افسردگی چیست؟ ۴۵ علائم مهم افسردگی و روش های درمان آنها

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

دانلود فایل ویدیویی

قبل از شروع این مطلب در مورد انواع و علائم افسردگی و درمان آنها باید بگم که این مطلب خیلی جامع و طولانی هست و شامل قسمت های اصلی زیر میشه و شما برای کسب اطلاعات می توانید به هرکدام از این قسمت ها در این مطلب رجوع کنید:

فهرست محتوا (کلیک کنید و هدایت شوید)
حتما بخوانید: ۱۴ موانع ذهنی که زندگی ما رو کنترل می کنند

افسردگی چیست؟

احساس ناراحتی و غم داشتن کاملا طبیعی است. اما اگر این نوع احساسات هر روز ادامه یابد می تواند نشانی از علائم افسردگی باشد. تقریبا همه گهگاهی احساس افسردگی می‌کنند. نمره بد گرفتن، از دست دادن شغل، مشاجره کردن و حتی یک روز بارانی می‌تواند احساس غم ایجاد کند. گاهی اصلا هیچ علتی هم ندارد. تنها احساس افسردگی و غم می‌کنید. سپس شرایط تغییر می‌کند، و این احساس غم و اندوه برطرف می شود. اختلال افسردگی بالینی متفاوت است.

اختلال افسردگی بالینی این یک اختلال پزشکی (بیماری‌) است، و تنها به خواست شما برطرف نخواهد شد. این نوع از انواع افسردگی ، حداقل دو هفته متوالی به طول می انجامد و اختلالات قابل توجه در توانایی فرد برای فعالیت های روزانه همچون کار کردن، بازی کردن، یا عشق ورزیدن ایجاد می‌کند.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

اختلال افسردگی به معنای ضعف یا شخصیت منفی نیست. افسردگی یکی از عوامل اصلی ناتوانی در جهان و سلامت عموم به شمار می رود. در ایالات متحده، حدود ۱۰ درصد بزرگسالان با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنند. تقریباً ۲۵۳ میلیون نفر(۳٫۶٪)در سراسر جهان در سال ۲۰۱۳ مبتلا به افسردگی اساسی بوده‌اند. درصد افرادی که حداقل یکبار به این بیماری مبتلا شده‌اند از ۷٪ در ژاپن تا ۲۱٪ در فرانسه متغیر است. نرخ طول عمر در کشورهای توسعه‌یافته (۱۵٪) بیشتر از کشورهای در حال توسعه(۱۱٪) می‌باشد که این به نوبه خود طول دوره‌های افسردگی را مخصوصاً در دوره‌های بازگشت یافته بیشتر می‌کند.

شایع‌ترین دوره ابتلا به اختلال افسردگی ، دهه ۲۰ یا ۳۰ زندگی انسان می‌باشد. تعداد ابتلاها در زن‌ها نیز دو برابر مردان گزارش شده است. اما به دلیل اینکه این یک بیماری روانی‌ست، خیلی سخت‌تر از بیماری‌های دیگر مثلا کسترول خون بالا درک می‌شود. یکی از اصلی ترین دلایل این سردرگمی، تفاوت بین مبتلا بودن به اختلال افسردگی با فقط احساس افسردگی کردن است.

دانلود فایل صوتی

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

۴۵ مورد از مهمترین علائم افسردگی

تشخیص علائم افسردگی کاملاً بر پایه تجربیات گزارش شده خود فرد وبررسی‌های وضعیت شناختی می‌باشد و هیچ تست آزمایشگاهی برای تشخیص سریع آن وجود ندارد. اما در مواردی، آزمایش‌هایی برای رد حالات فیزیکی خاصی که ممکن است علائم مشابهی را بوجود آورند انجام می‌گیرد.

اما در کل باید گفت ابزاری برای تشخیص نداریم که بتواند دقیقا آن‌را پیش بینی‌کند یا اینکه زمان آشکار شدنش را به ما بگوید. زیرا علائم افسردگی نا‌محسوس هستند. شناخت فردی که به ظاهر خوب اما در واقع با انواع افسردگی در کشمکش است دشوار است. براساس اعلام سازمان ملی بهداشت روانی، این افراد به‌طور متوسط ۱۰ سال طول می‌کشد تا تقاضای کمک کنند.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

در اینجا ما ۴۵ مورد از علائم افسردگی دیده شده در انواع افسردگی ها را برای شما گردهم آورده ایم:

۱- کم حوصلگی

یکی از علائم افسردگی کم حوصلگی می باشد. به این شکل که فرد دارای اختلال افسردگی میل کمی برای انجام کار های مختلف دارد. حال هر چه این فعالیت ها قبلا باب میل او بوده اما الان ممکن است نسبت به آنها بی حوصله یا بی تفاوت شده باشد. کم حوصلگی ممکن است موقتی باشد. به طور مثال شما بعد رسیدن خانه بعد از کار حوصله کمی برای سر و صدا داشته باشید که بعد از استراحت کوتاهی این مورد مرتفع می شود. در خصوص افرادی که دچار اختلال افسردگی شدید هستند، بی حوصلگی یکی از یار های اصلی آنها می باشد.

۲- بی علاقگی نسبت به چیزهایی که معمولا از آن لذت می‌بردید،

ما در طول زندگی خود عادت ها و مهارت هایی را کسب می کنیم که می تواند برای تفریح یا کار یا زندگی ما باشد. یکی از علائم افسردگی از بین رفتن میل به انجام فعالیت هایی می باشد که قبلا باعث شادابی یا خوشحالی فرد می شد. مثلا فرد افسرده میل کمتری برای سفر رفتن یا شهر بازی رفتن دارد. معمولا این رفتار باعث می شود که فرد افسرده پس از گذشت مدتی تبدیل به یک انسان بی میل و انگیزه شود. مثلا شما به طور معمول از والیبال بازی کردن با دوستان تان بسیار لذت می بردید و حال، دعوت آنها را رد می کنید. همیشه عاشق کارهای باغبانی و نگهداری از گل و گیاه بودید ولی امسال حوصله اش را ندارید.

۳- فکر کردن به مرگ و خودکشی

فکر کردن به مرگ به صورت متداول و روزمره یکی از اصلی ترین علائم افسردگی شدید می باشد. این مورد در حال حاضر بیشتر در افراد در حال رشد و زیر ۳۵ سال اتفاق می افتد. فکر کردن درباره مرگ ممکن است به شکل تصور و تخیل مرگ خود فرد باشد. برای مثال، فرد افسرده ممکن است خود را خوابیده در داخل قبر تصور کند به اتفاقاتی که در ختم می افتد فکر کند و درباره این موضوع فکر کند که مردم پس از مرگش چه می گویند. خیلی اوقات ممکنه که به صورت شوخی از اطرافیان خود عبارت «ای کاش مرده بودم.» را بشنویم. اما بیان این عبارت از سوی یک آدم افسرده باید جدی گرفته شود، فرد افسرده که به خودکشی فکر کند را باید با محبت اطرافیان و کمک روانپزشک درمان کرد.

۴- احساس بی‌ارزشی کردن

همه ما ممکن است زمان هایی پیش خودمون احساس بی ارزشی یا کم ارزشی کنیم که در انسان معمولی معمولا با خوابیدن یا خندیدن مشکل حل می شود و این افکار را دور می کند. اما فرد دچار اختلال افسردگی اکثر مواقع احساس بی ارزشی می کند به این معنی که برای اطراف خود ارزش افزوده ای نداشته و نبود او در این دنیا تغییری بوجود نخواهد آورد. در این شرایط باید ارزش مادی و معنوی به او بار ها و بارها از طرف افراد مختلف و خانواده یادآوری شده و حمایت های لازمه از او انجام شود. احساس بی ارزشی کردن خود می تواند راهی برای بروز مشکلات دیگر در فرد افسرده باشد.

۵- ناامیدی و سرخوردگی

این مورد یکی از علائم رایج و معمول در افراد دچار افسردگی خفیف یا شدید می باشد. فرد افسرده نسبت به گذر امور و آینده زندگی خود ناامید می شود. مردانی که مبتلا به افسردگی هستند همیشه علائم ناراحتی را نشان می دهند و افکار منفی دارند، مردان معمولا از تفکر منفی که بر آن ها تاثیر می گذارد عصبانی می شوند. به علاوه، افراد افسرده می توانند از چند چیز ساده در زندگی روزمره خود ناامید شوند.

