آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic – راهنمای کامل و قدم به قدم

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

آزمون آیلتس در کنار آزمون هایی چون تافل و کمبریج از برترین ارزیابی های زبان انگلیسی در سطوح مختلف می باشد. این آزمون سطح توانایی شما را در ۴ توانایی اصلی شنیدن، خواندن، نوشتن و حرف زدن می سنجد و نمراتی از ۰ تا ۹ به شما ارایه می دهد که سطح تسلط شما به زبان را بر اساس ساختار مشترک اروپایی زبان مشخص می سازد. دو نوع آزمون آیلتس وجود دارد: آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic و آزمون آیلتس جنرال IETLS General Training.

حتما بخوانید: آزمون تافل iBT

دو مهارت listening و speaking در هر دو تست یکسان می باشد، اما مطالب و عناوین مطرح شده در reading و writing بر اساس انتخاب نوع آزمون آیلتس IELTS متفاوت خواهد بود.

سه بخش listening، reading و writing در یک روز به صورت آزمون کتبی و بدون هیچ وقفه ای در میان یا زمان استراحت انجام می شود. بخش speaking در یک بازه دو هفته ای قبل یا بعد از آزمون کتبی قابل انجام است و برای تعیین وقت آن می بایست عملیات رزرو انجام گردد.

حتما بخوانید: چگونه به انگلیسی فکر کنیم؟

مدت زمان کل آزمون آیلتس در هر دو نوع آکادمیک و جنرال، ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه می باشد.

در زیر به تشریح کامل بخش های مختلف آزمون آیلتس آکادمیک می پردازیم.

فهرست مطالب (کلیک کنید و هدایت شوید)

فرمت لیسنینگ listening آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic

زمان ۳۰ دقیقه

در آزمون Listening آیلتس IELTS شما به چهار صدای ضبط شده افرادی با زبان انگلیسی به عنوان زبان اول یا Native speakers گوش می کنید و به مجموعه ای از سوالات پاسخ می دهید.

  • نوار صوتی اول – مکالمه ای بین دو نفر با پیش زمینه ارتباطات اجتماعی روزمره
  • نوار صورتی دوم – مونولوگ یا دکلمه ای با پیش زمینه ارتباطات اجتماعی روزمره مانند سخنرانی راجع به تسهیلات و امکانات محلی
  • نوار صوتی سوم – مکالمه ای بین دو تا چهار نفر با پیش زمینه آموزشی مانند مکالمه بین مدرس دانشگاهی و دانشجو در مورد یک تمرین خاص
  • نوار صوتی چهارم – مونولوگ یا دکلمه ای در مورد یک عنوان آکادمیک و علمی مانند یک درس دانشگاهی

در بخش Listening آیلتس IELTS که در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال یکی می باشد، ارزیابان به دنبال مشخص نمودن توانایی شما در فهم ایده های اصلی و جزییات دقیق، نظرات و برداشت های افرادی که صحبت می کنند، هدف یک تکلم و همچنین قدرت شما در دنبال نموده نحوه توسعه ایده ها می باشند.

در آزمون آیلتس آکادمیک IELTS بخش Listening، چهار بخش با هر کدام ۱۰ سوال وجود دارد. سوالات به ترتیبی طراحی شده اند که پاسخ هایشان به ترتیب در صوت ضبط شده ارایه می شوند.

دو بخش اول با شرایط زندگی روزمره سروکار دارند. در بخش ۱ مکالمه ای بین دو نفر (مثلا در مورد برنامه ریزی سفر) انجام میگردد و در بخش دوم یک مونولوگ وجود دارد (مثلا در مورد تسهیلات یک مجموعه). دو بخش دیگر با شرایطی که در مجموعه های آموزشی وجود دارند سروکار دارد. در بخش سوم مکالمه ای بین دو صحبت کننده اصلی پیش می رود (مانند دو دانشجو که روی مبحثی کار می کنند و ممکن است تحت آموزش یک مدرس نیز باشند)، و بخش چهارم یک مونولوگ با عنوانی آکادمیک را شامل می شود.

این صوت های ضبط شده فقط یک بار پخش می شوند. لهجه های مختلفی همچون بریتیش، استرالیایی، نیوزلندی، آمریکایی و کانادایی ممکن است در آنها باشد.

مدت زمان آزمون ۳۰ دقیقه می باشد و در انتهای آن ۱۰ دقیقه به آزمون دهنده فرصت برای انتقال پاسخ ها به پاسخنامه داده می شود.

تعداد سوالات بخش شنیداری آیلتس ۴۰ عدد می باشد.

مدل های سوالات

انواع متفاوتی سوال در بخش Listening آیلتس وجود دارد:

  • چند گزینه ای
  • تطابق یا Matching
  • نام گزاری نقشه و دیاگرام
  • تکمیل فرم، یادداشت، فلوچارت، خلاصه
  • تکمیل جمله
پاسخ دهی

آزمون دهنده پاسخ های خود را روی بوکلت سوالات در هنگام شنیدن می نویسد و در انتها ۱- دقیقه زمان دارد تا پاسخ ها را به پاسخنامه منتقل کند. در نوشتن در پاسخنامه می بایست دقت نمود زیرا در صورت داشتن اشتباهات spelling و گرامر نمره پاسخ را نخواهند گرفت.

هر سوال ۱ امتیاز دارد.

تشریح سوالات آزمون Listening آیلتس IELTS

در اینجا به صورت تشریحی به سوالات و منابع آنها می پردازیم.

سوالات چند گزینه ای
تمرکز

سوالات چند گزینه ای مهارت های مختلفی در شنیدن را می سنجند از جمله فهم جزییات یا درک کلی ایده های اصلی.

نوع

در سوالات چندگزینه ای، سوال به همراه سه پاسخ ، و یا ابتدای جمله به همراه سه انتهای مکمل محتمل ارایه می شود. آزمون دهنده می بایست گزینه صحیح را انتخاب نماید، A B و یا C

تعداد سوالات آن نیز متغییر است.

