سازمان تجارت جهانی چیست؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

سازمان تجارت جهانی ارگانی است که از ژانویه ۱۹۹۵ تمامی مبادلات و تجارت های بین المللی زیر نظر آن انجام می شود. در اینجا تعریفی از ویکیپدیا برای شما آوردم.

سازمان تجارت جهانی یک سازمان بین‌المللی است که در سال ۱۹۹۵ توسط کشور های جهان تشکیل شد. این سازمان قوانین جهانی تجارت را تنظیم و اختلافات بین اعضا را حل و فصل می‌کند. اعضای سازمان تجارت جهانی کشورهایی هستند که موافقت‌نامه‌های (حدود ۳۰ موافقت‌نامه) این سازمان را امضا کرده‌اند.

مقر مرکزی سازمان تجارت جهانی در ژنو، سویس قرار دارد. در این سازمان تا سال ۲۰۱۶ تعداد ۱۶۴ کشور عضو این سازمان شده‌اند. افغانستان در حال حاضر جدیدترین عضو این سازمان محسوب می‌شود.

حتما بخوانیدبانک جهانی و صندوق بین المللی پول

اهدافی که سازمان تجارت جهانی برای خود تعریف کرده‌است بدین شرح می‌باشد:

– ارتقای سطح زندگی

– تأمین اشتغال کامل در کشورهای عضو

– توسعه تولید و تجارت و بهره‌وری بهینه از منابع جهانی

– دستیابی به توسعه پایدار با بهره‌برداری بهینه از منابع

– حفظ محیط زیست

– افزایش سهم کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته از رشد تجارت بین‌المللی

در میان تمام مسئولیت ها، هدف اصلی سازمان تجارت جهانی ، مشخص کردن قوانین و اجرای آنهاست. این کار برای این است که مبادلات بین المللی همگی تحت شرایط یکسانی اجرا شوند.

حتما بخوانید: تولید ناخالص یک کشور GDP چیست؟

و با نظارت صحیح و اجرای عدالت، ۱۶۴ کشور عضو کنونی سازمان تجارت جهانی می توانند به سهولت با یکدیگر ارتباطات تجاری داشته باشند.

در تئوری، قوانین قابلیت ارایه یا تغییر به شرط داشتن بیشترین رای را دارند. اما در اکثر موارد چنین تصمیماتی با توافق همه صورت می گیرد.

در صورت پیشامد مسائل و مشکلات در تجارت بین کشور های مختلف با یکدیگر، سازمان تجارت جهانی سعی در حل نمودن آن از طریق مذاکرات و برقراری شرایطی برای تجارت که هر دو طرف دعوا راضی باشند، خواهد کرد.

در صورت نیاز و قانون شکنی کشورها، این سازمان حق اعمال تحریم هایی موقتی یا بلند مدت بر برخی از مبادلات و شرایط مبادلات برای کشور تخطی کار را دارد.

دانلود فایل صوتی

با وجود تمام خوبی های سازمان تجارت جهانی ، طبق معمول و همون طور که تاریخ خوب به ما یاد داده، بر این سازمان نیز مانند همه سازمانها انتقادهایی می شود.

برخی بر این باورند که اعمال برخی قوانین توسط این سازمان نشانگر عدم وجود دموکراسی در مبادلات تجاری بین الملل است.

در برخی موارد این سازمان جهت حفظ منافع کسب و کارها، ریسک آسیب رساندن به افراد و بیزنس ها را نیز می کند.

مثلا برخی از کشورهای فقیر که نمی توانند داروی ویروس ایدز را تهیه کنند باید تا زمانی انقضای امتیازنامه آن دارو بگذرد صبر کنند. کاملا مشخص هست که این شرایط فرضی باعث بوجود آمدن راه های دور زدن این قوانین با قاچاق و مهندسی معکوس و …. و در نهایت ایجاد فساد در این کشور ها می شود.

در نهایت این کشور ها با راه های ابداعی خود باید کاری کنند تا بتوانند آن را تولید کنند یا با قیمت پایین تر در بازار تهیه کنند چون مدل های جدیدتر در بازار راه پیدا کرده اند و …….

البته همیشه هم این شرایط سخت و سنگین هم وجود ندارد و در نهایت سازمان تجارت جهانی می تواند در شرایط اضطراری ملی و بین المللی، از قوانین ثبت اختراع و ابدا گذر کند.

حتما بخوانیدحباب اقتصادی چیست؟

سازمان تجارت جهانی - واردات و صاردات - گمرک - تعرفه گمرکی

در دیگر شرایط کسب و کار ها از این سازمان ممکن است شاکی باشند. مثلا در یک شرایط اضطراری سلامتی جامعه، یک شرکت بزرگ دارویی ممکن است.  به خاطر از بین بردن ثبت اختراع یا کشف دارویی خاص، از این سازمان شاکی شود. چرا که جلوی تحقیقات و توسعه توسط آن شرکت گرفته می شود.

باید توجه داشته باشیم که بازی تجارت در سطح جهانی همیشه با مشکلات و پیچیدگی های خودش همراه هست. فقط در بهترین شرایط تمام کشور ها از قوانین و شرایط سازمان تجارت جهانی سود می برند ولی در واقعیت همیشه تعدادی سود و تعدادی ضرر می کنند. این سازمان برای کاهش همچین تنش هایی در تجارت بین المللی بوجود آمده است.

همانطور که دیدید مسئولیت های این ، سازمان همواره دارای مناقشات و مشاجرات مختلفیست به همین خاطر، همواره انتقاد و شکایت اطراف سازمان تجارت جهانی هست.

با توجه به این که سازمان تجارت جهانی در حال حاظر بزرگترین سازمان برای تجارت کشور ها با یکدیگر می باشد، ایران و چند کشور از نظر اقتصادی به بزرگترین سازمان تصمیم‌گیر در خصوص فرایندهای تجاری در جهان نپیوسته‌اند و حق تصمیم‌گیری و قدرت تصمیم‌سازی در ساختار اقتصادی جهانی را دارا نیستند.

حتما بخوانیدسیستم بانکداری ذخیره کسری چیست؟

به طور کلی عضویت ایران در این سازمان می تواند عاملی برای اشتغال زایی، رشد سبک زندگی مردم، رشد صادرات و افزایش تولید و کیفیت شرکت ها و کارخانجات شود.

اما برای این که این اتفاق مهم برای کشور ایران بیوفتد، نیازمند آماده سازی و تغییراتی در بسیاری از قوانین تجارت ایران هست تا شرکت های داخلی بتوانند در پروسه تغییر ساختار خود را حفظ کنند و با شوکی بزرگ مواجه نشوند.

سازمان تجارت جهانی امروز یکی از پایه‌های جهانی شدن، به ویژه در حوزه اقتصاد یکی از ستون های اصلی به شمار می‌رود. با توجه به این تعاریف کاملا واضحه که کشورهای مختلف تلاش می‌کنند برای تسریع روند جهانی شدن و استفاده از منافع آن، این سازمان بین‌المللی را توسعه داده و جایگاهش را ارتقاء بخشند.

از دیگر سو کشورهایی که عضو این سازمان نیستند نیز، تلاش می‌نمایند تا به عضویت آن درآمده و با استفاده از امتیازات عضویت در این نهاد بین‌المللی به توسعه اقتصادی و صنعتی دست یابند.

سازمان تجارت جهانی - واردات و صاردات - گمرک - تعرفه گمرکی

 

حتما بخوانید: مفهوم جهانی شدن چیست؟

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