۶- تمرکز فکری بسیار پائین

انسان معمولی در صبح بعد از خواب معمولا بیشترین میزان تمرکز و قدرت یادگیری و انجام کار را دارد و به همین دلیل است که همه می گویند صبح زود بیدار شوید. چون قدرت و تمرکز بیشتری دارید. اما در مورد فرد افسرده شرایط کمی فرق می کند. یکی از علائم افسردگی ، قدرت تمرکز پایین می باشد. فرد افسرده در هر ساعتی از روز مشکل تمرکزی داشته باشد. این به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی اتفاق افتاده در بدن او و کم بودن انگیزه و امید به آینده می باشد که در نهایت همه اینها دست به دست هم می دهند و باعث صعیف شدن قدرت مغز و در اینجا قدرت تمرکز می شوند. فرد افسرده با بهبود پیدا کردن می تواند بیشتر و مدت های طولانی تر تمرکز خود را حفظ کند

۷- احساس بی قراری و کند شدن

همان طور که میدانیم افسردگی شدید یک بیماری می باشد. احساس بی قراری از علائم افسردگی مخصوصا در نسل جوان و زیر ۳۵ سال می باشد. بسیاری از مبتلایان به بیماری افسردگی به لحاظ قوای جسمانی بسیار تحلیل می روند یا دچار بی قراری حرکتی می شوند مثلا صبح خیلی زود بیدار می شوند و ساعت ها در اتاق قدم می زنند. افراد افسرده حالت سردرگمی دارند. در یک لحظه تصمیم به بیرون رفتن از خانه می گیرند و در لحظه بعد از بیرون آمدن خود پشیمان می شوند و به خانه باز می گردند.

۸- گوشه گیری

همان طور که میدانیم انسان ها خلق و خو های متفاوتی دارند و اختلال افسردگی می تواند در افراد مختلف، علائم مختلفی داشته باشد. یکی از معمول ترین علائم افسردگی گوشه گیری می باشد. به این صورت که فرد افسرده میل کمی برای معاشرت با دوستان و آشنایان داشته و از اینکه وارد جامعه شود ممانعت می کند. در برخی موارد و با اصرار های افراد خانواده، این رفتار در فرد مبتلا به اختلال افسردگی، تشدید پیدا می کند. یعنی هر چه بیشتر به او اصرار کنید او نیز گوشه گیر تر می شود.

۹- ضعیف شدن حافظه

همه ما میدونیم که با بالارفتن سن، قدرت حافظه کمی کاهش پیدا می کند. دلیل های مختلفی برای اختلال در حافظه وجود دارد. مثل رژیم غذایی، شادابی روحی، ورزش و تحرک و غیره. اما فرد مبتلا به اختلال افسردگی می تواند در طول عمر خود روند مضاعف کاهش قدرت حافظه را تجربه کند به این صورت که حافظه کوتاه مدت او ضعیف شده و در نتیجه حافظه بلند مدت او هم آسیب می بیند. فرد افسرده میل خود را نیز برای یادآوردن خاطرات یا اتفاقات اخیر را نیز از دست می دهد

۱۰- تغییر در وزن و اشتها

یکی از علائم اصلی افسردگی تغییر در اشتها و غذا خوردن می باشد. فرد افسرده با توجه به نوع شخصیتی که دارد ممکن است پرخوری یا کم خوری کند. برخی ممکن است در مدت کوتاهی لاغر شده و برخی ممکن است چاق شوند. در کل تغییر وزنی ناگهانی و در مدت کوتاه می تواند از علائم افسردگی شدید باشد. معمولا افراد افسرده میل خود را به غذا خوردن از دست میدهند زیرا در نبود انگیزه و امید، غذا برای چه بخورند.

۱۱- خوابیدن خیلی زیاد یا خیلی کم و یا بی خوابی

همان طور که میدونیم خوابیدن یک راه مفید برای کاهش استرس هستش. در خواب، مغز و بدن انسان به روز میشه و فردا را با انرژی بیشتر شروع میکنی. اما فرد افسرده ممکن است در سیستم خواب خود دچار مشکل بشه. کم خوابی یا زیاد خوابی میتونه نشانه ای از اختلال افسردگی باشه. البته میل به زیاد خوابی در جوان ها بیشتر هست و این طبیعی هست که جمعه ها بخوای تا ساعت ۱۱ بخوابی. اما اگر کم خوابی یا زیاد خوابی در روز های متوالی اتفاق بیوفته میتونه هم به بروز استرس کمک کنه، هم قدرت پردازش مغز رو پایین بیاره و در نهایت باعث تشدید اختلال افسردگی بشه. پس یکی از علائم افسردگی شدید تغییر در سیستم خواب در طولانی مدت می باشد.

۱۲- احساس خستگی مداوم یا انرژی پایین

احساس خستگی میتونه موقتی باشه. به طور مثال شما بعد از بازی فوتبال شاید تا یکی ۲ روز میل به ورزیش مجدد نداشته باشی. احساس خستگی مداوم و مستمر میتونه از علائم افسردگی باشه. این مهم بیشتر در افراد جوان و در حال رشد شیوع داره. اگر شما بعد از بیدار شدن از خواب صبح در روز های متوالی احساس خستگی مفرد کنید، بهتر است این موضوع را با اطرافیان و یک دکتر در میان بگذارید. در افراد افسرده، کمبود انرژی معمولا از کمبود انگیزه و میل به انجام کاری نشات میگیره.

۱۳- دردهای مزمن چون سردرد و کمردرد

همان طور که میدانیم قدرت مغز و تاثیر آن روی بدن میتونه مارو خوب یا خراب کنه. کمبود انگیزه و امید به زندگی در انواع افسردگی میتونه باعث بوجود آمدن مشکلات مختلفی در بدن ما بشه. سیستم ایمنی را ضعیف کنه و دردهای مزمن و موضعی در بدن ما بوجود بیاره. معمولا این درد ها با قرص مسکن خوردن هم خوب نمی شوند.

۱۴- مشکلات سیستم گوارشی بدن

همان طور که گفتیم تاثیر افسردگی بر مغز و بدن میتونه شکل های مختلفی به خودش بگیره. مشکل در هضم غذا و اختلال در سیستم گوارشی در طولانی مدت میتونه نشانه ای از افسردگی باشه. دکتر ها دلیل فیزیکی آن را نمیتوانند تشخیص دهند و با تجویز دارو و استراحت ممکن است فقط برای کوتاهی مدت این اختلال را درمان کنند. اما بعد از گذشت مدتی، دوباره این اختلالات گوارشی بوجود خواهند آمد و تا فرد افسرده با مشکلات بنیادی خود روبرو نشود و آنها را برطرف نکند، این هم ادامه خواهد داشت

۱۵- گرفتگی عضله ها

اسپاسم عضلانی معمولا به دلیل نرسیدن مقدار مناسب اکسیژن به بافت عضلانی بوجود می آید و با توجه به علائم فیزیکی آدم افسرده، می توان توقع داشت که گرفتگی عضله ها را هم گاه گاهی تجربه کند. 

۱۶- از دست دادن میل جنسی

افسردگی چیزی که باعث می شود مردان و زنان تمایل جنسی خود رااز دست بدهند. بسیاری از مردان دیگر احساس علاقه نمی کنند؛ آن ها از عشق خود به علت افسردگی فرار می کنند . جهان ناگهان در مقابل چشمانشان فرو می ریزد، تفکر مثبت آن ها ناپدید می شود، به این معنی است که بدبین می شوند. تمایل جنسی از مغز نشات می گیرد و توسط متابولیت های عصبی تحریک می شود که در سیگنال دهی بین سلول های مغز و تحریک گردش خون در اندام های جنسی نقش دارند. با این حال، وقتی مردان و زنان دچار افسردگی می شوند، این مواد دچار عدم تعادل می شوند.

۱۷- عصبانیت بی دلیل

اختلال افسردگی نشانه های مختلف در افراد مختلف دارد. اما می توان با دانستن علائم افسردگی آنها را تشخیص داد. یکی از علائم افسردگی می تواند عصبانیت و فیوز کوتاه مخصوصا در مردان مغرور باشد. این افراد با بروز رفتار های خشونت آمیز باعث رنجانده شدن اطرافیان و عزیزان خود می شوند و اگر این رفتار ها از طرف عزیزان او، به درستی کنترل نشود می تواند ضربه های طولانی مدتی به روابط فرد افسرده بزند. متاسفانه بروز این گونه عصبانیت ها معمولا از دست فرد افسرده خارج است و او ناگهان و با کوچکترین حرفی ممکن است عصبانی می شود. خشم نهایت تحریک پذیری است. یک فرد افسرده ممکن است بابت یک چیز کم اهمیت یا حتی هیچ چیز به حالت انفجار برسد. اگر خشم دوام یافت یا ترساننده شد در اسرع وقت به فکر چاره باشید.

