چرا به دارایی های خود وابستگی پیدا می کنیم؟ + ویدیو

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

وابستگی به دارایی از کجا شروع می شود؟

بعد از مشاهده رنجش و خشمی که کودکان از خود نشان می‌دهند وقتی از آنچه مال خود می‌پنداشته‌اند محروم شان می‌کنند. ژان پلاگت پدر علم روانشناسی کودکان، موضوع مهمی را در مورد ذات بشر و وابستگی به دارایی مشاهده کرد. اینکه حس مالکیت ما خیلی زود بروز می‌کند. چرا نمی‌توانیم دل بکنیم؟

پدیده کاملاً شناخته شده‌ای در روانشناسی هست به اسم اثر موهبت. زمانی که شئی را صاحب شدیم ارزش خیلی بیشتری برای آن قائلیم.

در نمایشی مشهور در بررسی دلایل وابستگی به دارایی ، به گروهی از دانش آموزان حق انتخاب بین لیوان قهوه یا شکلات سوییسی به عنوان جایزه کمک به تحقیق داده شد.

نیمی از دانش آموزان لیوان قهوه و نیمی دیگر شکلات را انتخاب کردند. به عبارت دیگر، ظاهراً ارزش آن‌ها در نزد دانش‌آموزان برابر بوده.

به دانش آموزانی دیگر نخست یک لیوان داده شد و بعد یک حق انتخاب ناگهانی برای عوض کردن آن با شکلات به آنها دادند، اما تنها ۱۱درصد قبول کردند که لیوان را با شکلات سوئیسی تعویض کنند.

ولی گروه دیگر با شکلات شروع کرد، و باز هم بیشترشان حاضر به تعویض آن با لیوان نبودند. این یعنی دانش آموزان همیشه به آن جایزه‌ای که در ابتدا به آن‌ها داده شده ارزش بیشتری قائل هستند.

بخشی از وابستگی به دارایی مربوط می‌شود به سرعت عمل در برقراری ارتباط بین احساسات خودمان و چیزهایی که مال خود می‌پنداریم.حتی شاید ارتباط عصبی هم داشته باشد.

حتما بخوانید: ۱۴ موانع ذهنی که زندگی ما رو کنترل می کنند
حتما بخوانید: ۱۰ مهارت زندگی خیلی مهم که در هیچ کلاسی تدریس نمیشه!

وابستگی به دارایی - چرا به دارایی های خود وابستگی پیدا می کنیم؟

در یک آزمایش وابستگی به دارایی ، عصب شناسان مغز شرکت کنندگان را در حالی که اشیاء گوناگونی را در یک سبد با نام «مال من»یا «مال الکس» قرار می‌دادند، اسکن کردند.وقتی شرکت کننده‌ها به اشیا جدید نگاه می‌کردند مغزشان در مناطقی که معمولاً مربوط به مواقعی است که ما به خودمان فکر می‌کنیم، فعالیت بیشتری نشان می‌داد.

علت دیگر که اینقدر به دارایی‌هایمان علاقمند هستیم این است که از کودکی به این باور می رسیم که آنها وجودی منحصر به فرد دارند.روانشناس‌ها وابستگی به دارایی را با استفاده از یک فریب حسی نشان دادند. با متقاعد کردن سه کودک شش ساله که آنها یک ماشین کپی‌کننده ساخته‌اند، ابزاری که می‌تواند نسخه‌های کاملاً مشابه هر شئی مثل اسباب بازی ها را بسازد.

حتما بخوانید: ۱۲ تفاوت مرد و زن که نمیدانستید

وقتی حق انتخاب بین اسباب بازی مورد علاقه کودکان و یک نسخه‌ی کاملاً‌ یکسان به آن‌ها داده شد، بیشتر بچه‌ها نسخه اصلی را انتخاب کردند.در واقع، آنها می‌ترسیدند که یک نسخه کپی را به خانه ببرند.

