نرخ مشارکت نیروی کار چیست؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

نرخ مشارکت نیروی کار به ما می گوید چه درصدی از جمعیت مشمول سن کاری، از نظر اقتصادی فعال هستند، یا ساده تر، چه تعداد از افرادی که می توانند کار کنند واقعا کار می کنند یا حداقل به دنبال شغلی هستند. از سوی دیگر، نرخ بیکاری به ما می گوید چه درصدی از جمع نیروی کار، هم اکنون بیکار است، اما به صورت فعالانه به دنبال کار است.

این شاخص در کنار نرخ بیکاری معمولا از شاخص های پسرو – یا در برخی موارد از شاخص های همزمان – اقتصادی محسوب می گردند. همواره بررسی اقتصاد می بایست از طریق بررسی چندین شاخص مختلف اقتصادی اقدام نمود. اینجا می توانید تقسیم بندی شاخص های مختلف اقتصادی را ببینید.

حتما بخوانیدتولید ناخالص یک کشور GDP چیست؟

نحوه محاسبه نرخ مشارکت نیروی کار

فرض کنیم شما در کشوری زندگی می کنید که ۱۰ میلیون نفر واجد شرایط سنی کار هستند. همینطور فرض می کنیم که ۵ میلیون هم اکنون مشغول کار، و ۵۰۰ هزار نفر به دنبال کار هستند، که می شود ۵٫۵ میلیون نفر فعال اقتصادی. در این سناریو نرخ مشارکت نیروی کار ۵۵% است.

در محاسبه نرخ بیکاری و نرخ مشارکت نیروی کار، برای اینکه تعداد افراد بیکاری که به صورت فعال به دنبال کار هستند را بیابیم، مسئولین از یک سو تعداد افرادی که مزایای بیکاری و دیگر انواع کمک ها را از دولت و سازمان های زیر نظر دولت دریافت کرده محاسبه می کنند و همچنین داده های شرکت های کاریابی را نیز بررسی می کنند تا مشخص شود چه تعدادی به دنبال شغل هستند. علاوه بر این می باید افرادی که قادر به کار کردن نیستند مانند دانش آموزان، زندانیان، بیماران روانی و افراد تحت انواع مراقبت ها را از این تعداد کم کرد.

حتما بخوانیدهزینه فرصت ها چیست؟

از دیگر فرضیات این فرمول، حساب کردن هر فرد تنها یکبار می باشد. یعنی اگر فردی دارای دو یا تعداد بیشتری شغل باشد تنها یکبار در فرمول محاسبه می گردد. همینطور کارهای داوطلبانه شامل این محاسبات نمی گردد.

در سناریو قبلی با ۱۰ میلیون جمعیت کاری و ۵۰۰ هزار نفر به دنبال کار، نرخ بیکاری ۵% است.

دانلود فایل صوتی

بررسی های اقتصادی نرخ مشارکت نیروی کار

در برخی موارد با بررسی نرخ بیکاری به تنهایی، ممکن است تصویر اقتصاد بیش از حد خوشبینانه به نظر برسد. در نتیجه نرخ مشارکت نیروی کار در کنار نرخ بیکاری می تواند یک  تصویر صحیح تر ارایه دهد. این دو شاخص با هم ارزیابی مناسبی از سلامت یک اقتصاد ارایه می دهند.

در بررسی نرخ مشارکت کار در کنار نرخ بیکاری، می توانیم از برداشت های اشتباهی چون مقادیر زیادی برای افرادی که درآمدی کسب نمی کنند و در نتیجه در اقتصاد مشارکتی ندارند پرهیز کنیم. زیرا ممکن است این افراد انتخاب کرده اند که کار نکنند اما با این حال در اقتصاد مشارکت داشته باشند مانند بازنشستگانی که سپرده های خود را خرج می کنند یا دانش آموزانی که توانایی و دانش خود را افزایش می دهند که در آینده تبدیل به درآمد خواهد شد.

نرخ مشارکت نیروی کار برای ارایه تصویر درست از وضعیت اقتصادی در دوران های رکود نیز بسیار استفاده می گردد. این مقدار از شاخص هاییست که همزمان با به صورت معمول، در دوران های رکود اقتصادی، بسیاری از کار کردن ناامید گشسته و دیگر به دنبال شغل نمی گردند که باعث کاهش نرخ مشارکت نیروی کار می گردد زیرا این افراد در دسته افرادی که دیگر به دنبال شغل نیستند دسته بندی گشته و از صورت کسر خارج می گردند.

از دیگر دلایلی که باعث کاهش نرخ مشارکت نیروی کار می شود، افزایش متوسط یک کشور می تواند باشد. پس با افزایش تعداد بازنشستگان، از کار افتادگان و … این مقدار کاهش میابد. بنابراین ممکن است بازار کار رشد شایانی کند اما نرخ مشارکت نیروی کار به آن میزان تغییر نکند.

افزایش روز افزون سرعت تکنولوژی و نیازمندی های جدید بازار کار نیز می تواند روی این نرخ موثر باشد. تغییرات شگرفت دنیای کار و اقتصاد بر برخی افرادی که نمی توانند توانایی های خود را به روز کنند اثر منفی داشته و می تواند آنها را از این مجموعه خارج و نرخ مشارکت نیروی کار را کاهش دهد.

برخی از این تغییرات دنیای کار باعث مفهومی به نام بیکاری ساختاری می گردد که در آن مهارت های نیروی کار با نیازمندی های کارفرمایان مطابقت نمی کند. در چنین شرایطی نیاز به مشاغل با مهارت متوسط کاهش میابد زیاری بسیاری از این مشاغل شامل وظایفی هستند که توسط ماشین ها قابل انجام می باشند. بنابراین نیاز به مشاغل خدماتی با مهارت کم و همچنین مشاغل مدیریتی و آنالیتیکی با مهارت بالا افزایش میابند زیرا در هر دو به راحتی نی توان ماشین ها را جایگزین نمود.

در اینفوگرافیک زیر که توسط دوستای خوب وب سایت ictstartups تهیه شده آمار مربوط به بیکاری ایران تا سال ۱۳۹۵ را نشان میدهد که امیدوارم از اطلاعاتش استفاده کنید.

حتما بخوانیدصرفه جویی یا ساده گرایی؟ کدام سبک زندگی بهتر است؟

نرخ بیکاری - نرخ مشارکت نیروی کار - ایجاد اقتصاد متعادل

 

حتما بخوانید: تاثیر تورم منفی در اقتصاد جامعه

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