۱۸- کاهش قدرت تصمیم گیری

افسردگی روی مغز تاثیرات زیادی میگذارد و یکی از آنها کاهش قدرت تصمیم گیری فرد می باشد. با کم شدن اعتماد به نفس و انگیزه، بدیهی است که فرد افسرده به تصمیمات خود شک کند و نتواند عضم خود را جذب کرده و برای زندگی و امور آن تصمیمات لازمه را بگیرد. در این شرایط اطرافیان او با درک شرایط اختلال افسردگی می توانند در این مهمف به او کمک کرده تا او بهبود پیدا کند. اما اطرافیانیکه درک خوبی از علائم افسردگی ندارند نباید دخالت کنند چون فقط با مقایسه های بی ارزش، افسردگی او را بیشتر و شدیدتر می کنند. امروز برای رفتن به سر کار چه لباسی بپوشم؟ کدام یک از این سه پروژه اولویت بیشتری دارد؟ بهترین روز برای وقت گرفتن از دکتر چه روزی است؟ در حالت افسردگی، تصمیم گیری ساده هم ممکن است مشکل ساز گردد.

۱۹- اعتیاد به مواد مخدر

همه ما میدونیم که مواد مخدر خوب نیستند. افراد افسرده چون چیزی دیگر برای از دست دادن ندارند، احتمال گرایش به مواد مخدر قوی مانند هرویین و کراک و مشابه اینها را دارند. شاید در اول استفاده، مواد مخدر باعث بهبود حال و روز فدر افسرده شود اما در طولانی مدت و با مصرف زیاد، مشکلات و اختلالات زیادی در مغز و بدن او شکل خواهد گرفت و در واقع استفاده از مواد مخدر در هنگام افسردگی، بنزین روی آتش است و هیچموقع نتیجه خوبی به همراه ندارد. نحوه برخورد اطرافیان با این موضوع، می تواند تاثیر منفی یا مثبتی روی فرد افسرده معتاد بگذارد.

۲۰- حس انزوا

به طور کلی مردان اغلب خود را با احساسات بد سرزنش می کنند. این حالت اضطراب را ایجاد می کند و می تواند منجر به یک رفتار ذهنی شود که مشابه نگرانی است، در حالی که نشخوار بر احساسات و تجربیات منفی گذشته تمرکز دارد. حس انزوا یکی از علائم افسردگی می باشد که تشخیص آن می تواند به راحتی توسط خانواده و نزدیکان فرد افسرده انجام شود.

۲۱- از دست دادن دلبستگی به اطرافیان

آن هایی که فعالیت های غیرحرفه ای را ترجیح می دهند، زمانی که دچار افسردگی می شوند، دوستان و خانواده آن ها می توانند به راحتی درک کنند. وقتی که آن ها تحت فشار کار می کنند، دیگر علاقه ای به لذت بردن از زندگی با اطرافیان خود ندارند، و دیگر احساس شادی نمی کنند، به این معنی است که علاقه آن ها به طور کامل از دست رفته است. این یک نشانه یا یکی از نشانه ها و علائم افسردگی است. در برخی موارد، زنان و مردانی که افسرده هستند می توانند علاقه خود را به اطرافیان خود از دست بدهند.

۲۲- از دست دادن قدرت حل مشکلات

تاثیر افسردگی بر مغز فقط به حافظه و تمرکز محدود نمیشود و تقریبا تمام فعالیت های مغزی را تحت الشعاع قرار می دهد. قدرت حل مشکلات یا همان Problem Solving Skills یکی از مهارت های مغزی است که منحصر به فرد انسان ها می باشد. اختلال افسردگی این مهارت را تحت تاثیر قرار می دهد و فرد افسرده که مدت زیادی هست که از افسردگی رنجی میبرد، قدرت حل مشکلات کمتری نسبت به وضعیت عادی خود خواهد داشت. افسردگی در ایجاد ارتباطات نورونی مغز اختلال ایجاد کرد و پردازش مغز را کُند می کند.

۲۳- خجالت کشیدن از اطرافیان

کم رو شدن و خجالت کشیدن امری عادی است. خیلی از مردم خجالتی هستند و در شرایط اجتماعی خجالت می کشند. اما تصور کنید فردی که دارای اعتماد به نفس بالایی در موقعیت های اجتماعی هست، دچار افسردگی طولانی مدت شده و این افسردگی تمام قسمت های زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است. با از دست دادن انگیزه و میل به اجتماعی بودن، اعتماد به نفس کم شده و در نهایت باعث می شود که همان فرد با اعتماد به نفس بالا، از حرف زدن در جمع خجالت بکشد و اطمینان خود را به خود از دست دهد

۲۴- پرخاشگری مداوم

فرد افسرده که نتواند بر افسردگی خود چیره شود، ممکن است عوارضی مانند عصبانیت بی دلیل و پرخاشگری مداوم را برای خود بوجود آورد. وقتی که شما حس کنید که کل دنیا بر علیه شما قدم برداشته و هر کاری می کنید چاره ای برای حال و روز شما نیست، احتمال اینکه احساسات و افسردگی خود را در حالت پرخاشگری نشان دهید می تواند زیاد باشد. 

۲۵- احساس نارضایتی

وقتی مردان دچار افسردگی هستند، از نظر ذهنی و فیزیکی ناراحت اند. به جای اینکه درونگرا باشند ، بیشتر اجتنابی هستند. آن ها اغلب می توانند احساسات خود را به حداقل برسانند. در برخی موارد، این احساس می تواند استحکام داشته باشد. مردان در تحمل حالات عاطفی آزار دهنده ای که ناشی از افسردگی آن ها است دچار مشکل می شوند. از آنجا که مردان توانایی برقراری ارتباط با احساسات خود را ندارند، به احتمال زیاد در برابر حالات خود مقاوم هستند. احساس نارضایتی نسبت به اتفاقات و تحولات روزانه می تواند یکی از علائم افسردگی شدید در مردان باشد.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

۲۶- کاهش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس در بسیاری از قسمت های زندگی روزمره و تصمیماتی که میگیریم تاثیر دارد. فرد با اعتماد به نفس بالا از تصمیمات خود مطمئن بوده و به آنها شک نمی کند. او خود را زیر سوالات عجیب و غریب نمیبرد و سعی می کند که همیشه نیمه پُر لیوان را ببیند. اما مبتلایان به اختلال افسردگی همواره در فکر کمبود ها و ناکامی هایشان در زندگی هستند و احساس گناه و درماندگی شدید می کنند. افکاری مانند (من به هیچ دردی نمی خورم) یا (دنیا خیلی جای بدیه) بر افکار و ذهن این افراد چیره می گردد. این افکار معمولا پس از شکست عشقی، شکست عاطفی، طلاق یا ناکامی در روابط عاطفی در افراد به وجود می آید. یکی از علائم افسردگی کاهش اعتماد به نفس می باشد.

۲۷- از یاد بردن کودک درون

کودک درون ما اون قسمت از وجود ما هست که به ما میگه چیزای جدید تجربه کنف کارای باحال بکن و برای خودت وقت و ارزش قائل باش. توجه به کودک درون ارتباط مستقیمی با میزان انگیزه و میل به زندگی و کار دارد. افراد دچار انواع افسدگی ممکن است میل خود را نسبت به انجام کار های باحال و هیجان انگیز و جدید از دست بدهند، یادشان برود که باید خودشان را خوشحال کنند و برای کودک درون خود ارزش قائل باشند. افسردگی شدید باعث می شود که “والد” درون بر وجود شما حکمرانی کند و همانطور که میدانیم این والد دوست صمیمی افسردگی هست. انسان های عادی تعادلی بین کودک درون و والد خود دارند که متاسفانه در افراد افسرده، این تعادل بهم خورده و والد معمولا پیروژ می شود.

۲۸- احساس پیری ظاهری

احساس پیری در افراد افسرده خیلی بیشتر از افراد عادی است. به طوری که فرد افسرده حتی اگر از لحاظ ظاهری خوب هم باشد، شروع به دیدن نقاط ضعف و مشکلات ظاهر خود می کند. فرد افسرده بیشتر نکات منفی ظاهر خود را می بیند و این امر در طولانی مدت باعث می شود که این فرد افسرده احساس پیری کند. با توجه به مدت و شدت افسردگی، این احساس پیری ممکن است باعث پیر شدن واقعی ظاهر او هم شود. ذهن قدرت زیادی دارد و اگر شما فرد افسرده همواره به پیر شدن فکر کند، بدن او هم زودتر پیر خواهد شد.

