با دو برابر شدن درآمد همه، چه اتفاقی می افته؟

blank**خیلی خوشحالم میکنی آخر مطلب نظرت رو بگی. مرسی 😉

 دانلود فایل ویدیویی

دو برابر شدن درآمد در یک شب

بیایین تصور کنیم که درآمد ماهیانه شما دو برابر بشه. یعنی دنیایی را تصور کنید که دو برابر شدن درآمد در آن در یک شب برای شما اتفاق بیوفته.

به شما تبریک میگم چون با دو برابر شدن پول ، الان به صورت فرضی، میتونید دو برابر کالای بیشتر نسبت به قبلا خریداری کنید و یا اینکه قسمت بزرگی از آن پول دو برابر شده را در بانکی نگه دارید. به هر حال هر چی باشه خوش به حالتون هست.

حالا میخواییم این فرضیه دو برابر شدن درآمد را یکم گسترده تر کنیم.

حالا بیاییم تضور کنیم که این معجزه دو برابر شدن پول مختص فقط شما نباشه و بقیه هم یک شبه درآمد دو برابر داشته باشند.

حتما بخوانیدچرا پول کاغذی اختراع شد؟

با دو برابر شدن درآمد همه، چه اتفاقی می افته؟ - دوبرابر شدن پول - افزایش درآمد

شاید اولش فکر کنیم که دو برابر شدن درآمد مثل یک معجزه و اَبر محبت بر سر جامعه می نشینه اما واقعیت اینه که اگه پول همه دو برابر بشه ، اینجوری شما دیگه نمیتونید دو برابر کالا بخرید. دلیلش هم خیلی شفاف هست. قبل از اینکه دلیلشو بگم باید یادمون بیاریم که پول فقط یک تکه کاغذ هست و ارزش اون با اعتمادی که شما و دیگران به آن دارید شکل میگیره.

با دو برابر شدن درآمد ، چون بقیه هم دو برابر درآمد دارند ، اونوقت این پول، صرف خرید همون میزان کالای قدیم میشه. چون هرچقدر پول بیشتر بشه اما کالا که بیشتر نمیشه و این رقابت برای خرید کالا باعث میشه که کم کم قیمت کالا ها افزایش پیدا کنه و همین اتفاق باعث میشه که حتی با دو برابر شدن پول همه ، ثروت کسی افزایش پیدا نمیکنه.

دانلود فایل صوتی

بیایین یک قدم بریم جلوتر.

اگه درآمد شما دو برابر بشه ولی درآمد بقیه سه برابر بشه. اونوقت شما فقیر تر از قبل میشید.

چرا؟

چون با ۲ برابر پول نسبت به ۳ برابر بقیه، برای همون مقدار کالای قبل ،  قدرت خرید کمتری دارید.

حتما بخوانید: هزینه فرصت ها چیست؟

بقیه برای خرید کالا ها قدرت بیشتری نسبت به شما دارند و با گذشت مدت زمان کمی این دو برابر شدن درآمد شما دیگه فایده ای نخواهد کرد و در نهایت شما از قبل هم فقیر تر هم خواهید شد.

حالا میخواییم ارتباط درآمد و ارزش کالا را در مقیاس سالیانه با هم بررسی کنیم و ببینیم که افزایش درآمد و قیمت کالا چه ارتباطی با هم دارند.

اگر کالا، ایکس درصد در سال بعد گرون بشه. به طور مثال ۵۰ درصد گرون تر بشه

و شما نتونید درآمدتونو ایکس درصد بیشتر کنید و مثلا درآمد شما ۲۰ درصد بیشتر بشه.

اونوقت در واقعیت، نسبت به سال قبل فقیر تر هم شده اید.

گرون شدن کالا به تورم بستگی داره. توضیح ساده تورم از ویکیپدیا را برای شما آورده ام:

تورم چیست؟

تورم از نظر علم اقتصاد اشاره به افزایش سطح عمومی تولید پول، در آمدهای پولی یا قیمت است. تورم عموماً به معنی افزایش غیرمتناسب سطح عمومی قیمت در نظر گرفته می‌شود. تورم، روند فزاینده و نامنظم افزایش قیمت‌ها در اقتصاد است. هر چند بر پایه نظریه‌های گوناگون، تعریف‌های متفاوتی از تورم ارائه می‌شود، اما، تمامی آن‌ها به روند فزآینده و نامنظم افزایش در قیمت‌ها اشاره دارند. مفهوم امروزی تورم، در سده نوزدهم میلادی رواج یافت. پیش از آن، مفهوم دیگری از تورم وجود داشت که جهت نشان دادن افزایش حجم اسکناس‌های غیرقابل تبدیل به طلا به کار برده می‌شد.

حتما بخوانیدتاثیر تورم منفی در اقتصاد جامعه

نرخ تورم برابر است با تغییر در یک شاخص قیمت که معمولاً شاخص قیمت مصرف‌کننده‌است.

ریشه های تورم

دیدگاه کینز دو دلیل عمده برای تورم ذکر می‌کند: کاهش عرضه کل یا افزایش تقاضای کل. دیدگاه پول‌گرایان رشد عرضه پول مازاد بر رشد اقتصادی را عمده‌ترین دلیل تورم می‌داند. به عبارت دیگر، تورم، تناسب نداشتن حجم پول در گردش، با عرضهٔ خدمات و کالاهاست. تقریباً تمام اقتصاددانان بر این نکته توافق دارند که تورم پایدار و درازمدت، ریشه‌ای جز عرضهٔ پول و افزایش نقدینگی ندارد. هر چه میزان تورم بیش‌تر شود، قدرت خرید یک واحد پول کم‌تر می‌گردد.

یکی از ریشه‌های تورم نبود تعادل میان درآمدها و هزینه‌های دولت است. به این ترتیب که وقتی هزینه‌های دولت از درآمدهای آن در بودجه سالانه بیش‌تر باشد، دولت با کسری بودجه مواجه می‌شود. اگر دولت برای حل مشکل کسری بودجه اقدام به استقراض از بانک مرکزی یا فروش درآمدهای ارزی (مثلاً حاصل از فروش نفت) به بانک مرکزی کند، پایه پولی و به دنبال آن نقدینگی کل در اقتصاد افزایش می‌یابد که این افزایش نقدینگی آثار تورمی به دنبال خواهد داشت.

نگاهی به شاخصهای رسمی اقتصاد نشان می‌دهد که طی دوره ۱۳۹۱–۱۳۸۴، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ایران ۱۳٫۶ برابر و بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی ۲٫۶ برابر گردیده که این امر در اثر عدم توازن مالی دولت و عدم کفایت منابع خزانه رخ داده است. نتیجه چنین رویکردی ۴٫۴ برابر شدن پایه پولی و ۵٫۰ برابر شدن نقدینگی در کشور بوده که ضمن تغذیه تورم ۴۰ درصدی و ایجاد بی‌ثباتی، باعث ایجاد رشد منفی سرمایه‌گذاری شده‌است.

تاریخ قضیه تورم رو خیلی واضح توضیح میده.

الان هر دلار، ۳۹ برابر کمتر از ۱۰۰ سال قبل میتونه برای شما سیب زمینی خریداری کنه

یا ۲۰ برابر قهوه کمتر

یا ۲۴ برابر نان کمتر

حالا متوجه شدیم که اگه دو برابر شدن درآمد برای همه مردم جامعه باشه در نهایت کسی پولدار تر نمیشه.

حتما بخوانید: تعریف شاخص های اقتصادی

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

blankشاید از اینا هم خوشت بیاد 😉