نکته مهم

در برخی موارد تعداد پاسخ ها بیشتر است و از آزمون دهنده انتظار می رود که بیش از یک پاسخ را انتخاب کند. در این شرایط می بایست دستورالعمل سوال به دقت مطالعه گردد تا نحوه پاسخ دهی مشخص باشد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

سوالات تطابق
تمرکز

ارزیابی توانایی شنیدن جزییات و درک اطلاعات داده شده در یک مکالمه روی موضوعی روزمره مانند انواع مختلف پذیرایی در هتل در این نوع سوالات مد نظر است. این سوالات در آزمون آیلتس آکادمیک IELTS همچنین توانایی آزمون دهنده در پیگیری مکالمه بین دو نفر را مشخص می کند. همچنین برای سنجش قدرت تشخیص ارتباط بین حقایق در صوت  ارایه شده استفاده می شود.

نوع

آزمون دهنده می بایست لیستی از موارد را به مجموعه ای از پاسخ ها در بوکلت سوالات مرتبط سازد. مجموعه پاسخ ها می توانند نوعی خصوصیت مربوط به مطالب درون Listening باشند.

تعداد سوالات آن نیز متغییر است.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

نام گزاری نقشه و دیاگرام
تمرکز

این سوالات قدرت تشخیص به طور مثال توضیحات مربوط به یک مکان را می سنجد و آن را به یک تصویر مربوط می سازد. این می تواند شامل توانایی دنبال نمودن ارتباط و نحوه قرارگیری چیزهای مختلف نسبت به هم باشد (کلماتی مانند مستقیم، از در پشتی و ..)

نوع

آزمون دهنده می بایست نام گزاری را روی نقشه (مثلا نقشه ساختمان یا شهر) و یا دیاگرام (یک وسیله مشخص) انجام دهد. پاسخ ها معمولا از لیستی که در بوکلت سوالات ارایه شده انتخاب می شوند.

تعداد سوالات آن نیز متغییر است.

تکمیل فرم، یادداشت، فلوچارت، خلاصه
تمرکز

این سوالات روی درک مفاهیم و نکات اصلی تکیه می کنند.

نوع

در این سوالات آزمون آیلتس آکادمیک Listening جاهای خالی در یک بخشی از کل صوت پخش شده می بایست تکمیل گردد. این بخش روی نکات اصلی و حقایق تمرکز می کند و ممکن است به صورت های زیر باشد:

  • یک فرم که برای ثبت حقایقی چون نام ها کاربرد دارد
  • یک مجموعه یادداشت که برای خلاصه کردن هر گونه اطلاعاتی به همراه یک بستر می باشد که جهت نشان دادن نحوه ارتباط هر مورد با بقیه می باشد
  • یک جدول که روشی برای خلاصه کردن اطلاعاتی که به دسته ای مختلف و مشخص مربوط می شوند مانند مکان، زمان و قیمت ها می باشد
  • یک فلوچارت که برای خلاصه نمودن یک فرآیند با مراحل مشخص که جهت آن توسط فلش ها مشخص می شود

پاسخ ها ممکن است در لیستی در بوکلت سوالات باشند یا می بایست از داخل صوت انتخاب شوند طوری که تعداد مشخص شده در دستورالعمل رعایت گردد. کلماتی که از صوت انتخاب می شوند نباید به هیچ وجه تغییر داده شوند.

دستورالعمل سوال مشخص خواهد کرد که چند کلمه و یا عدد می بایست به عنوان پاسخ انتخاب گردد.، مثلا “NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER ” یا “NO MORE THAN TWO WORDS”.

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.

تعداد این سوالات متفاوت می باشد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

تکمیل جمله

تمرکز

ارزیابی توانایی تشخیص اطلاعات کلیدی در صوت listening آزمون آیلتس آکادمیک . آزمون دهنده می بایست ارتباط های بین اطلاعات مانند دلیل و معلول را درک کند.

نوع

مجموعه ای از جملات که اطلاعات کلیدی صوت یا بخشی از آن را مشخص میکنند در اینجا ارایه می شوند. آزمون دهنده می بایست جاهای خالی در هر جمله را با استفاده اطلاعات ارایه شده در Listening تکمیل کند. محدوده تعداد کلمات در دستورالعمل مشخص می گردد مثلا NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.

تعداد این سوالات متفاوت می باشد.

سوالات با پاسخ های کوتاه
تمرکز

ارزیابی توانایی فهم اطلاعات دقیق مانند مکان ها، قیمت ها و یا زمان ها

نوع

یک سوال به آزمون دهنده ارایه می شود و لازم است که با اطلاعات موجود در صوت آزمون آیلتس آکادمیک IELTS به آن پاسخ داده شود. محدوده تعداد کلمات در دستورالعمل مشخص می گردد مثلا NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.

تعداد این سوالات متفاوت می باشد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

چگونگی نمره دهی لیسنینگ listening IELTS Academic

پاسخنامه آزمون توسط افراد منتخب سازمان ارزیابی می شود. برای هر آزمون Listening آیلتس یک جدول تبدیل پاسخهای صحیح (هر کدام یک امتیاز) از ۴۰ سوال به امتیاز از ۹ آیلتس IELTS Band 9 مشخص می شود.

در جدول زیر تعداد امتیازات متوسط برای رسیدن به یک band score یا نمره مهارت مشخص برای آزمون  Listening آیلتس ارایه شده است.

Listening

Band score          Raw score out of 40

۵                             ۱۶

۶                             ۲۳

۷                             ۳۰

۸                             ۳۵

فرمت اسپیکینگ speaking آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic

زمان ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس آکادمیک speaking توانایی شما را در زبان انگلیسی گفتاری می سنجد. همه آزمون ها به صورت صوتی ضبط می شوند.

بخش اول

ممتحن از شما سوالاتی کلی در مورد خودتان و عناوین معمولی چون خانه، خانواده، کار، تحصیلات و علایق می پرسد. این بخش بین ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد.

بخش دوم

یک کارت به شما داده می شود و شما می بایست راجع به عنوان مشخصی صحبت کنید. شما یک دقیقه زمان برای آماده سازی خود پیش از حرف زدن برای ۱ تا ۲ دقیقه خواهید داشت. پس از پایان یافتن حرف های شما، ممتحن تا دو سوال مرتبط با همان عنوان از شما خواهد پرسید.

بخش سوم

سوالات مربوط و پیچیده تری که مرتبط با عنوان بخش دوم است از شما در این بخش پرسیده می شود. شما در اینجا می بتوانید بیشتر راجع به ایده ها و مسائل ذهنی و انتزاعی صحبت کنید. این بخش بین ۴ تا ۵ دقیقه زمان خواهد برد.