۲۹- فکر کردن به اشتباهات گذشته به صورت مستمر

زندگی در گذشته برای هر فردی می تواند ناامید کننده و مخرب باشد. فکر مکرر به اشتباهات گذشته یکی از علائم افسردگی می باشد. فرد افسرده با مرور اتفاقات گذشته و تجربه دوباره احساس شکست یا حماقت یا هر حس منفی دیگری می تواند افسردگی خود را شدیدتر هم کند. اگذ فرد افسرده به طور مداوم در مورد اشتباهاتی که در گذشته کرده و نتایج منفی آنها در زندگی الانش، حرف بزند، می تواند زنگ خطری برای اطرافیان او باشد و لازم است که اطرافیان او نقاط مثبت زندگی را به او یادآور شوند و او را در این دوران سخت یاری کنند. متاسفانه ناآگاهی مردم نسبت به علائم افسردگی می تواند باعث تشدید این گونه رفتار ها در فرد افسرده شود. ماندن در اشتباهات گذشته نیز به عنوان یکی از نشانه های هشدار و علائم افسردگی در زنان در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، مسئله ناچیز و ساده ی سوختن شام. با این حال، این اشتباهات ساده برای افرادی که افسردگی دارند سخت است.

۳۰- گریه کردن بی دلیل

گریه کردن به صورت کلی برای روح و جسم یک فرد عادی خوب است. اما این مهم در افراد افسرده نتیجه دیگری دارد. به طور مثال زنان افسرده ممکن است به خاطر هیچ دلیلی گریه کنند. مثالا، آن ها می توانند با تماشای برنامه غم انگیز تلویزیون ، در حین گفتگو با افراد دیگر گریه کنند. گریه کردن اغلب به دلیل نامعلومی رخ می دهد و این حالت ممکن است چند ساعت یا حتی چند روز در برخی موارد شدید ادامه پیدا کند. چه برای مردان و چه برای زنان، گریه کردن بی دلیل و مستمر یکی از علائم افسردگی به شمار می رود.

۳۱- لذت نبردن از خوشی ها

ما همیشه در مسیر زندگی به دنبال به دست آوردن موفقیت ها و خوشی های بهتر و بیشتر هستیم. برای سفر رفتن از ۲ ماه پیش برنامه ریزی میکنیم و از دیدن دوستامون خوشحال میشیم. اما افراد مبتلا به انواع افسردگی کم و بیش میل به لذت بردن را در خود از دست می دهند و در موارد افسردگی شدید، حتی فکر انجام این کار ناخوشآیند یا حتی ترسناک باشد. بهترین راه درمان این رفتار کمک گرفتن از اطرافیان برای عبور از ناحیه امن  ساختگی و این دایره کوچک افسردگی می باشد. درخواست کمک از خانواده و اطرافیان میتونه اولین قدم برای بهبود این رفتار باشد. 

۳۲- بد بینی و شکاکی به اطرافیان

تصور کنید در محیطی کار می کنید که تمامی نیروی کاری در کنار هم  کار می کنند. در این محیط شما باید با جریان در حرکت باشید. حال فرض کنید فرد افسرده ای در این جمع حضور دارد که به اطرافیان خود شکاک هست و همش فکر می کند که دوستانش بر علیهش توتئه کرده اند. اگر این حس ادامه دار شود باعث می شود این فرد بلاخره رفتاری ناخوشآیند از خود بروز دهد که در نهایت به ضرر خود او خواهد بود. یکی از علائم افسردگی مزمن، شکاکی بدون دلیل و مدرک نسبت به اطرافیان فقط به خاطر لحن حرف زدن یا رفتار های ناآشنا می باشد. واقعیت اینه که در جامعه، انواع مختلفی از انسان ها با رفتار ها و عقاید مختلف زندگی می کنند و نمیتوان با همه یکجور برخورد کرد. هر کس اخلاق خود را دارد و برای او محترم است. فردی که نسبت به اطرافیان خود بدون دلیل واضحی، شکاک باشد در نهایت به خودش ضربه خواهد زد.

۳۳- شلختگی ادامه دار

افراد افسرده معمولا میلی به نگهداری نظافت شخصی ندارند. آنها علاقه ای به جمع و جور کردن وسایل زندگی و شستن لباس و ظروف کثیف و دیگر چیز ها ندارند. اکثر افراد در برخورد با چنین صحنه ای فرد افسرده را شلخته و بی نظم خطاب می کنند. اما نگهداری نظم و نظافت نیاز به انگیزه و امید به زندگی کافی دارد. افراد معمولی از انگیزه کافی برای نگهداری حداقل نظافت بدنی و شخصی خود را دارند اما فرد افسرده معمولا تمایلی به حفظ نظافت خود و اطرافش ندارد و همه چیز را آنجور که هست رها می کند.

۳۴- احساس گناه کردن

یکی از علائم افسردگی ، احساس گناه بی دلیل است. عذاب وجدان همیشه یار همیشگی انسان های با ذات خوب بوده و هست. اما فرد افسرده نوع دیگری از گناه و عذاب وجدان را تجربه می کند. برای او هر چیز غم انگیر و صحنه ناهنجاری می تواند ایجاد حس گناه کند. به طور مثال جنگ در کشور آفریقایی در شهروند ژاپنی افسرده تاثیر شدیدی بگذارد و باعث شود افسردگی او تشدید پیدا کند.

۳۵- تاثیر بیش از حد نظر دیگران 

همه ما دوست داریم نظر اطرافیان را در مورد خود  یا کاری که انجام می دهیم یا موضوع خاصی بدانیم. میزان تاثیر نظر دیگران بستگی به منطق او و فاکتور های دیگری دارد. انسان معمولی در نهایت با شنیدن نظر دیگران، خود تصمیم نهایی را در مورد زندگی یا کار خود می گیرد به این معنا که در نهایت نظر خود ارجعیت دارد. یکی از علائم افسردگی می تواند ارجعیت همیشگی نظر دیگران بر نظر خود در مورد زندگی یا کار خود باشد. فرد افسرده فقط به نظر بقیه فکر نمیکند بلکه آنها را دارای ارجعیت می داند که این رفتار باعث تشدید افسردگی و بروز عارضه های اخلاقی و روانی در افراد می شود و قدرت فکر و تصمیم گیری را کم می کند.

۳۶- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

در اختلال افسردگی شدید و مدت دار، سیستم عملکرد بدن دچار مشکلات مختلف می شود که یکی از مهمترین این تغییراتف تضعیف سیستم ایمنی بدن و کم شدن گولبول های سفید بدن می باشد. انواع افسردگی ممکن است در شرایط مختلف تاثیرات برگشت ناپذیری بر روی بدن انسان بگذارد. مثلا فرد افسرده مبتلا به بیماری حتی میل به خوب تر شدن را هم ندارد و همین طور بدن او هم کمتر با این بیماری مبارزه می کند.

۳۷- عدم اشتیاق به انجام فعالیت های جدید

حس بی انگیزه گی در افراد افسرده همیشه این فرد را از انجام کار های جدید باز می دارد. این ناحیه امن ساخته شده توسط افسردگی این فرد، صد محکمی در برابر جریان خوشحالی و زیبایی منتظر او می باشد. افراد افسرده معمولا میلی به انجام کار های جدید ندارد و این حس در انواع افسردگی های شدید وجود دارد.

۳۸- احساس پوچی یا بی احساس شدن

یکی از علائم افسردگی شدید ، بی حس شدن نسبت به همه چیز و همه کس و همه جا می باشد. فردی که دارای افسردگی مزمن و شدید است کم کم احساسات خود را با سیاهی و پوچی خایگزین می کند تا چیزی که از جای می ماند یک پوسته تو خالی است.

۳۹- استرس مزمن همراه با بدن درد

افراد افسرده معمولا با کوچکترین اتفاق یا خبر بد، استرس شدیدی می گیرند و این استرس می تواند به صورت بی قراری، پرخاشگری یا حتی گوشه گیری بروز کند. این نوع استرس همراه با بدن درد و عرق سرد می باشد. برخی از انواع افسردگی در طولانی مدت باعث تولید زخم و بدن درد نیز می شوند.