این وابستگی به دارایی و طرز تفکر شگرف در مورد اشیاء چیزی نیست که یادش بگیریم.ولی با افزایش سن این حس قوی‌تر می‌شود.

برای مثال، ارزش بی‌اندازه‌ای را در نظر بگیرید که روی اموال ستاره‌های مشهور افزوده می‌شود.گویی خریداران معتقد هستند که چیزی که خریده‌اند به نوعی از طرف آن صاحبان مشهور قبلی مورد تبرک قرار گرفته است.

به دلایل مشابهی، خیلی از ما مایل به جدایی از میراث خانواده‌ی خود نیستیم. این کار به ما حس اتصال به از دست رفتگان‌مان را می‌دهد.حتی این عقاید می‌توانند ادراک ما از جهان فیزیکی را اصلاح کرده و توانایی‌های ورزشی ما را بهتر کنند.

به شرکت کنندگان در آزمایشی در مورد بررسی وابستگی به دارایی که به تازگی انجام شده است گفته شد در دست‌شان یک چوب گلف است که متعلق به قهرمان گلف (بن کارتیس) بوده.هنگام آزمایش، آنها سوراخ را یک سانتی‌متر بزرگتر می‌پنداشتند.نسبت به همبازی‌های کنترل شده‌شان که از یک چوب گلف معمولی استفاده می‌کردند، توپ‌های بیشتری را گل کردند.

حتما بخوانید: قانون جذابیت زیر ذره بین علم ژنتیک

وابستگی به دارایی - چرا به دارایی های خود وابستگی پیدا می کنیم؟

گرچه احساس مالکیت و وابستگی به دارایی در اوایل کودکی ظاهر می‌شود، اما فرهنگ هم در آن دخیل است. برای مثال، اخیراً متوجه شده‌اند که قبیله‌ی «هادزا» در شمال تانزانیا که از فرهنگ امروزی دور افتاده‌اند، اثر موهبت را از خود بروز نمی‌دهند.شاید علت آن زندگی افزاد این قبیله در جامعه‌ای با حقوق برابر است که در آن همه چیز مشترک است.

از سوی دیگر، گاهی اوقات پیوند ما به اشیاء بیش از اندازه است.بخشی از علت اختلال اندوخته‌سازی یا همان اختلال احتکار، همین افراط در حس مسئولیت‌پذیری و محافظت کردن از مال و اموال خود است.به همین علت است که افراد دچار این اختلال، هیچ چیز کهنه‌ای را نمی‌تواند دور بیندازند.

حتما بخوانید: اهمیت زمان در زندگی از زبان محمد علی کِلِی

وابستگی به دارایی - چرا به دارایی های خود وابستگی پیدا می کنیم؟

آنچه که امروزه نامعلوم است این است که چطور طبیعتِ رابطه‌ی ما با داشته‌هایمان با آمدن فناوری‌های نوین تغییر خواهد کرد.

خیلی‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که کتاب و موسیقی به شکل فیزیکی منسوخ خواهند شد، اما حداقل فعلاً زمان آن نرسیده است. شاید همیشه موضوع ویژه‌ی رضایت‌بخشی وجود داشته باشد که بخواهیم شیئی را در دستمان نگه داریم و بگوییم مال خودمان است.وابستگی به دارایی فعلا جزئی از انسان است و از کودکی در ما شکل می گیرد. افراد مختلف میزان مختلفی از وابستگی به دارایی را در زندگی خود تجربه می کنند اما چیزی که ثابت شده این است که این حس با بالا رفتن سن انسان قوی تر می شود

امیدوارم از این مطلب در مورد وابستگی به داراییو دلایل آن استفاده کرده باشید

حتما بخوانید: بعد از مرگ چه اتفاقی می افتد؟
حتما بخوانید: ۱۲ عامل اصلی ریزش مو سر
حتما بخوانید: ضررهای سیگار برای بدن و مغز – توضیح کامل
حتما بخوانید: آب و اهمیت آن در زندگی ما
حتما بخوانید: مغز ما، سلطان قلب ها نه، سلطان همه چی

 

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