 

تشریح بخش speaking آیلتس IELTS
زمان ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

سه بخش در speaking آیلتس وجود دارد و هر بخش کاربری خاصی از نوع ارتباط و پاسخگویی آزمون دهنده را می سنجد. این آزمون به صورت مصاحبه رودرو دونفره بین آزمون دهنده و ممتحن خواهد بود و تمامی آزمون به صورت صوتی ضبط می گردد.

بخش اول – معرفی و مصاحبه
تمرکز

توانایی آزمون دهنده در بیان نظرات و اطلاعاتش روی عناوین روزمره و تجربیات یا موقعیت های معمول توسط پرسش و پاسخ مجموعه ای از سوالات سنجیده می شود.

نوع

در این بخش ممتحن خود را معرفی کرده و مدرک شناسایی آزمون دهنده را بازبینی می کند. سپس تعدادی سوال کلی روی عناوین معمولی چون، خانه، خانواده، کار، تحصیلات و علایق از وی می پرسد. جهت یکسان سازی و یکنواختی سوالات از روی متونی که در اختیار ممتحن هستند انتخاب می شود.

این بخش ۴ تا ۵ دقیقه زمان برده و تعداد سوالات آن متفاوت است.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

بخش دوم – تکلم انفرادی یا Long turn
تمرکز

در این بخش توانایی آزمون دهنده در حرف زدن برای یک مدت مشخص روی یک موضوع مشخص (بدون راهنمایی و جهت دهی ممتحن) به همراه استفاده مناسب از زبان در جهت ارایه مرتب و مرتبط ایده های خود سنجیده می شود.

نوع

بخش دوم با نام individual long run  یا تکلم انفرادی می باشد. در این قسمت ممتحن یک کارت به آزمون دهنده می دهد و از وی می خواهد که راجع به عنوانی که در کارت آمده حرف بزند. آزمون دهنده می بایست سعی کند نکاتی که پس از موضوع آمده را در حرف های خود پوشش دهد.

آزمون دهنده اسپیکینگ آیلتس آکادمیک یک دقیقه زمان دارد تا خود را آماده سازد و مداد و کاغذی برای یادداشت برداشتن نیز به وی ارایه می گردد. ممتحن از آزمون دهنده می خواهد که بین ۱ تا ۲ دقیقه حرف بزند و پس از زمان مشخص صحبت وی را قطع خواهد کرد. سپس ۱ تا ۲ سوال در راستای همان موضوع از وی می پرسد.

استفاده مناسب از نکاتی که روی کارت مشخص شده و یادداشت برداشتن مناسب در زمان آماده سازی می تواند به آزمون دهنده کمک کند تا در این مدت ۲ دقیقه نکات مناسبی را ارایه کند و حرف خود را ساختار مناسبی بخشد.

این بخش ۳ تا ۴ دقیقه که شامل زمان آماده سازی نیز می شود زمان می برد و تعداد سوالاتش متفاوت خواهد بود.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

بخش سوم – مباحثه Discussion
تمرکز

در این بخش توانایی آزمون دهنده در ارایه و توجیه نظرات خود، و همچنین آنالیز، بررسی و بحث در رابطه با مسایل مختلف آزموده می شود.

نوع

در بخش سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس آکادمیک ، ممتحن و آزمون دهنده در مورد مسایل و سوالاتی در راستای عنوان مطرح شده در بخش دوم مباحثه می کنند. این گفتگو بیشتر جنبه ذهنی و انتزاعی و با عمق بیشتری نسبت به بخش های قبلی خواهد داشت.

این بخش بین ۴ تا ۵ دقیقه زمان می برد و تعداد سوالاتش متفاوت است.

IELTS Academic questions سوالات آیلتس آکادمیک

چگونگی نمره دهی اسپیکینگ speaking IELTS Academic

ارزیابی توانایی اسپیکینگ speaking توسط ممتحین رسمی آزمون آیلتس IELTS خواهد بود. این ممتحنین مدارک مرتبط آموزش آیلتس را در اختیار داشته و توسط مراکز آزمون پس از تاییدیه British Council یا IDP : IELTS Australia برای نمره دهی انتخاب می شوند.

چهار ستون زیر مبانی ارزیابی در این بخش آزمون آیلتس آکادمیک خواهد بود

  • روان صحبت کردن / سلیس بودن و پیوستگی – Fluency and coherence
  • منابع لغوی – Lexical resources
  • وسعت حوزه و دقت گرامری – Grammatical range and accuracy
  • تلفظ – Pronunciation
روان صحبت کردن / سلیس بودن و پیوستگی – Fluency and coherence

این معیار توانایی صحبت نمودن با سطح معمول سلیس بودن و عدم قطع شدن، سرعت و تلاش مورد نیاز برای حرف زدن و ارتباط دادن ایده ها را می سنجد. این ملاک سخن گویی بهم پیوسته می باشد. شاخص های کلیدی سلیس بودن و روانی سخن، سرعت و یکنواختی آن است. شاخص های کلیدی بهم پیوستگی ارتباط منطقی بین جملات، توضیح کامل و منطقی مراخل در یک مباحثه، روایت یا مناظره است. همینطور استفاده مناسب و متعدد از روش های پیوستن جملات و ایده ها مانند مرتبط دهنده های منطقی، ضمایر و حروف عطف را نیز شامل می شود.

حتما بخوانید: چگونه زبان انگلیسی را راحت، روان و سلیس صحبت کنیم؟
منابع لغوی – Lexical resources

این معیار به دایره لغوی استفاده شده و میزان دقت در بیان معانی و حالات اشاره دارد. شاخص های کلیدی در این معیار تنوع کلمات، کفایت و تناسب کلمات، و همچنین توانایی گذشتن از شکاف های لغوی با دیگر کلمات با یا بدون وقفه قابل توجه می باشند.