۴۰- از دست دادن قوه تخیل

همه ما خواب می بینیم و رویا پردازی می کنیم. یکی بیشتر از دیگری. ضعف قوه تخیل از علائم افسردگی می باشد. تخیل و رایا پردازی مثبت نیازمند رویکرد سازنده نسبت به دنیای اطراف و اتفاقات درون آن می باشد. افرادی که دارای قوه تخیل قوی هستند معمولا دارای زندگی های پر از هیجان و بالا و پایین و خنده و شادی هستند. اما در مورد فرد افسرده که انگیزه خود را از دست داده شرایط عوض می شود و با استمرار افسردگی او، قوه تخیلش نیز ضعیف می شود.

۴۱- انتظار تنبیه و فاجعه

تاثیر افسردگی بر مغز انسان می تواند باعث تولید احساس گناه و عذاب وجدان شود. یکی از علائم افسردگی انتظار تنبیه و فاجعه است. فرد افسرده با انجام کاری به جنبه مثبت آن نمی اندیشد و بیشتر به راه های شکست و تولید فاجعه فکر می کند. 

۴۲- افزایش وابستگی به دیگران

یک انسان که دچار اختلال افسردگی شدید شده باشد به مرور زمان و با تشدید این بیماری، حس تصمیم گیری و اقتدار خود را از دست می دهد و به همین نسبت وابستگی به نظر و تصمیمات و رفتار های دیگران پیدا می کند و اینها را برای خود ملاک قرار می دهد. البته این رفتار در انواع افسردگی متفاوت می باشد ولی به صدرت کلی می توان گفت که با افزایش میزان افسردگی اعتماد به نفس پایین آمده و فرد افسرده بیشتر به اطرافیان خود وابسته می شود.

۴۳- ایجاد حس خود بیمار پنداری

حس ناآرامی همراه با سردید و دل درد هایی که می آیند و می روند، کم کم در فرد دچار به اختلال افسردگی شدید، حس خود بیمار پنداری را قوی تر می کند. تا جایی که فرد افسرده با تلقین و باوری که پیدا می کند در سیستم ایمنی خود اختلال بوجود می آورد و در نهایت راه را برای دریافت انواع بیماری ها هموار می کند.

۴۴- سطح خواسته های نامنعطف و غیر عقلانی

احساسات و افکار یک انسان افسرده را نمی توان با منظق یک آدم عادی سنجید و این تفاوت باعث می شود که خواسته های فرد افسرده غیز عقلانی بوده یا از نظر فرد سالم، غیز عقلانی به نظر برسد. به طور مثال شاید یکی از خواسته های فرد افسرده این باشد که به تنهاییی به مریخ سفر کرده و در آنجا از بی اکسیژنی بمیرد، که به نظر انسان سالم واقعا غیر عقلانی و نامنعطف به نظر می رسد.

۴۵- رویکرد منفی نسبت به آینده

یکی از نتایج افسردگی شدید و طولانی مدت، تخریب انگیزه و میل به زندگی شاد می باشد. انواع افسردگی های شدید با خود دید منفی نسبت به آینده ای روشن را دارند. فرد افسرده که انگیزه خود را از دست داده خیلی بدیهی است که نسبت به آینده خود هم ناامید باشد. در این شرایط این وظیفه اطرافیان آگاه از این علائم افسردگی می باشد که از تشدید این رفتار ها در فرد افسرده، پیشگیری کنند و به او کمک کنند. فرد افسرده نسبت به آینده خود و جامعه ای که در آن زندگی می کند و اتفاق هایی که ممکن است در آینده بیوفتد، بد بین است و آنها را پوچ و بی ارزش می داند. این رفتار به این معنا است که فرد افسرده، هدف خود برای آینده را از یاد برده و یا نسبت به آن بد بین شده و یا به توانایی خودش برای رسیدن به آن شک کرده و یا شاید در رسیدن به آن شکست خورده و افسرده شده.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

حتما بخوانید: ضرر های سیگار برای بدن – توضیح کامل

انواع افسردگی

انواع افسردگی با توجه  شدت، مدت و عامل و علائم افسردگی به انواع مختلفی تقسیم می گردد:

  • اختلال افسردگی عمده یا Major Depression

اصلی ترین و شایع ترین نوع افسردگی که با داشتن پنج تا ازاین علائم بالا برای مدت بیش از دو هفته، با توجه به دستورالعمل‌های روانی، شما برای تشخیص اختلال افسردگی عمده واجد شرایط هستید.

  • اختلال افسردگی پایدار یا Persistent Depressive Disorder

اگر افسردگی بیش از دو سال به طول بیانجامد به آن اختلال افسردگی پایدار گوییم. امروزه این عنوان به جای عناوین قبلی همچون دیسیمیا – Dysthymia – یا افسرده خویی و همچنین اختلال افسردگی عمده مزمن استفاده می گردد.

  • اختلال دو قطبی یا Bipolar Disorder

فردی که دچار اختلال دو قطبیست که به آن افسردگی دیوانه وار یا Manic depression نیز گفته می شود، دوره هایی از انرژی بیش از حد به نام “بالا” و دوره هایی از افسردگی را تجربه می کند.

در دوره های پایین یا افسردگی، همان علائم افسردگی عمده در فرد دیده می شود.

  • افسردگی فصلی یا Seasonal Affective Disorder

افسردگی فصلی نوعی از اختلال افسردگی عمده است که معمولا در زمستان که روزها کوتاه ترند و فرد آفتاب کمتر می بیند به وجود می آیند. این نوع افسردگی با آمدن بهار و تابستان معمولا از بین می روند.

  • انواع افسردگی روحی و توهمی یا Psychotic Depression

افرادی که دچار افسردگی توهمی هستند علائم افسردگی عمده را به همراه انواع توهم ها دارند. توهم هایی چون:

  • هپروت یعنی دیدن و شنیدن چیزهایی که وجود ندارند
  • توهم ها یا باورهای غلط
  • پارانویا یا ترس و باور غلط آنکه دیگران یا شرایط در تلاشند تا به فرد آسیب برسانند
  • افسردگی پس از زایمان یا Postpartum Depression

زنانی که علائم افسردگی عمده را چندین هفته یا ماه پس از زایمان دارند به این نوع از افسردگی مبتلا هستند

  • افسردگی پیش از قاعدگی یا Premenstrual Dysphoric Disorder (PMDD)

افسردگی در چنین زنانی در شروع دوره پریود و قاعدگی ایجاد می گردد.

  • افسردگی از شرایط یا سندروم پاسخ استرسی

معمولا جزء لیست افسردگر ها خوانده نمی شود اما سندروم پاسخ استرسی ممکن است نوعی از افسردگی باشد زمانی که در مدیریت استرس ناشی از وقایعی در زندگی خود مانند مرگ عزیزان، طلاق یا از دست دادن شغل با آن در گریبان هستیم.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

حتما بخوانید: هر روز باهوش تر از دیروز

عوامل افسردگی

اما دانشمندان علوم اعصاب هنوز تصویر کاملِ عوامل ایجاد انواع افسردگی را نمی‌شناسند. به نظر می‌رسد رابطه پیچیده‌ای با ژن‌ها و محیط‌ دارد. تصور می‌شود، علت اصلی بروز انواع افسردگی عوامل زیست شیمایی، ژنتیکی، محیطی و فاکتورهای روانشناسی باشد. همچنین عواملی مثل سابقه خانوادگی، تغییرات اساسی در زندگی، بعضی دارودرمانی‌ها، مشکلات مزمن سلامتی و سوء مصرف مواد مخدر، می‌توانند احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. البته در ۴۰٪ موارد، عامل ژنتیک، عامل اصلی ابتلا برآورد شده‌است.

افسردگی چیست - علائم افسردگی - عامل افسردگی - از دست افسردگی - انواع افسردگی - افسردگی شدید - فکر به خودکشی - افسردگی بالینی - تاثیر افسردگی بر زندگی - تاثیر افسردگی بر مغز و بدن

  • عوامل زیست شیمیایی

تفاوت سطوح برخی مواد شیمایی و هورمون ها مانند سروتونین و سایر نوروترانسمیترها یا انتقال دهنده های عصبی در مغز فرد افسرده و سالم که می تواند باعث افسردگی گردد.

  • عوامل ژنتیکی

افسردگی می تواند وراثتی باشد. در دوقلوهای کاملا یکسان اگر یکی افسردگی داشته باشد، دیگری ۷۰ درصد محتمل از در زمانی از زندگی خود دچار آن گردد. این احتمال در دیگر دوقلوها به ۲۰% میرسد که نقش ژنتیک را در افسردگی مشخص می کند.

