایش دهید، شانس بهتری برای درست انجام دادن آن‌ها دارید.
  • نکته‌ی بعد اینکه، تکرار مداوم با تخصیص زمان‌هایی برای استراحت از عادات متداول بین نوازندگان سرآمد است. مطالعات نشان داده است که بسیاری از برترین ورزشکاران، نوازندگان و رقاصان در هفته ۵۰ تا ۶۰ ساعت صرف فعالیت‌های مرتبط با حرفه‌شان می‌کنند. ورزشکاران و افراد حرفه ای تاثیر تمرین کردن بر یادگیری را می دانند و بسیاری از زمانی که برای تمرین اثربخش استفاده می‌شود را به چند جلسه‌ی روزانه با زمان محدود تقسیم می‌کنند.
  • و نکته‌ی آخر اینکه، با جزئیات واضح در ذهن خود تمرین کنید. کمی تعجب‌برانگیز است، اما تعدادی از مطالعات نشان می‌دهد که وقتی یک حرکت فیزیکی پایه‌گذاری شد، حتی با تصور کردن آن می‌تواند تقویت شود.

در یک تحقیق، ۱۴۴ بسکتبالیست به دو گروه تقسیم شدند. گروه الف به صورت فیزیکی پرتاب آزاد با یک دست را تمرین کردند. در حالی که گروه ب فقط به صورت ذهنی تمرین کرد.

وقتی آن‌ها در پایان این آزمایش دو هفته‌ای امتحان شدند، بازیکنان متوسط و با تجربه در هر دو گروه تقریبا به یک اندازه پیشرفت داشتند.

هرچه دانشمندان به گشودن رازهای مغز ما نزدیکتر می‌شوند، تعریف ما از تمرین اثربخش بهتر و بهتر می‌شود.

فعلا،‌ تمرین اثربخش بهترین راهی است که داریم برای غلبه بر ضعف‌های فردیمان، دستیابی به موفقیت‌های جدید، و به حداکثر رساندن ظرفیت‌هایمان.

همه ما دوست داریم کاری رو که انجام میدیم همان اولین دفعه در آن حرفه ای شویم تا بعدا به صورت غریزی آن را انجام بدیم. اما واقعیت چیز دیگه ای هست. ورزشکاران و نوازندگان موفق و امثال آنها همه ساعت ها، روز ها و حتی سالها برای دستیابی به این حد تمرکز و توانایی، تمرین و تلاش کرده اند.

حتما بخوانید: انواع استرس و عوامل استرس زا – تاثیر استرس بر مغز و بدن چیست؟

یکی از بهترین راه های یادگیری، شکست خوردن است. افراد موفقی که در مورد آنها همه جا میشنویم معمولا در زندگی خود شکست های زیادی اعم از کوچک و بزرگ داشته اند و خوب این قسمتی از زندگی هست.

یادگیری مدارم برای افرادی که همیشه به دنبال ارتقاء هستند، یک اجبار نیست بلکه یک سبک زندگی است. اگر شما همیشه در حال ارتقاء خود باشی، میزان تمریناتی که برای قفل کردن یک مهارت در ذخن نیاز داری، کمتر خواهد شد. یعنی هر چه بیشتر تمرین کنی در یادگیری قوی تر خواهی بود.

در ادامه بررسی تاثیر تمرین کردن بر یادگیری ، افراد موفق مثل ورزشکاران، موفقیت خود را بوسیله ذهن مترکز، تمرین کردن، تعهد و از زمین پاشدن بعد از شکست، بدست آورده اند. پس شک نکن که برای شما هم انجام شدنی هست. فقط باید به خودت باور داشته باشی و این نکات را در یادگیری ها رعایت کنی.

تاثیر تمرین کردن بر یادگیری چیست؟

حتما بخوانید: روش های افزایش بهره وری در زندگی و محیط کار

نتیجه نهایی

برای یادگیری شما نیاز به تمرین کردن هوشمندانه دارید. تمرین کردن هوشمندانه یعنی استفاده از اطلاعات. نه فقط خواندن و حفظ کردن آنها. وقتی که تمرین کردن هوشمندانه را با بازتاب بر عملکرد خود ترکیب کنیم، یادگیری عمیق اتفاق می افتد. در این حالت  شما چیزی را که یاد میگیرید خیلی راحت تر و سریع تر با حافظه می سپارید و بعدا خیلی راحت تر می توانید آن مهارت را فرا بخوانید. برای درک بیشتر تاثیر تمرین کردن بر یادگیری  و رسیدن به یادگیری عمیق می توانید نکات زیر را رعایت کنید:

  • شروع کن، دست به کار شو و اشتباه کن.
  • با دیگران همکاری کن و ایده های خودتو با اونا به اشتراک بزار
  • فیدبک بگیر و نتیجه ای که حاصل شده با توقعات خودت و نظر دیگران مورد بررسی قرار بده
  • دوباره اون اتفاق رو در ذهن خودت پردازش کن. سعی کن با جزئیات کامل بهش فکر کنی
  • اشتباهاتتو اصلاح کن. از مقایسه نتیجه با توقعات و با استفاده از فیدبک دیگران، سعی کن اول اشتباهات رو درک و سپس آنها را رفع کنی
  • از خودت سوالات سخت بپرس و در جواب آنها نترس و رو راست باش.
  • وقتی با یک مشکل یا یک موضوع جدید روبرو میشی به خودت اعتماد کن

تنها راه یادگیری اینه که با مشکل یا مساله ای که جلو روی شما هست کاملا و بدون بهونه، روبرو بشی و خودت رو به چالش بکشی. تصور کن قدرت یادگیری شما یک عضله باشد. اگر شما این عضله را تمرین ندهید تحلیل میرود و ضعیف می شود. به این معنا که اگر شما به صورت مستمر در حال یادگیری و اشکال تراشی از عملکرد خود نباشید، قدرت یادگیری شما تحلیل خواهد رفت.

پس برای اینکه بتونی همیشه ذهن و جسم رو در بهترین فرم ممکن نگه داری سعی کن آنها رو با چالش های کوچک و بزرگ محک بزنی. تنها راه پیشرفت قدم برداشتن است. با ایستادن سر جا پیشرفت صورت نمیگیرد.

امیدوارم از این مطلب در مورد تاثیر تمرین کردن بر یادگیری و ارتقاء استفاده کرده باشید.

حتما بخوانید:  روشهای ساده و روزمره برای سلامت مغز
حتما بخوانید:  واقعا زبان بدن چیست ؟
حتما بخوانید: اهمیت روز استراحت در ورزش و بدنسازی
حتما بخوانید: ۷ روش روانشناسی برای محبوب شدن بین اطرافیان
حتما بخوانید: ۱۲ تفاوت مرد و زن که نمیدانستید

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