وسعت حوزه و دقت گرامری – Grammatical range and accuracy

استفاده مناسب و دقیق به همراه گستردگی ساختارهای گرامری با این معیار بررسی می گردند. شاخص های کلیدی به وسعت حوزه گرامری، طول و پیچیدگی جملات، استفاده مناسب از گزاره ها وابسته یا Subordinate clauses، و تعدد ساختارهای جمله ای، بالاخص جابه جایی المان ها برای تغییر در تمرکز جملات مانند جمالت مجهول اشاره دارد. شاخص های کلیدی دقت گرامری، تعداد اشتباهات در یک بازه سخن و تاثیر آن در ارتباط می باشند.

تلفظ – Pronunciation

این معیار توانایی تولید سخن قابل فهم با استانداردهای تست را شامل می شود. شاخص های اصلی شامل میزان فشاری که بر مخاطب برای فهم حرف ها و همینطور مقداری از سخن که نامفهوم قلمداد می شود می باشد.

فرمت ریدینگ Reading آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic

زمان ۶۰ دقیقه

بخش reading آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic شامل ۴۰ سوال می باشد که طراحی آنها به گونه ایست که توانایی های مختلفی در این مهارت را اندازه گیری نمایند؛ توانایی هایی شامل خواندن برای درک مفهوم، شناخت ایده های اصلی، جزییات، Skimming، درک مباحث منطقی و نظر، نگاه و هدف نویسنده.

آزمون آیلتس آکادمیک – این بخش آزمون آکادمیک شامل ۳ متن نسبتا طولانی که می توانند به صورت توضیحی و به همراه واقعیت ها تا متون آنالیزی و استدلالی می باشند. این متون از کتاب ها، ژورنال ها، مجلات و روزنامه ها گرفته شده اند. در انتخاب متون دقت شده که به صورت مشخص مورد خطاب قشر خاصی از جامعه نبوده و قابل فهم و مناسب تمامی افرادی که قصد ادامه تحصیل در سطوح دانشگاهی یا مشاغل حرفه ای را دارند باشند.

مدل های سوالات

در reading آزمون آیلتس آکادمیک انواع مختلفی از سوالات وجود دارند. این سوالات می توانند:

  • چند گزینه ای
  • یافتن اطلاعات
  • فهم برداشت یا نظر نویسنده
  • تطابق Matching گروه های مختلف اطلاعات
  • تطابق سرتیترها Heading
  • تطابق خصوصیات
  • تطابق و کامل کردن جملات
  • تکمیل خلاصه متن
  • تکمیل یادداشت های برداشته از متن
  • تکمیل جداول
  • تکمیل دیگرام یا فلوچارت
  • سوالات با جوابهای کوتاه

باشند.

منابع سوالات

متون انتخابی از کتاب ها، ژورنال ها، مجلات و روزنامه ها گرفته شده اند. در انتخاب متون دقت شده که به صورت مشخص مورد خطاب قشر خاصی از جامعه نبوده و قابل فهم و مناسب تمامی افرادی که قصد ادامه تحصیل در سطوح دانشگاهی یا مشاغل حرفه ای را دارند باشند. تمامی عناوین متون از عناوین مورد نظر جمعیست. این مطالب مسائلی را مطرح می کنند که برای داوطلبان ورود به دوره های کارشناسی و بالاتر و یا مشاغل حرفه ای، جذاب و مناسب بوده و در دسترس آنها باشند.

این متون ممکن است با متدها و روش های مختلفی نوشته شده باشند، به عنوان نمونه متون روایت وار، تشریحی و توصیفی، استدلالی و منطقی. البته حتما یکی از متون شامل یک مبحث استدلالی با جزییات خواهد بود. این متون می توانند شامل اجزایی غیر از کلمات مانند دیاگرام، گراف و تصاویر نیز باشند. اگر کلمات فنی مشخصی در متن استفاده شده باشد، تعریف آنها در انتهای متن ارایه می شود.

پاسخ دهی

آزمون دهنده می بایست پاسخ های خود را در طول همین ۶۰ دقیقه در پاسخنامه وارد نماید. زمان اضافه ای برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه ارایه نمی شود. در نوشتن در پاسخنامه می بایست دقت نمود زیرا در صورت داشتن اشتباهات spelling و گرامر نمره پاسخ را نخواهند گرفت.

هر سوال ۱ امتیاز دارد.

تشریح سوالات آزمون آیلتس آکادمیک reading

در اینجا به صورت تشریحی به سوالات و منابع آنها می پردازیم.

سوالات چند گزینه ای
تمرکز

سوالات چند گزینه ای مهارت های مختلفی در خواندن را می سنجند از جمله فهم جزییات یا درک کلی ایده های اصلی.

نوع

در سوالات چند گزینه ای، آزمون دهنده می بایست

– بهترین جواب از میان چهار گزینه

– بهترین ۲ جواب از میان پنج گزینه

– بهترین ۳ جواب از میان هفت گزینه

را انتخاب کند.

آزمون دهنده گزینه پاسخ (A B C D E F G) را می بایست در پاسخنامه وارد کند. این سوالات می توانند تکمیل جمله ای باشند که بخش اول آن در سوال ارایه شده و گزینه های انتها های متفاوتی می باشند، یا می توانند یک سوال کامل باشند که پاسخ آن می بایست انتخاب شود.

سوالات چند گزینه ای می توانند برای هر نوع متنی بیایند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

این سوالات به ترتیب اطلاعات ارایه شده در متن می باشند؛ یعنی پاسخ سوال اول در این گروه سوالات پیش از پاسخ سوال دوم در متن قرار گرفته است و این روند ادامه دارد.

یافتن اطلاعات
تمرکز

این نوع سوال توانایی آزمون دهنده در تشخیص اطلاعات مشخصی که در متن ارایه شده را می سنجد. بنابراین بیشتر در متونی که با واقعیات و اعداد سروکار دارند دیده می شود.

نوع

آزمون دهنده جملات مختلفی را در مقابل می بیند و از وی پرسیده می شود که “آیا جملات زیر با اطلاعات متن موافقت دارد / مطابقت دارد؟”

در این نوع سوال پاسخ های True، False و NOT GIVEN می بایست در پاسخنامه مشخص شود. دقت کنید که دانسته های شما خارج از فضای آزمون آیلتس آکادمیک IELTS و متون نباید در تصمیم گیری برای انتخاب جواب تاثیر گذارد.