محققین چند ژن را که ممکن است با اختلالات دو قطبی مربوط باشند را مشخص کرده‌اند، آنان به دنبال ژن‌هایی می‌گردند که با سایر اشکال افسردگی مرتبط باشند. اما همه افرادی که سابقه فامیلی افسردگی را دارند به این اختلال دچار نمی‌شوند.

  • عوامل محیطی و اجتماعی

قرارگیری در معرض خشونت، بی توجهی، تجاوز و یا فقر مداوم می تواند افراد آسیب پذیر را دچار افسردگی کند. نارضایتی اجتماعی نیز میتواند به انواع خفیف یا عمده افسردگی منجر شود.

  • عوامل شخصی و شخصیتی

افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند و در اثر  عوامل استرس زا مانند تغییرات اساسی زندگی، از دست دادن شغل و طلاق، راحت تر آسیب پذیر می گردند یا به صورت کلی بدبین هستند به نظر بیشتر به افسردگی مبتلا می گردند.

برخی بیماریها و اعمال جراحی نیز می توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. بیماریهای مزمن چون بیماری های قلبی-عروقی، سکته مغزی، دیابت، سرطان و آلزایمر همچنین جراحی عمل پستان می توانند در افسردگی موثر باشند.

حتما بخوانید: یادآوری های ساده برای زندگی فوق العاده

تاثیر افسردگی بر مغز

انواع افسردگی همچنین تاثیرات فیزیکی در داخل مغز دارد.

نخست آنکه، تغییرات را می‌توان با چشم غیر مسلح و اشعه ایکس دید. لوپ پیشانی یا Prefrontal Cortex که مسئول کنترل احساسات، تصمیم گیری و تشکیل خاطرات است کوچک می‌شود.

در اسبک مغز – هیپوکمپوس یا hippocampus – جایی که خاطرات ذخیره می گردند و میزان تولید هورمون کورتیزول کنترل می شود، با افزایش سطوح کورتیزول و افسردگی، تولید سلول های مغزی یا نورون ها کاهش میابد و هیپوکمپوس نیز کوچک می شود. این می تواند باعث مشکلات حافظه گردد.

آمیگدال نیز از صدمات افسردگی آسیب می پذیرد. آمیگدال بخشی از مغز است که پاسخ های احساسی چون لذت و ترس را سامان دهی می نماید. در افرادی که دچار اختلال افسردگی شدید هستند، آمیگدال در اثر قرارگرفتن در معرض کورتیزول زیاد به مدت طولانی، بزرگتر و فعالیتش بیشتر می گردد. یک آمیگدال بزرگ شده و بیش فعال می تواند خواب و فعالیت های دیگری را مختل نماید. همچنین می تواند باعث شود بدن انواع هورمون و مواد شیمایی را در خود آزاد نماید که باعث افزایش پیچیدگی در تشخیص و درمان انواع افسردگی می گردد.

از دیگر تاثیرات انواع افسردگی روی کارایی مغز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انتقال غیرطبیعی و یا کاهشِ انتقال دهنده‌های عصبی خاص در مغز، به ویژه سروتونین، نوراپی نفرین، و دوپامین
  • کند شدن ریتم شبانه روزی مغز
  • تغییر خاص در حرکات تند چشم در خواب و مرحله خواب عمیق در چرخه‌ی خواب‌
  • ایجاد اختلالات هورمونی مانند بالا بودن هورمون کورتیزول غدد فوق کلیوی
  • بی نظمی در هورمون‌های تیروئید

اختلال افسردگی نامحسوس شدید

دانلود فایل ویدیویی

بسیاری از روانشناسان “افسردگی نامحسوس شدید” را با اختلال افسردگی شدید بلند مدت اشتباه می گیرند. افرادی که دچار انواع افسردگی نامحسوس شدید هستند شاید مانند بیماران افسرده مزمن، همیشه احساس پوچی و بیچارگی نکنند. اما علائم افسردگی آنها تاثیر چشمگیری روی کیفیت زندگیشان دارد و انگیزه آنها را مخصوصا در برقراری روابط اجتماعی با خانواده و دوستان، کم می کند.

افراد مبتلا به افسردگی نامحسوس شدید مثل بقیه سر کار و مدرسه می روند و در صورت نیاز، اجتماعی برخورد می کنند اما وقتی مسئولیت هایشان تمام می شود، دوباره عقب کشیده و گوشه گیری می کنند.

حتما بخوانید: خصوصیت های افراد باهوش و ۸ کاری که آنها انجام نمی دهند

اینجا ما ۷ علائم افسردگی نامحسوس شدید را برای شما آورده ایم

۱- همیشه نگران زمان هستید

با این حال که کار های خود را سر وقت انجام می دهید، اما احساس می کنید وقت شما در حال تلف شدن است حتی اگر کار یا فعالیت جدیدی هم شروع کنید، باز هم به نظر شما وقت تلف کردن است و شما همیشه نگران این هستید که آیا زمانی که برای این فعالیت ها می گذارید، ارزشش را دارد یا نه. یکی از علائم افسردگی نامحسوس توجه بیش از حد به زمان و تلف آن است.

۲- همیشه از خود انتقاد می کنید

افراد مختلف مبتلا به انواع افسردگی از خود انتقاد می کنند. چون فکر می کنید که هنوز موفق نشده اند، همیشه خود را سرزنش می کنند.

یکی از علائم افسردگی این است که شما انتظارتان از خودتان زیاد است و به همین دلیل همیشه سعی در گذشت از مرز های خود دارید که این ها روی روحیه و ذهن شما تاثیر می گذارد. البته فکر به پیشرفت خوب است. اما تا زمانی که با روحیه و رفتار سازنده همراه باشد. این تفکرات در فرد مبتلا به اختلال افسردگی نامحسوس، باعث بروز مشکلات فراوانی در آینده او می شود.

۳- بیش از حد به یک مساله فکر می کنید

فکر بیش از حد به نکات منفی یک اتفاق در انواع افسردگی دیده می شود اما افراد مبتلا به اختلال افسردگی نامحسوس شدید، نمیتوانند جلوی این افکار را به سادگی بگیرند. مهم نیست که این شرایط کوچک یا بزرگ باشد، شما بیش از حد به آن فکر می کنید.  و در نهایت مخ تون میترکه

۴- حس می کنید درک نمیشید

چون اکثر افراد با اختلال افسردگی نامحسوس شدید قادرند شغل و خانه و مسئولیت های مختلفی داشته باشند مردم برخی اوقات میزان دردی که این افراد می کشند رو دست کم میگیرند و ممکنه احساسات اون هارو کمتر جدی بگیرند چرا که این افراد مانند افراد افسرده رفتار نمی کنند.

۵- احساس غم دارید

اینکه هر از گاهی غم داشته باشید و ناراحت باشید طبیعیه. اما اگر بیشتر مواقع و حتی در فعالیت هایی که شادی آورند احساس غمناکی دارید، احتمالا به اختلال افسردگی نامحسوس شدید دچارید

۶- شما روش های ناسالمی برای حل مسایل درونی دارید

چون خیلی از خود کار می کشید، شاید برای رفع استرس به الکل و مواد مخدر روی بیاورید. بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی نامحسوس شدید، به عادت های ناسالم و مخرب برای تخلیه مغزی و روحی، روی می آورند. یکی از علائم افسردگی شدید، استفاده بیش از حد از مواد مخدر و مشروبات الکلی است. فرد افسرده با استفاده از اینها، خود را به صورت موقت خوشحال کرده و مشکلاتش کوچک جلوه می کنند. اما نکته مهم این است که با اتمام تاثیر این مواد، دوباره به حالت گذشته برگشته و یا حتی بدتر هم می شود و به علاوه اینکه یک اعتیاد نوپا هم با خود به دوش خواهد کشید

۷- وقت های استراحت طولانی و متداول

در کنار عادت های مخرب، ممکنه که شما بیش از حد اوقات فراقت خود را صرف بازی یا سریال یا مشابه اینها کنید. شاید این فعالیت ها عادی و سالم به نظر برسند، اما شما از آنها برای فرار از واقعیت استفاده می کنید.

تشخیص علائم افسردگی نامحسوس شدید خیلی سخته چون افراد مبتلا به آن می توانند به زندگی و مسئولیت های خود ادامه دهند. آنها باور دارند که چون می توانند مانند آدم عادی باشند، پس حتما مشکلی ندارند.

