ارزش واقعی پول چیست؟ آیا پول می تواند بی ارزش شود؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

بله! پول واقعا میتونه بی ارزش بشه. کشور زیمبابوه، معروف ترین قربانی تورم شدید یا همان ابر تورم است. تعریف ویکیپدیا در مورد ابر تورم و ارزش واقعی پول را برای شما آورده ام

در اقتصاد ابر تورم زمانی اتفاق می‌افتد که یک کشور نرخ تورم بسیار بالا و معمولاً پرشتاب را تجربه می‌کند، به سرعت ارزش واقعی ارز داخلی از بین رفته و باعث می‌شود افراد جامعه دارایی‌هایشان را از پول محلی به حداقل برسانند.

جمعیت به‌طور معمول به سمت نگهداری ارزهای خارجی پایدار تغییر مسیر می‌دهد. در چنین شرایطی سطح عمومی قیمت‌ها در یک اقتصاد به سرعت افزایش پیدا می‌کند و به عنوان یک ارز رسمی ارزش واقعی خود را از دست می‌دهد. در مورد ارزهای خارجی ارزش اقلام اقتصادی نسبتاً با ثبات مانده‌است.

هجدهم آوریل ۱۹۸۰، وقتی کشور زیمبابوه از دل مستعمره سابق انگلستان، یعنی رودزیا، زاده شد واحد پول جدیدی به گردش انداخت با نام «دلار زیمبابوه». آن هنگام هر دلار زیمبابوه معادل ۱٫۴۷ دلار آمریکا بود. اما این واحد پولی دستخوش یکی از بزرگ‌ترین تحولات پولی در طول تاریخ شد.

حتما بخوانید: تاثیر تورم منفی در اقتصاد جامعه

در اواخر آوریل ۲۰۰۸ ارزش تقریبی هر دلار آمریکا برابر با ۲۱۱۲۳۲ دلار زیمبابوه بود. بعد از مدتی بانک مرکزی زیمبابوه اسکناس‌های جدید ۱۰۰ میلیارد دلاری منتشر ساخت و دولت زیمبابوه تعریف جدیدی از واحد پول خود کرد و با حذف ۱۰ صفر از آن هر دلار جدید زیمبابوه برابر با ۱۰ میلیارد شد خلاصه آن که زیمبابوه نرخ تورم ۱۱۲۵۰۰۰۰ درصد را تجربه کرد و این اتفاقات همواره در تاریخ بیاد خواهدماند.

دانلود فایل صوتی

باورتون بشه یا نه. اونا واقعا یک اسکناس ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ دلاری چاپ کردن. اینجا آدم واقعا ارزش واقعی پول کاغذی را متوجه میشه

پول بی ارزش - ارزش واقعی پول - تورم - تورم شدید - ابر تورم

در قرن ۲۰ ام؛ همین اتفاق برای آلمان بعد جنگ جهانی اول افتاد و به روایت روزیاتو:

ابر تورم یکی از مشکلات اصلی جمهور ویمار آلمان در آخرین سال های حیات خود بود. در اکتبر ۱۹۲۳، نرخ تورم ماهانه به ۲۹٫۵۰۰ درصد رسیده و با نرخ  تورم ۲۰٫۹ درصد، قیمت ها هر ۳٫۷ روز یک بار دو برابر می شد. ارزش اسکناس مارک که در سال ۱۹۱۴ منتشر شده بود در ابتدای حنگ جهانی دوم نسبت به دلار ۴٫۲ به ۱ بود اما این عدد در آگوست ۱۹۲۳ به ۱ میلیون در برابر هر دلار رسید. در نوامبر این عدد به رقم باور نکردنی ۲۳۸ میلیون مارک در برابر هر دلار رسید. نرخ تورم و افزایش سرسام آور قیمت ها به حدی بود که مردم در محاسبه صفرهای پول خود برای مبادله کالاها به مشکل برخورده و عبارت «سکته صفر» ابداع شد که اشاره به همین سردرگمی داشت. دولت چاره ای جز حذف ۱۲ صفر از واحد پول ملی نداشته و اسکناس های جدید چاپ شد.

حتما بخوانید: با دو برابر شدن درآمد همه، چه اتفاقی می افته؟

پول بی ارزش - ارزش واقعی پول - تورم - تورم شدید - ابر تورم

و موارد مشابه در تاریخ اقتصاد وجود دارد. چطور چنین اتفاقی میتونه رخ بده؟

باید یادتون باشه که پول فقط یک کاغد یا یک عدد روی تصویر است و توسط انسان اختراع شده. هر روز دستخوش تغییر ارزش است و ثبات ندارد.

پول وقتی ارزش داره که مردم اونو به عنوان ارز تبادل کالا قبول کنند.

معنیش این هست که به طور مثال من فقط حاضرم وقتی از پول استفاده کنم که شک نداشته باشم که بقیه مردم هم اینکار را انجام میدهند. ارزش واقعی پول اعتمادی است که خود مردم به این تکه کاغذ ها دارند. پول کاملا ساخت دست انسان است و همیشه دستخوش تغییر است.

حتما بخوانید: چرا پول کاغذی اختراع شد؟

بیایید تصور کنیم، یک انقلابی در کشور شما رخ بده و اونایی که به قدرت میرسن، کلی پول چاپ کنن. و اون پولو مفت بدن دست همه مردم کشور.

اولش شاید مردم بخوان جشن بگیرن و از این اتفاق به عنوان یک معجره یا محبت دولت و … یاد کنند. اما این پول زیاد باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی در اقتصاد این کشور میشه و به اصطلاح اقتصاد این کشور بیمار میشه.

ولی در نهایت؛ پول زیاد فقط میتونه یه اندازه ای کالا بخره و این باعث میشه که بعد از گذشت مدتی ارزش واقعی پول این کشور به شدت اُفت کنه. در بدترین شرایط پول انقدر میتونه بی ارزش بشه که هزینه چاپ این پول از ارزش چاپ شده اش بیشتر باشه.

اونموقع آشوب میشه

یک تکه نان میتونه از ۱ واحد پول برسه به ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰ واحد پول

آخرش هر چقدر صفر هم بزاری تهش بدی دست مردم، دیگه هیچکی قبولش نمیکنه. ارزش واقعی پول همان اعتماد مردم به این پول هست. این ارزش همیشه دستخوش تغییر بوده و هست. به طور مثال دقت کنید هر موقع صحبت سیاسی مخربی در مورد یک کشور میشه، ارزش پول اون کشور هم پایین میاد.

این تکه های کاغذ تا وقتی ارزش دارند که ما براشون ارزش قائل باشیم.

حتما بخوانید: ارزش خالص هر انسان چگونه محاسبه می شود؟

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