این سوالات معمولا برای متون با واقعیات و اعداد ارایه می شوند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

بین FALSE و NOT GIVEN تفاوت شایانی وجود دارد. معنی FALSE یعنی اطلاعات متن دقیقا برعکس اطلاعات ارایه شده در سوال می باشند در حالی که NOT GIVEN یعنی اطلاعات سوال نه با متن مطابقت دارد و نه آن را تکذیب می کند.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

فهم برداشت یا نظر نویسنده
تمرکز

این نوع سوال توانایی آزمون دهنده برای تشخیص نظر یا ایده نویسنده به کار می رود و بنابراین بیشتر در متون استدلالی و منطقی دیده می شود.

نوع

در اینجا آزمون دهنده می بایست تصمیم بگیرد که “آیا جملات زیر با نظرات/دیدگاه نویسنده مطابقت/همخوانی دارد؟” در این نوع سوال پاسخ های YES، NO و NOT GIVEN می بایست در پاسخنامه مشخص شود. دقت کنید که دانسته های شما خارج از فضای آزمون آیلتس آکادمیک IELTS و متون نباید در تصمیم گیری برای انتخاب جواب تاثیر گذارد.

این سوالات معمولا برای متون با استدلالی و منطقی ارایه می شوند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

بین NO و NOT GIVEN تفاوت شایانی وجود دارد. معنی NO یعنی نظر یا دیدگاه نویسنده دقیقا برعکس و مخالف جمله ارایه شده در سوال می باشند یعنی جایی در متن نویسنده نظر یا دیدگاهی مطرح کرده که مخالف ایده سوال است، در حالی که NOT GIVEN یعنی نظر یا دیدگاه سوال نه با دیدگاه نویسنده موافقت دارد و نه مخالف آن می باشد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

تطابق گروه های مختلف اطلاعات
تمرکز

این سوالات توانایی آزمون دهنده در روبش یا Scan کردن برای اطلاعات خاصی را می سنجد. برخلاف تطابق سرتیترها، این سوال به جزییات و اطلاعات می پردازد و نه ایده های اصلی.

نوع

آزمون دهنده می بایست اطلاعات خاصی در متن تقسیم بندی شده به پاراگراف های مشخص را ردیابی کرده و شماره یا حرف مشخص کننده آن پاراگراف را در پاسخنامه خود بنویسد.

اطلاعات مورد نظر می تواند، جزییات مشخص، یک نمونه، دلیل، توضیح، مقایسه، خلاصه و یا تشریح باشد.

این سوالات با متون مختلف ارایه می شوند و توانایی هایی همچون ردیابی و تشخیص خلاصه یا تعاریف را می سنجند. تعداد آنها نیز متفاوت است.

نکته مهم

نیازی نیست که این اطلاعات را در هر پاراگراف بیابند، اما احتمال دارد که بیش از یک اطلاعات خاص در پاراگراف ارایه شده نیاز به ردیابی داشته باشد. در این شرایط به آزمون دهنده در متن سوال اعلام می شود که می تواند از یک گزینه بیش از یکبار استفاده نماید.

تطابق سرتیترها
تمرکز

این سوال توانایی آزمون دهنده در تشخیص ایده های اصلی یا تم یک پاراگراف با بخش متن را مشخص می کند. آزمون دهنده می بایست ایده اصلی را از جزییات ارایه شده تمیز دهد.

نوع

لیستی از سرتیترهای مختلف که معمولا با اعداد رومی مانند i، ii، iv و … مشخص می شوند در این سوال به آزمون دهنده ارایه می شوند. یک سرتیتر به ایده اصلی پاراگراف اشاره می کند. آزمون دهنده آیلتس آکادمیک می بایست سرتیتر درست را یه پاراگراف یا بخش مربوطه که به صورت الفبایی مشخص شده اند تطابق دهد. عدد رومی صحیح می بایست در پاسخنامه نوشته شود.

این سوالات در متونی که تم هر پاراگراف به صورت واضح مشخص شده است ارایه می شوند و تعداد آنها متفاوت است.

نکته مهم

همواره تعداد سرتیترها از تعداد پاراگرافها یا بخش ها بیشتر است پس برخی از آنها در پاسخنامه استفاده نخواهند شد.

احتمال اینکه برخی پاراگرافها یا بخش ها هدف این سوال قرار نگیرند نیز می باشد. همچنین ممکن است یک یا بیشتر از پاراگراف ها  یا بخش ها به عنوان نمونه تطابق داده شده باشند.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

تطابق خصوصیات
تمرکز

در این نوع سوالات مهارت خواندن آیلتس آکادمیک IELTS Academic، توانایی آزمون دهنده در تشخیص ارتباط بین حقایق مختلف در متن و تمیز دادن نظرات و تئوری ها سنجیده می شود. آزمون دهنده آیلتس آکادمیک IELTS Academic می بایست با روش های Skim و Scan قادر باشد اطلاعات مورد نیاز را ردیابی و جزییات مورد نظر را پیدا کند.

نوع

در این سوالات آزمون آیلتس آکادمیک Reading، لیستی از جملات یا اطلاعاتی می بایست به هم مرتبط گردند.  این انتخاب ها خصوصیاتی هستند که در متن به آنها اشاره شده و با حروف مشخص می گردند. برای نمونه آزمون دهنده ممکن است نتایج مختلفی از تحقیقات متفاوتی را به محقق مربوطه، خصوصیات مشخصی را به گروه سنی خاص، وقایعی را به دوران تاریخی مشخص و … مرتبط کرده و تطابق دهد.

این نوع سوال ممکن است برای متون شامل حقایق و اعداد و همینطور متون استدلالی در آزمون آیلتس آکادمیک ارایه شود و تعداد آن متفاوت است.

نکته مهم

در برخی موارد محتمل است که تعداد انتخاب ها بیشتر از پاسخ های مورد نظر باشد و یا برخی انتخاب ها ممکن است بیش از یک بار استفاده شوند. در چنین شرایطی دستورالعمل سوال به آزمون دهنده اعلام می کند که برخی انتخاب ها ممکن است بیش از یک بار استفاده شوند.

تطابق انتهای جملات
تمرکز

در این سوالات توانایی آزمون دهنده برای فهم مطالب و ایده های اصلی متن در یک جمله سنجیده می شود.