اما حس پوچی و بی ارزشی، انتقاد از خود و گوشه گیری در زندگی، رفتار های نرمالی نیستند. اگر فکر می کنید که علائم افسردگی نامحسوس شدید را دارا هستید، سعی کنید منشاء و دلیل آن را در درون خود پیدا کنید و تنها با اینکار است که می توانید به واقع خوشحال زندگی کنید

روش های درمان انواع افسردگی

دانلود فایل ویدیویی

برای فردی با افسردگی، برداشتن اولین گام به نظر غیرممکن می‌آید. اگر او احساس گناه یا شرم می‌کند، اشاره بر این دارد که افسردگی در مرحله‌ای است که باید درمان شود، مانند کسی که آسم و یا دیابت دارد. این یک ضعف شخصیتی یا ویژگی شخصیتی نیست، و نباید از خودشان این انتظار را داشته باشند که خودشان بتوانند از آن خلاص شوند مثل اینکه کسی از خودش انتظار داشته باشد تا بازوی شکسته‌اش را خودش درمان کند.

اگر خودتان تجربه‌ای از بیماری و یا اکثر علائم افسردگی ندارید، از مقایسه آن با زمانی که احساس بی حوصلگی و غم می‌کنید اجتناب کنید. مقایسه آنچه که آنها تجربه می‌کنند، با احساس موقتی و طبیعی غم و اندوه می‌تواند در انها احساس گناه برای دست و پنجه نرم کردن با افسردگی ایجاد کند.

حتی تنها حرف زدن درباره خود افسردگی و علائم افسردگی می‌تواند آشکارا کمک کند. برای مثال، تحقیقات نشان می‌دهد پرسش از شخصی که افکار مربوط به خودکشی دارد واقعا خطر اقدام به خودکشی را در او کاهش می‌دهد. گفتگوی آزاد درباره بیماری‌های روانی کمک به فرسایش و کم رنگ شدن حس ننگ بیمار کرده و آن‌را برای افرادی که نیاز به کمک دارند آسانتر می‌کند.

حرف زدن در مورد علائم افسردگی و زجر کشیدن، خیلی سخته. به همین خاطر در موردش حرف نمیزنیم. زجر کشیدن، در تاریخ، بزرگترین بازیگرهای فیلم ها را شکل داده است. چون اونا میدونن که چه چهره ای برای پنهان آن بردارند.

در طول زندگی چالش های پیش روی ما فقط بزرگتر می شوند. احساس ناامیدی نکردن خیلی سخته و ما معمولا تا مرز بی خیال شدن هم پیش می رویم

اما هنوز امیدی وجود داره

حتما بخوانید: ۱۰ مهارت زندگی خیلی مهم که در هیچ کلاسی تدریس نمیشه!

اینجا ما ۵ نکته مهم را برای شما آوردیم تا شما بتوانید در لحظات سخت زندگیتون، ازشون استفاده کنید.

۱- درد و زجر گذرا است

یکی از علائم افسردگی ناامیدی به آینده است. شاید الان به نظر نرسه ولی تمام زجر های شما برطرف خواهد شد. حتی سنگین ترین طوفان ها هم بلاخره به آرامش می رسند. چه رابطه عاطفی خود، کار خود و یا حتی عزیز نزدیک خود را از دست داده باشید. با گذشت زمان تعادل دوباره در زندگی شما برقرار خواهد شد.

شاید تاثیر اتفاق وخیمی از زندگی شما برای همیشه حذف نشود. سوگواری در افسردگی یک مسیر صاف نیست. روز هایی میرسد که در ذهن خود، به تاریکی گذشته بر می گردید و دوست دارید که این تاریکی از بین برود. حالا این تاریکی چه بزرگ باشه و چه کوچک، بلاخره شما روشنایی را از بین اینهمه تاریکی پیدا خواهید کرد. اکثر اوقات فقط زمان و گذشت آن است که می تواند این سیاهی و زجر را از بین ببرد. قلب چیز عجیبیست. هم خوب بلده غرق بشه و هم خوب بلده که دوباره زنده بشه.

۲- آگاهی از این نکته که شما توانایی تغییر شرایط فعلی را در خود دارید

ما جایی که از آن می آییم را نمیتوانیم انتخاب کنیم. اما جایی که میرویم را می توانیم انتخاب کنیم. افراد مبتلا به اختلال افسردگی معمولا حس پوچی یا بی ارزشی در خود دارند. اگر شما در کارتان به بن بست رسیده اید، یا حس و حال درس خواندن را ندارید، باید درک کنید که شرایط تا  وقتی که خود شما نخواهید و برای آن تلاشی نکنید، عوض نخواهد شد. شاید در این مسیر تغییر، بارها هم تلاش کنید و شکست بخورید تا بلاخره پیروز شوید

یکی از علائم افسردگی ، ترس از تغییر و عواقب کار نکرده است. اکثر مردم از تغییر حراس دارند، چون از تلاش و شکست در طی کردن این مسیر می ترسند. اعتراف به این قضیه ساده نیست. ما بیشتر نتایج را می بینیم و اکثر ما به ارزش این ریسک ها و پیچ و خم های مسیر، اهمیت نمیدهیم.

بیشتر سعی کنید که روی نیمه پر لیوان تمرکز کنید و به نیمه خالی آن کمتر فکر کنید.

۳- اجازه دهید چیزهایی که در کنترل شما نیستند، همین طور باشند

خیلی خوبه که انسان مسئولیت اعمال خودش را قبول کنه و پیش فعال باشه و اینگونه است که ما میتوانیم زندگی پرباری در راه رسیدن به اهداف و رویاهایمان داشته باشیم. اما باید بدونید که ما روی همه چیز نمیتوانیم کنترل داشته باشیم. یکی از علائم افسردگی تمرکز بیش از خد روی مسائلی است که در آن عاجز هستیم.

به جای کلید کردن روی یک موضوع که در کنترل ما نیست و تجزیه و تحلیل عواقب آن، بهتر است که از میزان کنترلی که میتوانیم روی آن داشته باشیم، آگاه باشیم.

حتی در بهترین برنامه ریزی ها هم اتفاقات غیر منتظره می افتد و در این شرایط تنها می توانیم صبر و حوصله داشته باشیم تا خود این اتفاق، برطرف شود

۴- شما تنها نیستید

افراد مبتلا به انواع افسردگی معمولا خود را تنها با شرایط خود می دانند و این حس واقعا حس بدی است. وقتی مشکلات زیاد و سنگین می شوند، خیلی راحت می توانیم خودمان را در آنها گُم کنیم. اما اگر خوب به اطراف نگاه کنید متوجه می شوید که شما تنها نیستید

فرد دیگری اونور جهان هستش که مثل شما ساعت ۳ نصفه شب بیداره و غرق در افکارش شده. یک نفر دیگه دقیقا مثل شما داره تلاش میکنه که بدون شکست خوردن، روز رو به شب برسونه.

انسان ها ربات نیستند. به خاطر همین است که ما اتفاقات بدی که برایمان می افتد را حس می کنیم و همان طور اتفاقات خوب و تمام آن دفعات که فکر می کردید نمیتوانید، اما توانستید و کردید و موفق هم شدید.

۵- شکست پلی است به سوی پیروزی

همان طور که قبلا هم گفتیم، یکی از علائم افسردگی ترس از شکست است. روحیه مناسب برای شروع دوباره خیلی مهم است و اگر روحیه ندارید، مشکلی ندارد. آنقدر شکست بخورید تا دیگر شکستی برای خوردن وجود نداشته باشد.

اما وقتی ظرفیت شما از شکست خوردن پر بشه، کلیدی در درون شما روشن خواهد شد و شما روحیه لازمه را  برای شروعی دوباره و رسیدن به موفقیت واقعی، بدست خواهید آورد.

اتفاقات خوب عادت دارند وقتی که انتظار آنها را نداریم برای ما اتفاق بیوفتد. پس بهتر است از این موقعیت ها بهترین استفاده را بکنیم.

۶- روش های دیگر

داروها و مکمل‌های درمانی باعث افزایش مواد شیمیایی در مغز می‌شوند. در موارد بسیار شدید، درمان اختلال افسردگی با الکتروشوک انجام می‌شود که مانند تشنج کنترل شده در مغز بیمار عمل می‌کند، و بسیار موثر است.

