بزرگترین دوره رکود اقتصادی جهان چگونه شکل گرفت؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

دوره رکود اقتصادی بزرگ جهانی

دوره رکود اقتصادی بزرگ، یک فاجعه جهانی بود که از سال ۱۹۲۹ شروع شد و تا آخر دهه ۳۰ ادامه یافت. بیشتر مردم باور دارند این دوره رکود اقتصادی جهان با شکست ناجور بازار ارز و سهام آمریکا در اکتبر سال ۱۹۲۹ بوجود آمد.

رکود بزرگ در اقتصاد امریکا که طویلترین و بدترین دوره رکود اقتصادی در تاریخ شکل گیری دنیای صنعتی مدرن بوده است از اواخر سال ۱۹۲۹ میلادی آغاز شد  تا اواخر ده ۱۹۳۰ در امریکا ادامه یافت.

بزرگی و وسعت این رکود به اندازه ای بود که نه تنها اقتصا امریکا بلکه اقتصاد دیگر کشورهای جهان را نیز تحت تاثیر قرار داد.

این دوره رکود اقتصادی در آغاز در کشور امریکا ایجاد شد ولی به تدریج به دیگر کشورهای جهان نیز گسترش یافت.

حتما بخوانید: چرا دوره رکود اقتصادی آمریکا اتفاق افتاد؟

مورخان اقتصادی در مورد سلسله رویدادهایی که منجر به رکود بزرگ شد و همچنین رابطه علی میان آن‌ها توافق ندارند.

بر اساس یکی از نظریات دلیل وقوع رکود بزرگ در ایالت متحده کاهش در مخارج بود که منجر به کاهش در تولید کارخانه‌ها شد و در همین حال بازرگانان متوجه افزایش موجودی‌های انبار خود نبودند.

در هنگام رکود اقتصادی دلایل انقباض مخارج کل در ایالات متحده متفاوت بودند، اما به هر صورت رکود به کاهش در تقاضای کل وابسته بود. رکود اقتصادی آمریکا از طریق قانون استاندارد طلا به سایر کشورهای جهان نیز منتقل شد.

هرچند، عوامل متعدد دیگری نیز در کشورهای مختلف رکود را تحت تأثیر قرار دادند.

دانلود فایل صوتی

دوره رکود اقتصادی بزرگ جهان - دوره رکود اقتصادی آمریکا - جنگ جهانی دوم

در میان مردم دلیل اصلی رکود بزرگ اقتصاد امریکا سقوط بازار سهام امریکا است . این سقوط در اکتبر سال ۱۹۲۹ میلادی اتفاق افتاد و نقطه آغاز بحران در اقتصاد ایالات متحده امریکا بود.اما کارشناسان اقتصادی سقوط بازار سهام را اولین نشانه بزرگ رکود ذکر می کنند. رکودی که از ماهها قبل در اقتصاد امریکا ایجاد شده بود.

دوره رکود اقتصادی بزرگ امریکا با کاهش ناگهانی تولید و فروش کالاهای مختلف در بازار امریکا آغاز شد و به دنبال خود صعود چشمگیر و بی سابقه بیکاری را به همراه آورد.

حتما بخوانید: یارانه یا همان سوبسید چیست؟

در این دوره، بانکها و شرکتهای کوچک و بزرگ تجاری مجبور به تعطیل کردن کارهای خود شدند و اغلب مردم به دلیل از دست دادن شغل و نا توانی در باز پرداخت اقساط خانه هایی که خریداری کرده بودند برای امرار معاش به خیریه ها وابسته شدند.

در این سالها وضعیت زندگی مردم این کشور بسیار بد بود و بسیاری تصور می کردند که این شرایط هیچ گاه پایان نمی پذیرد.

سال ۱۹۳۳ میلادی نقطه عطفی در دوره رکود اقتصادی بزرگ امریکا بود و در این سال شمار بیکاران امریکایی به ۱۵ میلیون نفر رسید که یک چهارم کل نیروی کار این سرزمین را تشکیل می دادند.

سال ۱۹۳۲ ارزش سهام های آمریکا به ۲۰ درصد قبلشون رسیده بود.

این بحران ابتدا دامنگیر سیستم پولی و به سرعت به بخشهای صنعتی و در نهایت به بخش کشاورزی سرایت کرد و اندکی پس از آنکه بحران در آمریکا همه گیر شد کشورهایی که زیر پوشش سرمایه گذاریهای آمریکا بودند مثل آلمان و انگلستان به همان نحو دچار بحران پولی و صنعتی و کشاورزی شدند.