نوع

بخش ابتدایی جملات در سوال به همراه انتخاب های مختلفی ارایه شده است. همواره تعداد پاسخ های ارایه شده از تعداد سوالات بیشتر است. حروف مربوط به پاسخ ها می بایست در پاسخنامه نوشته شود.

این سوالات می توانند برای هر نوع متنی بیایند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

این سوالات به ترتیب اطلاعات ارایه شده در متن می باشند؛ یعنی پاسخ سوال اول در این گروه سوالات پیش از پاسخ سوال دوم در متن قرار گرفته است و این روند ادامه دارد.

تکمیل جملات
تمرکز

سوالات تکمیل جمله در آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic بر ارزیابی توانایی ردیابی جزییات و اطلاعات مشخص تاکیید می کند.

نوع

آزمون دهنده  آیلتس آکادمیک IELTS Academic می بایست جملات را با کلماتی از داخل متن کامل کند. این پاسخ ها می بایست در پاسخنامه نوشته شود. دستورالعمل سوال مشخص خواهد کرد که چند کلمه و یا عدد می بایست به عنوان پاسخ اتخاب گردد.، مثلا “NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER from the passage” یا “NO MORE THAN TWO WORDS”.

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.

این سوالات می توانند برای هر نوع متنی بیایند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

این سوالات به ترتیب اطلاعات ارایه شده در متن می باشند؛ یعنی پاسخ سوال اول در این گروه سوالات پیش از پاسخ سوال دوم در متن قرار گرفته است و این روند ادامه دارد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

تکمیل خلاصه، یادداشت، جدول، فلوچارت
تمرکز

در این نوع سوالات آزمون آیلتس آکادمیک Reading توانایی فهم جزییات و یا ایده های اصلی در بخشی از متن ارزیابی می گردد.

نوع

به آزمون دهنده یک خلاصه از بخش از متن داده می شود و لازم است با اطلاعاتی که از متن بدست می آید آن را تکمیل کند. معمولا این خلاصه از بخشی از متن خواهد بود تا کل آن. اطلاعات داده شده در سوال ممکن است به صورت های زیر باشد:

– چندین جمله متصل به هم (خلاصه متن)

– چندین یادداشت (یادداشت)

– جدولی با سلول های خالی یا نیمه خالی (جدول)

– مجموعه از جعبه ها یا مراحل متصل شده توسط فلش که نشان دهنده مراحل یک اتفاق می باشد و برخی از آنها خالی یا نیمه خالیست (فلوچارت)

دو گونه از این نوع سوال وجود دارد. آزمون دهنده یا می بایست کلمات را از داخل متن انتخاب کند یا لیستی از کلمات زیر سوال ارایه شده است.

زمانی که انتخاب کلمات از داخل متن می باشد دستورالعمل سوال کاملا مشخص می نماید که چه تعداد کلمه یا عدد می بایست انتخاب گردد، مثلا “NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER from the passage” یا “NO MORE THAN TWO WORDS”.

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.
  • زمانی که لیست پاسخ ارایه شده است اکثر جواب ها تک کلمه ای می باشند.

زیرا این سوالات بیشتر به اطلاعات واقعی و اعداد مربوطند، اکثرا برای متون واقعیات و اعداد استفاده می شوند و تعداد آنها متفاوت می باشد.

نکته مهم

پاسخ های این نوع سوالات در آزمون خواندن آزمون آیلتس آکادمیک لزوما به ترتیب ارایه شده در متن نمی باشند اما به صورت معمول به جای کل متن از بخشی از آن انتخاب شده اند.

در گونه ای از سوال خلاصه در آزمون Reading آزمون آیلتس آکادمیک که لیست پاسخ ها ارایه شده است، آزمون دهنده می بایست به نوع کلمه ها که در جای خالی قرار می گیرند دقت نماید مثلا آیا در اینجا اسم نیاز است یا فعل.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

تکمیل دیاگرام
تمرکز

در این سوالات توانایی آزمون دهنده در تشخیص جزییات مسایل تشریح شده و ارتباط دادن آنها با اطلاعاتی که به صورت دیاگرام ارایه شده است ارزیابی می گردد.

نوع

آزمون دهنده می بایست قسمت های مختلف یک دیاگرام که به موضوع تشریح شده در متن مربط است را نام گزاری نماید. دستورالعمل سوال کاملا مشخص می نماید که چه تعداد کلمه یا عدد می بایست انتخاب گردد، مثلا “NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER from the passage” یا “NO MORE THAN TWO WORDS”.

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.

دیاگرام ارایه شده ممکن است نوعی دستگاه باشد ، یا بخش های مختلفی از ایم ساختمان یا هر المانی که به صورت تصویری قابل ارایه می باشد.

این سوال معمولا با متونی که فرآیند را توضیح می دهند و یا متون تشریحی می آید و تعداد سوالات آن متفاوت است.

نکته مهم

پاسخ های این نوع سوالات در آزمون خواندن آزمون آیلتس آکادمیک لزوما به ترتیب ارایه شده در متن نمی باشند اما به صورت معمول به جای کل متن از بخشی از آن انتخاب شده اند

سوالات با جوابهای کوتاه
تمرکز

توانایی ردیابی اطلاعات دقیق در متون در این سوالات آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic ارزیابی می گردد.

نوع

سوالات معمولا مربوط به اطلاعات حقیقی و عددی مرتبط با جزییات متن می باشد. پاسخ به صورت کلمه یا عدد می بایست در پاسخنامه نوشته شود و این پاسخ ها از متن انتخاب می شوند. دستورالعمل سوال کاملا مشخص می نماید که چه تعداد کلمه یا عدد می بایست انتخاب گردد، مثلا “NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER from the passage” یا “NO MORE THAN TWO WORDS”.

  • نوشتن بیش از مقدار مشخص شده باعث از دست دادن نمره سوال می گردد.
  • اعداد می توانند به صورت رقم یا کلمات نوشته شوند.
  • کلمات کوتاه شده یا CONTRACTED نمره ای دریافت نمی کنند.
  • کلمات چسبیده با خط فاصله یا HYPHENATED یک کلمه محسوب می شوند.
نکته مهم

این سوالات به ترتیب اطلاعات ارایه شده در متن می باشند؛ یعنی پاسخ سوال اول در این گروه سوالات پیش از پاسخ سوال دوم در متن قرار گرفته است و این روند ادامه دارد.