درمان‌های مطمئن دیگری، مانند تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (بخش کوچکی از مغز) نیز مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

خب، اگر شما کسی را می‌شناسید که با انواع افسردگی دست و پنجه نرم می‌کند، به آرامی او را تشویق کنید، تا به دنبال برخی از این گزینه‌ها برود. حتی می‌توانید به او پیشنهاد یک فعالیت معینی را بکنید، مانند اینکه به دنبال یک روانشناس در آن منطقه برود، یا لیستی از پرسش‌هایی را تهیه کند تا ازیک پزشک بپرسد.

روش های درمان افسردگی نامحسوس شدید

دانلود فایل ویدیویی

تعداد افراد مبتلا به اختلال افسردگی نامحصوص شدید کم نیست. به گفته سازمان اضطراب و افسردگی آمریکا، سالانه ۳۰۰ میلیون نفر با این نوع از انواع افسردگی دست و پنجه نرم می کنند خیلی اوقات این اختلال افسردگی در فرد مبتلا آشکار و تشخیص داده نمی شود. ولی چون فرد مبتلا قادر به ادامه روند زندگی و کار خود است، به این اختلال افسردگی نامحسوس شدید توجهی نمی شود

ما اینجا ۶ راهکار کاربردی برای کنار آمدن با افسردگی نامحسوس شدید برای شما آورده ایم

حتما بخوانید: درمان تنبلی و بی حوصلگی با تکنیک کایزن ژاپن + ۱۰ نکته خیلی مهم دیگه
شماره ۱: منظم شوید

برخی از افراد علائم افسردگی نامحسوس را با از یادبردن و یا بی نظمی تجربه می کنند. با این حال کارهایشان را هم انجام می دهند.

تاریخ و قرار های مهم را از یاد می بری و دیر سر قرارات می رسی و مشابه اینها را تجربه می کنی.

یک تقویم و سررسید بخرید و تمام تاریخ و قرار های مهم و مسئولیت های خود را در آن بنویسید. مثل پروژه ها، کلاس ها، وقت تعویض روغن ماشین، زمان پرداخت قبض، تاریخ تولد ها و همه چیز دیگر

این تقویم، بهترین دوست شما خواهد شد. با خودت قرار بزار که هر روز صبح که از خواب بیدار میشی، اونو کامل بخونی تا دیگه چیزی از یادت نره

شماره ۲: خانه ات را منظم کن

برای اینکه به خودت یک کمک بزرگ کنی، اون چیزایی که دیگه لازمشون نداری رو بریز بیرون. اگه چیزی تر و تمیز بود، میتونی بدیش به خیریه یا بفروشیش

حالا چرا اینکارو باید بکنیم؟ چون هرچی دور و ورت شلوغ باشه، حفظ نظم خودت هم سخت تر میشه. برو و چند تا سبد، جعبه زیبا و پرونده بخر. هدف اینه که هر چیزی را در جای خودش قرار بدی. مثلا در ۲ پرونده مختلف، در یکی قبض های خودرو و در آنیکی قبض های خانه را قرار بده. در اتاق خوابت، پیرهن ها رو در یک کشو و شلوار ها رو در کشویی دیگر قرار بده و همین کارو با بقیه وسایل خونه انجام بده.

هدف اینه که هر چیزی را در جای خودش قرار بدی تا بتونی بعدا جای اونو به راحتی به خاطر بیاری

شماره ۳: اجتماعی بودن و سرگرمی داشتن

یکی از علائم افسردگی نامحسوس، گوشه گیری است. برای درمانش خودتو درگیر سرگرمی ها و خوشی های سازنده بکن. مثلا اگه همیشه دوست داشتی نینجا شی، پس برو و برای کلاسش ثبت نام کن

با اینکار، استرست رو با فعالیت هایی که دوست داری، خالی می کنی و در عین حال با بقیه هم در ارتباط خواهی بود

شماره ۴: توجه به خود

مشکل انواع افسردگی اینه که دیگه انرژی لازم برای رسیدن به سر و وضع و نگهداری سلامت بدن رو نداری و در نتیجه، اعتماد به نفست به صفر میرسه.

حتی در بدترین شرایط روحی روانی، به سر و وضع و سلامتت برس.

میدونم که قبلا هم شنیدی، اما خوب بخواب، خوب آب بنوش و غذاهای سالم بخور باورت بشه یا نه، چیزی که میخوری روی حالی که داری خیلی تاثیر داره.

اگه هیچوقت اشتها نداری، از یک زنگ ساعت در موبایلت برای یادآوری غذا خوردن و آب نوشیدن  استفاده کن. حتی اپلیکیشن هایی هم برای اینکار ساختن که میتونی دانلود کنی، بعضی از این اپلیکیشن ها روابط کاربری باحالی دارند تا انجام این کارها، برای شما جذاب هم بشه

شماره ۵: حواس پرتی

اختلال افسردگی نامحسوس شدیدف خیلی پیچیده است چون شما همش در حال انتقاد از خود و فکر بیش از حد به مسائل هستید. برای مقابله با این، حتما وقت های استراحت روحی روانی برای خود اختصاص بدین. مثلا سریال جدیدی شروع کنین، کتاب مورد علاقتونو بخونید، هنری خلق کنید یا به پیاده روی روید و یا با دوستان خود وقت بگذرونید.

هدف اینکار اینه که ذهن رو مشغول نگه دارید تا در خود فرو نرود تا درگیر افکار منفی و دیگر علائم افسردگی نشوید.

شماره ۶: ورزش و نظافت

ورزش و نظافت روزانه به اعتماد به نفس و ارزش به خود شما کمک بزرگی می کند. تحقیقات نشان داده که ۴ روز ورزش ۳۰ دقیقه ای در هفته باعث بهبود روحیه شما می شود میدونم که وقتی افسرده هستی، اصلا میل به حرکت و ورزش را نداری. اما به من اعتماد کن، چون ورزش خیلی خیلی میتونه کمکت کنه.

اگه سخت به نظر میرسه، از پیاده روی شروع کن و کم کم بعدا شروع به دویدن کن. دنبال فعالیت های باحال مثل دوچرخه سواری، رقص، زومبا، دویدو و ورزش های دیگه باش. هر چیزی که تورو تکون بده و برات جذاب باشه.

یادت نره که هر روز دوش بگیری و روزی ۲ بار دهان و صورت خودتو بشوری. اینجوری حال و روزت فِرِش میشه.

اختلال افسردگی نامحسوس شدید مساله ای جدی است اما غیر قابل درمان نیست. اگر این ۶ روش به کارت نیومد، پس شاید روان درمانی به کارت بیاد. از کمک خواستن نترس. صحبت با افراد مناسب، میتونه واقعا کمکت کنه و یادت باشه اگر کارت به دارو کشید، یادت باشه که اصلا شرمندگی ای در استفاده از دارو نیست.

حتما بخوانید: روش های افزایش بهره وری در زندگی و محیط کار

تجربه واقعی درمان اختلال افسردگی: مطرح شده در جلسات معروف تِد Ted Talks

دانلود فایل ویدیویی

هرچه تعداد بیشتری از بیماران به دنبال درمان بروند، دانشمندان بیشتر در مورد افسردگی فرا می‌گیرند و درمان‌های بهتر و موثرتری ایجاد خواهد شد.

امیدوارم از این مطلب در مورد انواع افسردگی و نکات مربوط به آن و علائم افسردگی استفاده کرده باشید.

حتما بخوانید: مواد غذایی مفید برای تقویت مغز ، حافظه و تمرکز
حتما بخوانید: قانون جذابیت زیر ذره بین علم ژنتیک

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام.مطلبتون عالی بود فقط میشه منابع رو هم بنویسین که رجوع کنیم

    پاسخ
  • سلام.خیلی ممنونم از مطالب خیلی خوبتون.انشالله با مطالب شما استارت اراده ی خیلی خوب برای اوضاع روحیم بزنم..

    پاسخ
  • blank
    مهران حمیدنژاد
    ژانویه 12, 2021 3:36 ق.ظ

    سلام ،
    بزرگوار من مریض هستم ، مقاله شما را مطالعه کردیم و حالا تصمیم به در مان دارم و بگید چطور میتوانم با شما مراجعه کنم ، تا کمک کنید تا به زندگیم برگردم ،
    ۰۹۱۹۱۷۲۶۸۶۳

    پاسخ
    • blank
      فرزاد لازمی زاده
      ژانویه 14, 2021 12:00 ب.ظ

      دوست عزیز شما باید با مشاوران متخصص و دارای مدارک کعتبر در این زمینه مشترت کنید

      بنده ترجیح میدم وارد این مساله نشم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