در این دوران تقریبا نصف بانک های آمریکا ورشکست شدند.

حتما بخوانیدبانک جهانی و صندوق بین المللی پول

تا ۱۹۳۵ تقریبا ۷۵۰ هزار اراضی کشاورزی به دلیل تقاضا و فروش کم، ورشکست شدند

بسیاری سقوط بازار سهام امریکا را نقطه آغازین دوره رکود اقتصادی بزرگ امریکا می دانند ولی در حقیقت رکود از زمانی آغاز شد که فعالیتهای تولیدی به جای کسب سود زیان دیدند و بانکها با انبوهی از وامهای تخصیص داده شده به متقاضیان و ناتوانی انها ر بازپرداخت اقساط روبرو شدند.

سقوط بازار سهام سبب ویرانی اقتصاد امریکا هم شد زیرا قدرت مقاومت اقتصاد برای مقابله با توزیع ناعادلانه درآمد، رکود بخش کشاورزی و مشکلات بانکی را پایین اورد و اقتصاد را در شرایط نامساعدی قرار داد.

دوره رکود اقتصادی بزرگ جهان - دوره رکود اقتصادی آمریکا - جنگ جهانی دوم

اروپا هم از این فاجعه جدا نبود

کشورهای اروپایی بدهی های کلانی داشتند و اوضاع کار خیلی بد شده بود

به طور مثال در آلمان بیکاری به ۲۵ درصد رسید که در تاریخ کشور آلمان آماری تکرار نشدنی است. در این میان، مشکلات اقتصادی باعث شد که هیتلر و دارودستش بعد انتخابات ۱۹۳۲ به قدرت بیان و دیکتاتوری هیتلر شروع شود.

این دوره رکود اقتصادی بزرگ جهانی باعث شد که تبادل کالا در سطح جهانی آسیب های شدیدی ببیند.

کشور ها به جنگ تبادل کالا رفتند و واردات کالا را ممنوع کردند.

و در سال ۱۹۳۲ تبادلات جهانی به نصف قبل خودش رسیده بود.

حتما بخوانیدصرفه جویی یا ساده گرایی؟ کدام سبک زندگی بهتر است؟

در سال ۱۹۳۹ میلادی با وجود تلاشهای بسیار مسئولین آمریکا و بکارگیری روشهای مختلف اقتصادی هنوز هم بیشتر از ۱۵ میلیون بیکار در آمریکا وجود داشت و مردم در شرایط بسیار سختی زندگی می کردند.

در این زمان بود که جنگ جهانی دوم به سرکردگی هیتلر آغاز شد. از زمانی که این جنگ آغاز شد آمریکا تامین سلاح مورد نیاز تمام کشورهای درگیر جنگ را بر عهده گرفت و در این میان بیشترین سهم را به کشور مهاجم یعنی آلمان اختصاص داد.

در این دوران آمریکا شمار زیادی از کارخانه های تعطیل شده را دوباره راه اندازی کرد تا مواد غذایی و پوشاک مورد نیاز افراد درگیر جنگ را تامین کند و برای میلیونها نفری که بیکار شده بودند فرصت شغلی ایجاد نماید.

از طرف دیگر با راه اندازی کارخانه هایی برای تولید سلاح و تجهیزات دفاعی صنعتی دیگر را در کشور فعال کرد. صنعتی که علاوه بر ایجاد شغل و حل کردن مشکل بیکاری می توانست سودآوری زیادی در دوران جنگ و دوره رکود اقتصادی بزرگ داشته باشد و جانی تازه به اقتصاد آمریکا دهد.

با ایجاد فرصت شغلی و افزایش درآمدها به دلیل رشد اقتصادی تقاضا در آمریکا بیشتر شد و صنایع و کارخانه های مختلف تولید خود را افزایش دادند.

رشد تولید به دنبال رشد تقاضا در کنار افزایش صادرات و درآمدهای صادراتی تمام بخشهای اقتصاد را به مسیر عادی حرکت باز گرداند و جانی تازه در اقتصاد در حال مرگ آمریکا دمید.

متاسفانه این دوره رکود اقتصادی بزرگ و در نهایت جنگ اقتصادی باعث بوجود آمدن جنگ واقعی شد. یعنی جنگ جهانی دوم که ۶۰ میلیون کشته بر جای گذاشت.

شک نکنید که بیشتر جنگ های بزرگ دنیا به دلیل مشکلات اقتصادی بزرگ بودند.

حتما بخوانید: هزینه فرصت ها چیست؟

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