چگونگی نمره دهی ریدینگ reading IELTS Academic

پاسخنامه آزمون توسط افراد منتخب سازمان ارزیابی می شود. برای هر آزمون Reading آکادمیک آیلتس یک جدول تبدیل پاسخهای صحیح (هر کدام یک امتیاز) از ۴۰ سوال به امتیاز از ۹ آزمون آیلتس آکادمیک مشخص می شود.

انتخاب متون در آزمون IELTS Academic Reading یا مهارت خواندن آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic از متونی با لغات سخت تر و یا پیچیدگی بیشتر در نحوه نوشتار صورت می پذیرد. به همین علت تعداد پاسخ های صحیح مورد نیاز نمره متناظر در مقایسه با آزمون IETLS General Training Reading کمتر می باشد.

در جدول زیر تعداد امتیازات متوسط برای رسیدن به یک band score یا نمره مهارت مشخص برای هر دو آزمون Reading آیلتس آکادمیک و جنرال ارایه شده است.

Academic Reading
Band score Raw score out of 40
۵ ۱۵
۶ ۲۳
۷ ۳۰
۸ ۳۵

 

General Training Reading 
Band score Raw score out of 40
۴ ۱۵
۵ ۲۳
۶ ۳۰
۷ ۳۴
۸ ۳۸

فرمت نوشتار رایتینگ Writing در آیلتس آکادمیک IELTS Academic

زمان : ۶۰ دقیقه

عناوین آزمون writing آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic به صورت عمومی و مناسب آزمون دهنده هاییست که جهت تحصیلات عالیه در دانشگاه و یا کار حرفه ای اقدام می کنند. این آزمون دو بخش یا task دارد:

بخش اول task 1 – آزمون دهنده با یک نمودار، حدول، چارت یا دیاگرامی مواجه شده و از وی خواسته می شود که اطلاعات ارایه شده در آنها را خلاصه نموده و از زبان خود بنویسد. ممکن است سوال از شما بخواهد تا داده ها را تشریح کنید و توضیح دهید، مراحل یک فرآیند را شرح دهید، چگونگی کارکرد یک پدیده را مشخص کنید، و یا یک شیء یا اتفاقی را روایت کنید.

بخش دوم task 2 – آزمون دهنده می بایست متنی در پاسخ به یک نقطه نظر، عنوان یا مسئله را ارایه کند.

پاسخ به هر دو task  می بایست به روش رسمی (غیر خودمانی) ارایه شود.

تشریح رایتینگ آیلتس آکادمیک

این آزمون به صورت نوشتن پاسخ ها در کاغذ می باشد و فرصت انجام هر دو سوال آن ۶۰ دقیقه خواهد بود.

در task 1 آزمون دهنده می بایست اطلاعات تصویری (نمودار/جدول/چارت/دیاگرام) را با کلام خود تشریح کند. برای task 1 آزمون دهنده می بایست ۱۵۰ کلمه را در حدود ۲۰ دقیقه بنویسد. در task 2 وی می بایست به یک نقطه نظر یا مبحث یا مسئله ای پاسخ دهد. در این بخش او می بایست ۲۵۰ کلمه را در مدت زمانی حدود ۴۰ دقیقه بنویسد.

پاسخ دهی به این بخش می بایست در برگه پاسخنامه مخصوص به صورت کامل نوشته شود. یادداشت یا نوشتن فهرست وار به عنوان پاسخ قابل پذیرش نیست. آزمون دهنده می تواند روی برگه سوالات یادداشت هایی انجام دهد اما این یادداشت ها توسط مصحح دیده نشده و نمره ای به آنها تعلق نمی گیرد.

تشریح جزییات رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک  IELTS Academic

در زیر به توضیح بخش های مختلف به صورت کامل می پردازیم.

بخش اول یا task 1
تمرکز

این task توانایی آزمون دهنده را برای تشخیص مهمترین و مرتبط ترین اطلاعات و روند ها در نمودار، چارت، جدول و یا دیاگرام می سنجد. همینطور ارزیابی می کند که وی چگونه نوشتار خود را به همراه یک خلاصه مناسب با استفاده زبانی مناسب و روش آکادمیک و رسمی ارایه می دهد.

نوع

در task 1 رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic ، آزمون دهنده می بایست حقایق و یا اطلاعاتی که در تصویر مرتبط با عنوان سوال می باشد را تشریح کند. وی می بایست این اطلاعات را با لحن رسمی/بی طرفانه و یا آکادمیک بنویسد. همینطور اطلاعاتی که نشان دهنده روند های اصلی و اطلاعات مهم و کلیدی آن تصویر است را به تحریر آورد. اطلاعات و مسایل کوچک و کم اهمیت نیازی به ارایه ندارند.

آزمون دهنده نباید بیش از ۲۰ دقیقه روی این task زمان بگذارد. وی می بایست در همین مدت زمان ۱۵۰ کلمه بنویسد و در صورت کمتر بودن تعداد کلمات نمره از دست خواهد داد. نوشتار بیش از این مقدار نمره ای کم نمی کند اما باید دقت نمود که هرچه مدت زمان بیشتری روی این task صرف شود به معنای کاستن مدت زمان در اختیار برای task 2 که دو برابر نمره task 1 را به همراه دارد می باشد.

عدم ارتباط مطالب نوشته شده با عنوان ارایه شده، عدم نوشتار به صورت کامل و از هم گسستگی متن بدون ارتباط بین بخشی مناسب (مانند استفاده از فهرست کردن اطلاعات یا به صورت یادداشتی) نیز از نمره خواهد کاست. دزدی ادبی مثلا کپی کردن از دیگر منابع به شدت مجازات می شود.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

بخش دوم یا task 2
تمرکز

این task توانایی آزمون دهنده در ارایه ادله یا مثال هایی واضح، مرتبط، مرتب برای توجیه ایده های خود و استفاده مناسب و دقیق از زبان می سنجد.

نوع

در task 2 رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic ، نوشتار می بایست مرتبط با عنوان ارایه شده و به صورت نوشتار آکادمیک و لحن رسمی باشد. پاسخ به task 2 می بایست به صورت استدلالی و تشریحی عنوان مرتبط را در نظر بگیرد. آزمون دهنده می بایست اطمینان حاصل کند که به صورت کامل سوال را خوانده و متوجه شده باشد تا بتواند پاسخ مناسب را ارایه کند. برای نمونه، اگر عنوان راجع به مبحث خاصی در کامپیوتر است، وی می بایست روی همین مبحث و زمینه در پاسخ خود تمرکز کند و نباید به صورت کاملا کلی راجع به کامپیوترها بنویسد.

مدت زمان حدودی برای این task چهل دقیقه می باشد. آزمون دهنده می بایست حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسد و در صورت کمتر بودن جریمه می شود. نوشتار بیش از این مقدار نمره ای کم نمی کند اما باید دقت نمود که ممکن است زمان مورد نیاز برای بازبینی و تصحیح اشتباهات احتمالی، و یا حذف ایده های که مستقیما ممکن است به عنوان ارتباط نداشته باشد را از دست بدهد.

بخش دوم یا task 2 دو برابر task 1 از نظر نمره ای ارزش دارد. بنابراین آزمون دهنده ای که نتواند پاسخ مناسبی به task 2 بدهد شانس خود را برای گرفتن نمره مناسب از دست خواهد داد.

عدم ارتباط مطالب نوشته شده با عنوان ارایه شده، عدم نوشتار به صورت کامل و از هم گسستگی متن بدون ارتباط بین بخشی مناسب (مانند استفاده از فهرست کردن اطلاعات یا به صورت یادداشتی) نیز از نمره خواهد کاست. دزدی ادبی مثلا کپی کردن از دیگر منابع به شدت مجازات می شود. همینطور نوشتار نباید کپی شده کامل از متن سوال باشد و در این صورت ارزیابی نمی گردد.

IELTS Academic questions سوالات آزمون آیلتس آکادمیک

چگونگی نمره دهی رایتینگ writing IELTS Academic

هر task به صورت جداگانه ارزیابی می شود. ارزیابی task 2 وزن بیشتری از task 1 دارد.

پاسخ ها توسط ممتحین رسمی آزمون آیلتس آکادمیک خواهد بود. این ممتحنین مدارک مرتبط آموزش آیلتس را در اختیار داشته و توسط مراکز آزمون پس از تاییدیه British Council یا IDP : IELTS Australia برای نمره دهی انتخاب می شوند.

نمرات به صورت اعداد کامل و یا نیم نمره ارایه می شوند.

هر دو آزمون رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال بر اساس معیارهای زیر سنجیده می شود.

  • دستیابی / پاسخ دهی به task
  • مرتبط بودن و بهم پیوستگی
  • منابع لغوی
  • وسعت حوزه و دقت گرامری
بخش task 1
دستیابی یا Task Achievement

این بخش رایتیگ آزمون آیلتس آکادمیک IELTS Academic چگونگی، میزان دقت و ارتباط پاسخ به نیازمندی های task که حداقل با ۱۵۰ کلمه نوشته شده است را ارزیابی می کند. بخش Academic Writing task 1 قسمتی است که اطلاعات ارایه شده در آن کاملا مشخص است. در حقیقت انتقال اطلاعات یا گزارش اطلاعات در این task مد نظر می باشد. متن نوشته شده می بایست اطلاعاتی که به صورت مشخص با داده های تصویر در ارتباط است را تنها گزارش کند و مبحثی که از اندیشیدن در آن بدست می آید را در نظر نمی گیرد.

مرتبط بودن و بهم پیوستگی Coherence and Cohesion

این ملاک به صورت کلی وضوح و سلیس بودن متن می باشد یعنی چگونه پاسخ ارایه شده مرتب شده و اطلاعات و ایده ها را با زبان مناسب به هم ارتباط داده است. مرتبط بودن به معنای ارتباط مناسب ایده های ارایه شده از طریق ترتیب دهی منطقی می باشد. بهم پیوستگی نیز یعنی استفاده مناسب و متعدد از روش های پیوستن جملات و ایده ها مانند مرتبط دهنده های منطقی، ضمایر و حروف عطف. بهم پیوستگی باعث ایجاد ارتباط منطقی بین و در میان جملات خواهد شد.

منابع لغوی Lexical resource

منابع لغوی دایره لغاتی که استفاده شده و میزان دقت و تناسب آنها با task مشخص شده را در نظر می گیرد.

وسعت حوزه و دقت گرامری یا Grammatical range & accuracy

این ملاک با تعدد و دقت استفاده از گرامر در جملات ارایه شده سروکار دارد.

بخش task 2
پاسخ دهی یا Task response

این بخش رایتیگ در هر دو آزمون آیلتس IELTS  آکادمیک و جنرال از آزمون دهنده می خواهد موضعی در مورد عنوان ارایه شده در سوال گرفته و آن را توسعه دهد. ایده ها می بایست با ادله، و مثال هایی که می تواند از تجربیات شخصی آزمون دهنده نیز باشد ارایه شوند. پاسخ حدتقل ۲۵۰ کلمه می بایست باشد و متون با تعداد کمتر کلمات جریمه می شوند.

مرتبط بودن و بهم پیوستگی Coherence and Cohesion

این ملاک به صورت کلی وضوح و سلیس بودن متن می باشد یعنی چگونه پاسخ ارایه شده مرتب شده و اطلاعات و ایده ها را با زبان مناسب به هم ارتباط داده است. مرتبط بودن به معنای ارتباط مناسب ایده های ارایه شده از طریق ترتیب دهی منطقی می باشد. بهم پیوستگی نیز یعنی استفاده مناسب و متعدد از روش های پیوستن جملات و ایده ها مانند مرتبط دهنده های منطقی، ضمایر و حروف عطف. بهم پیوستگی باعث ایجاد ارتباط منطقی بین و در میان جملات خواهد شد.

منابع لغوی Lexical resource

منابع لغوی دایره لغاتی که استفاده شده و میزان دقت و تناسب آنها با task مشخص شده را در نظر می گیرد.

وسعت حوزه و دقت گرامری یا Grammatical range & accuracy

این ملاک با تعدد و دقت استفاده از گرامر در جملات ارایه شده سروکار دارد.

 

امیدوارم از این مطلب در مورد راهنمای پاسخگویی به سوالات آزمون آیلتس آکادمیک استفاده کرده باشید

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